Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Doświadczenie z Hanseatic Finanz / 123bez opłat.

Napisany przez Dravik
Cześć,
w moich poszukiwaniach dotyczących wiarygodności wspomnianej firmy trafiłem na to forum i mam nadzieję, że możecie mi pomóc.
Teraz pytanie: Czy ktoś ma doświadczenia z firmą Hanseatische Finanz lub z prowadzonym przez nich programem 123beitragsfrei?
Jeśli nie, co sądzicie o zasadzie tego programu, czy też o tak zwanej Kolektywie składkowym, o którym mówi się w filmie? Czy to nie jest przyjazne określenie dla systemu piramidowego?

Byłbym wdzięczny za podzielenie się swoimi opiniami.

Pozdrowienia

Napisany przez Centurion77
Cześć Dravic,

obejrzałem sobie sam seminarium 123BEITRAGSFREI! Nie ma nic związanego ze schematem piramidy.

Tło:

Nie trzeba zawierać nowych polis ubezpieczeniowych ani innych umów. Nie trzeba płacić za pakiet startowy ani za opłatę członkowską. Nie ma promocji polegających na budowaniu zespołu pracowników. Nie podaje się możliwości kariery z tysiącami poziomów struktury. System wydaje mi się inteligentny. Podpisujesz umowę maklerską i przenosisz swoje istniejące ubezpieczenia do obsługi serwisowej 123BEITRAGSFREI. Oni sprawdzają Twoje umowy i jeśli wszystko jest w porządku, to wszystko faktycznie pozostaje bez zmian, czyli zero ryzyka. Jeśli mogą uzyskać dla Ciebie lepsze warunki, zostaniesz poinformowany. Teraz decydujesz, czy chcesz zawrzeć nowe ubezpieczenie, czy nie. Jeśli się na to zdecydujesz, otrzymasz 10% rabatu, który jest negocjowany przez kolektyw wszystkich pozyskanych członków w firmach ubezpieczeniowych.

Pojęcie o kosztach neutralnego ubezpieczenia uzyskasz tylko wtedy, gdy pozyskasz nowych klientów. Ci klienci zostaną przypisani do Ciebie, a Ty otrzymasz co roku zwrot 5% od Twojego poleconego członka.

Innymi słowy: Jeśli Twój klient płaci € 1000 składki ubezpieczeniowej rocznie, ma korzyść z 10% niższej składki ubezpieczeniowej, a Ty korzyść z dodatkowych 5%. Dostajesz więc od każdego klienta między € 50 - € 100 rocznie, w zależności od tego, ile sam płaci za swoje ubezpieczenia.

Jeśli Twój pozyskany członek pozyska kolejnych członków, nie masz z tego żadnych korzyści, co w przypadku schematów piramidy zazwyczaj nie jest prawdą. Każdy zarabia na każdym, ale tutaj prawdopodobnie nie da się tego zrealizować, ponieważ prowizje ogólnie nie są tak wysokie.

Podsumowując z mojego punktu widzenia:

Umowy ubezpieczeniowe są wyciągane z agencji ubezpieczeniowych i przenoszone do 123BEITRAGSFREI! a następnie prowizja jest dzielona z Tobą, którą normalnie inkasowaliby w agencji.
Dobre dla klienta, złe dla agencji ubezpieczeniowych, w których obecnie jesteś.

Napisany przez 851carsten
Mam już przeniesione moje umowy do firmy 123Beitragsfrei w lutym. Kolega z pracy mi o tym powiedział, więc zaciekawiłem się i wysłuchałem. Jestem absolutnie zadowolony. Dwie z moich umów mogły zostać zrealizowane znacznie taniej, nawet z lepszymi usługami. Reszta zostanie przeniesiona na koniec roku. Do tej pory nie czułem się dobrze doradzany, a teraz zostaję tutaj. Dotychczas korzysta z tego również 7 osób z mojego otoczenia, które również są zadowolone, ponieważ oszczędzają teraz dużo pieniędzy. Dla mnie to już około 400 euro, co roku. Nie widzę żadnych haczyków i wszyscy są zadowoleni. Nie znam się zbytnio na tym obszarze, ale co może pójść źle? Nikt nie próbował narzucić mi nowych umów, których nie potrzebuję.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata