Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie zakupu domu.

Napisany przez Hauskauf123
Po przeczytaniu wielu informacji na temat różnych rodzajów finansowania, chciałbym poznać również opinię ekspertów na temat mojego planu.

Cena domu: 440.000
Koszty dodatkowe: 40.000
Brak kosztów remontu lub innych.

Wkład własny: 80.000

Miesięczna rata w wysokości 1500 nie stanowi problemu. Dodatkowo mogę raz w roku dokonać dodatkowej spłaty w wysokości 10.000.

Martwi mnie niski wkład własny. Praktycznie sprowadza się to do finansowania w 100%.

Czy to mimo wszystko jest realistyczne?

Napisany przez Schlumpf
Cześć,

stosunkowo korzystną stopę procentową możesz otrzymać przy udziale kredytu do 90%. Oznacza to, że z ceny zakupu wynoszącej 440 000 € można pożyczyć 396 000 €. Wraz z dodatkowymi kosztami potrzebujesz więc 84 000 € kapitału własnego. Oczywiście istnieje też możliwość innego finansowania, ale wtedy z gorszą stopą procentową.

Napisany przez Hauskauf123
Okej, dzięki. To dobra wskazówka. Jak prawdopodobne jest, że wartość finansowania wyniesie 440 000? Czy mogę zakładać, że wartość finansowania będzie w okolicach ceny zakupu, czy większość banków robi zniżkę? Przy zniżce 10% na pewno byłbym w stanie uzyskać 100% finansowania, nawet jeśli zdobędę 84 000 kapitału własnego.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Bank oceni obiekt, a następnie określi limit obciążenia.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Zakup domu
Zazwyczaj cena zakupu będzie wartością wyjściową. Następnie 90% tej kwoty stanowi granicę warunków finansowych. Jeśli wskaźnik obciążenia wynosi 91%, warunki będą inne niż przy 90%
Spróbuj zdobyć dodatkowe 4000 EUR kapitału własnego, aby otrzymać tylko kredyt w wysokości 396 000 EUR przy notarialnej cenie zakupu 440 000 EUR.
Czy masz również kapitał własny na dodatkowe koszty?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata