Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Niszczarka dokumentów do nowego biura.

Napisany przez jjcash
Cześć wszystkim,

Mam pytanie do tych z was, którzy mają własne biuro. Szukam niezawodnego i efektywnego niszczarki do dokumentów. Koleżanka przyniosła ostatnią używaną. Przestała działać około tydzień temu. Teraz zaległe dokumenty zaczynają się piętrzyć w biurze. Chciałbym mieć pewną jakość i około 200 stron dziennie powinny być niszczone równolegle i ostatecznie. Czy ktoś wie, na co zwrócić uwagę i w jakim przedziale cenowym należy się rozglądać?
Z góry dziękuję.

Napisany przez Pojo1983
Cześć jjcash,

kupiłem/namawiam Martina Yalea w Office Discount. Jestem zadowolony/a, ale należy również uwzględnić poziom bezpieczeństwa przy niszczeniu bezpieczeństwo-relewantnych dokumentów.

Jeśli to nie problem, można poruszać się w przedziale cenowym między 100€ - 150€.

Pozdrowienia

Napisany przez mia88
Już w przyszłym tygodniu dostępny będzie również bardzo prosty w Aldi (Południu)...

Napisany przez gruberclaudia
Jeśli macie dzieci, po prostu je nałożcie - to niedrogi sposób, sprawiają im przyjemność, czego chcieć więcej :-)

Napisany przez 2Escorpio

W przyszłym tygodniu będzie także dostępny bardzo prosty w Aldi (Süd)...

Ale nie są one przeznaczone do drukowania 200 stron dziennie... Urządzenie ulegnie awarii szybciej, niż można spojrzeć.

Napisany przez m.meyer
Dla osób posiadających własne biuro mam małą wskazówkę, która może ułatwić codzienną pracę. Na stronie Büroservice.info znalazłem dobrą listę dostawców usług serwisowych biur. To naprawdę przydatne, zwłaszcza że takie usługi bardzo ułatwiają pracę codzienną!

Interesujące, ale co ma do tego usługa biurowa z niszczarką?
Tutaj po prostu zapewnia się, że znowu będą niszczone tradycyjne stanowiska pracy, a dostawca usług przejmie pracę w trybie masowym i prawdopodobnie za przysłowiowe grosze. Osobista obsługa, cecha wyróżniająca dobrze zarządzane i bliskie klientom firmy, zostaje w tyle.... może zdarzyć się, że istnieją sytuacje, w których jest to uzasadnione, ale ogólnie mam mało do tego zaufania.

Jednak nie zauważyłem tutaj absolutnie niczego o niszczarce dokumentów....

Napisany przez Lottali07
Mamy niestety w biurze również przerażający niszczarkę, która blokuje się przy większej ilości niż dwóch czy trzech stron. Jeśli znasz dobre urządzenia w tej dziedzinie, prosiłbym Cię, żebyś może kiedyś coś zaproponował w biurze.

Napisany przez winfoer
Cześć,

pytanie autora tematu jest już trochę starsze, ale jeśli mu już nie pomaga, może komuś innemu?!

Z własnego doświadczenia polecam niszczarkę papieru o przekroju poprzecznym/częściowym... czyli taką, która robi konfetti.

Dlaczego? Gotowe produkty zajmują po prostu mniej miejsca! Jest to również bardziej bezpieczne.

Inną alternatywą byłby psi pracownik biura. Nasza suczka w biurze również rozdrabnia wszystkie dokumenty, tylko nieco bardziej brutalnie.

:-)

Pies, jeśli lubi dzieci, doskonale wpasowałby się w moją propozycję dla małych dzieci, wtedy nie zostałoby już nic :-)

Napisany przez trey
Mój pies zjadł mój zwrot podatku

Napisany przez hanna200
Zawsze należy starannie niszczyć swoje dokumenty. Szczególnie jeśli są to ważne i poufne dokumenty.

Napisany przez Cinnyminni95
Cześć jjcash,
ew akcesoriów do niszczenia dokumentów istnieje kilka różnic, które nie polegają tylko na cenie. To zależy od tego, do czego ma być używane, czy do użytku prywatnego czy biznesowego. Dla użytku prywatnego na pewno wystarczy ci koszyczek cięcie paski, ale dla firm, takich jak twoja, poleciłbym koszyczek mikroniszczący, który jest jeszcze bezpieczniejszy. Istnieją również niszczarki dokumentów, które niszczą także płyty CD i DVD oraz zszywki. Jeśli model ich nie posiada, zszywki muszą być wcześniej żmudnie usunięte. Jeśli się tego nie zrobi, może się zdarzyć, że niszczarka dokumentów zawiesi się. Oto tani dostawca niszczarek dokumentów: Büromarkt Böttcher AG (po prostu wpisz to w Google). Znajdziesz tam wiele różnych modeli do różnych zastosowań. Na pewno nie powinieneś wybierać najtańszego modelu, lepiej wybierz taki, który poradzi sobie z kilkoma kartkami naraz, inaczej będziesz na niego patrzył przez wieki.

Napisany przez Ophelia
Wyślij je lepiej do spalarni... w innym przypadku rozdrobnione części mogą zostać odtworzone....

Napisany przez MaxiW
W biurze mamy skaner Olympia PS 706.3 CCD, który mogę również polecić. Nigdy jeszcze nie zawodził.

Napisany przez Sven173
Jeśli szukasz niszczarek do domu, biura domowego lub biura, na stronie aktenvernichtershop.com znajdziesz szczegółowe informacje. Znajdziesz tam także poradę dotyczącą dostępnych poziomów bezpieczeństwa i wyboru odpowiedniego oraz inne istotne informacje. Powodzenia!

Napisany przez Daukind
Cześć, dzięki wielkie za obiektywną reklamę po prawie 2 latach

Napisany przez Nastia

Hej, wielkie dzięki za bezstronną reklamę po prawie 2 latach

^^

Tak, stare wątki szybko ożywają!

Napisany przez ProfFF
Po prostu polecam zajrzeć na Amazonie. Tam na pewno znajdziesz takie za niewielkie pieniądze.

Napisany przez Projekt84
Mamy taki bardzo prosty z dyskontu, też nam wystarcza. Po prostu co kilka lat kupujemy sobie nowy, gdy stary się zepsuje. Ale też nie marnujemy zbyt dużo.

Napisany przez BakedBean
U mnie gromadzą się foldery z różnymi dokumentami, być może warto byłoby rozważyć takie zakupy

Napisany przez Jeannye
Zamówiłem po prostu jeden w Office Discounter. Nie pamiętam jednak dokładnie, który to był. To było już dwa lata temu.

Napisany przez Charisama
Ponieważ w związku z nową normą DIN 66399 wiele zmieniło się w temacie niszczarek do dokumentów, chciałbym dodać coś do tego artykułu. Niszczarki do dokumentów są teraz podzielone nie w 5, ale w 7 poziomy bezpieczeństwa. Do którego poziomu bezpieczeństwa należy dana niszczarka do dokumentów, zależy od rozmiaru kawałków papieru, jakie pozostają po zniszczeniu. Zgodnie z tymi zaleceniami warto rozważyć zakup nowej niszczarki do dokumentów. Przy zakupie należy również wziąć pod uwagę takie czynniki jak liczba kartek i hałas, ponieważ nie chcemy ciągle dodawać nowych kartek ani musieć opuszczać pomieszczenia podczas rozmowy telefonicznej, ponieważ niszczarka jest zbyt głośna. Dobrą pomocą przy zakupie może być na przykład https://www.welcher-aktenvernichter.c...rtikelschnitt/. Tutaj wymienione są różne kryteria, które są stosowane do oceny obecnych modeli.

Napisany przez Lars04
To zależy również od ilości dokumentów, które trzeba zniszczyć. Jeśli jest to tylko kilka dokumentów, wystarczy niszczarka za 20 euro, jeśli jest ich więcej, warto zainwestować trochę więcej pieniędzy. Ale dobre oferty można znaleźć w sieci, po prostu zapytaj Google.

Napisany przez Charisama
Do tej pory zostały podane dobre strony - nie może zabraknąć https://www.kaufberater.io/drogerie/...tenvernichter/!

Napisany przez pea321

W końcu zależy to także od ilości dokumentów do zniszczenia. Jeśli to tylko kilka dokumentów, to wystarczy niszczarka za 20 [url]euro[/url], jeśli jest ich więcej, to należy zainwestować trochę więcej pieniędzy. Ale dobre oferty można znaleźć wszędzie w sieci, wystarczy zapytać Google.

Dokładnie, o to właśnie chodzi. Ja korzystam z tego. Jest jednym z tańszych, ale w zupełności wystarcza do moich celów, ponieważ nie pracuję z domu zbyt często. Gdybym go używał częściej, jakość prawdopodobnie nie byłaby dla mnie wystarczająca.

Napisany przez JacobGoma
Jak już wielokrotnie wspomniano, można albo co kilka lat kupić nowy, albo od razu zainwestować w coś porządnego i mieć spokój na lata. Zawsze tak jest, gdy się bierze coś z jakością.

Potrzebujemy czegoś lepszego w biurze, dlatego mamy niszczarkę IDEAL. Niszczy nawet płyty CD i spinacze biurowe. Bez znaczenia, ile papieru chcę zniszczyć - wszystko niszczy na raz, nigdy nie miałem z tym problemów. Warto dla użytku prywatnego tylko, jeśli trzeba niszczyć codziennie 1 tonę papieru.

Made in Germany, dożywotnia gwarancja, tak to powinno być. Tutaj od razu można przejść do producenta: https://www.ideal.de/de/aktenvernichter/bueroetage/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata