Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Rozliczenie kosztów podróży, dlaczego?

Napisany przez Deimak
Cześć,

jestem praktykantem i zacząłem pracę u mojego pracodawcy w sierpniu. Teraz dostałem rozliczenie kosztów podróży dla jednej z konferencji. Co mam z tym zrobić? Po co mi to zostało przekazane? Czy powinienem to przechować czy po prostu odłożyć do akt?

Napisany przez Oterio
Ponieważ jesteś w trakcie szkolenia, możesz odliczyć te koszty od podatku. Jeśli koszty zostały przez ciebie pokryte, pracodawca je pokryje.

Napisany przez Nomik
Otrzymasz rozliczenie kosztów podróży, ponieważ możesz odliczyć koszty podróży jako koszty uzyskania przychodu w zeznaniu podatkowym. Warto to jednak tylko wtedy, gdy faktycznie płacisz podatki. W 1. roku nauki większość praktykantów jeszcze nie płaci podatków, ponieważ ich dochody są poniżej kwoty wolnej od podatku. Jednak możesz je na razie odłożyć do swoich dokumentów. Tutaj możesz przeczytać więcej => Informacje dotyczące rozliczenia kosztów podróży

Napisany przez Finance_2ME
Jeśli spojrzysz na stronę Rozliczenia kosztów podróży ADP - teraz z aplikacją, znajdziesz wiele informacji na temat rozliczeń kosztów podróży i podobnych tematów. Ja też miałem w ręce takie dziwne urządzenie w trakcie mojego szkolenia i musiałem najpierw zastanowić się, do czego służy. Powodzenia w trakcie swojego szkolenia!

Napisany przez Reinhardt78
W razie potrzeby możesz również zapytać swojego pracodawcę, jeśli czegoś jeszcze nie wiesz.

Napisany przez trey
Czy udało ci się to już wyjaśnić?

Oczywiście wysokość kwoty wolnej od podatku zależy także od branży, niektórzy uczniowie zarabiają już więcej w pierwszym roku nauki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata