Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Dotacja dla wolnych zawodów?

Napisany przez Nimtok
Cześć wszystkim,

Chcę zacząć pracować jako freelancer i mam pytanie, czy istnieje możliwość otrzymania dotacji dla nowo powstałych przedsiębiorstw? Czy istnieje możliwość otrzymania wsparcia finansowego ze strony państwa lub banków?

Napisany przez Nomik
Tak, możesz otrzymać dofinansowanie. Wyszukaj to w Google, są różne rodzaje dofinansowań, między innymi ze strony KFW!!

Napisany przez gruberclaudia
Jop
Państwowe wsparcie w formie kredytu Kfw może być dla Ciebie interesujące. Musisz jednak być świadomy, że nie dostaniesz go tak po prostu. W razie wątpliwości powinieneś skorzystać z porady lub poprosić o pomoc, aby uzyskać dostęp do wsparcia.
Życzę Ci powodzenia,
nie będzie to łatwe,
mówi doświadczenie

Napisany przez DerFreibierFred
Być może istnieją też branżowe możliwości wsparcia finansowego. Mogę polecić wizytę w IHK - tam dobrze informują na ten temat!

Napisany przez Goegelein
Jako przedsiębiorca możesz ubiegać się o coaching dla przedsiębiorców oferowany przez Bank KfW oraz o środki startowe do 100 000 € przy około 3% oprocentowania. W przypadku środków startowych Bank KfW udziela zwolnienia z odpowiedzialności w wysokości 80%. Oznacza to, że bank państwowy ponosi 80% ryzyka związanego z kredytem! Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej.
Przepraszamy, ale dozwolone jest udostępnianie linków lub obrazów tylko po napisaniu minimalnej liczby postów.

Należy pamiętać, że nie można cytować tekstu zawierającego linki. Powodzenia

Napisany przez speaker2013
Rząd także udziela dotacji... tylko jakich... i niestety nie wiem przez jaki czas

Napisany przez trey
To byłoby dla mnie interesujące

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata