Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Sprzedaż domu, oferta finansowa mojej strony

Napisany przez Benefizrunner
Cześć, nie będę w stanie utrzymać wspólnego domu ze względu na straty związane z wcześniejszą emeryturą i nadchodzącym rozwodem. Chciałbym teraz złożyć propozycję bankowi, ale nie wiem, jak on na to zareaguje. Większość doradców bankowych i doradców ds. oszczędzania przekonuje, że bank chętnie się zgodzi, ale Sparkasse może napotkać problemy ze względu na inne prawo. Dlatego chciałbym zapytać, czy ktoś miał do czynienia z tym bankiem. Chciałbym sprzedać Dom za pośrednictwem agenta, wypłacić istniejące oszczędności Bauspar i pozostawić bankowi kwotę około 50 000 €, oferując miesięczną ratę w wysokości 250 € przez 10 lat. Jeśli zdecyduję się na osobiste bankructwo, tylko 150 € będzie podlegać zajściu, a w przypadku mojej byłej żony nic. Zatem bank powinien być zadowolony, że otrzymuje 3-4-krotność tego, co dostanie w przypadku bankructwa. Ale nie jest zobowiązany do akceptacji mojej propozycji. Jak zazwyczaj reagują banki? Czy to dla nich bez znaczenia, ponieważ i tak umorzą kredyt? Przecież mają moralne zobowiązanie wobec swoich deponentów, którzy oczekują odsetek. Pozdrawiam, Benefizrunner.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy banki mają moralne zobowiązanie, gdy nie są w stanie spełnić swoich zobowiązań płatniczych?
To, co piszesz, nie brzmi dobrze.
Co z bezprawną sprzedażą nieruchomości?
Jak wysokie są Twoje całkowite pozostałe długi?
Jaka jest wartość nieruchomości jako całości?

Napisany przez Benefizrunner
Cześć,
Moja oferta jest teraz w dyspozycji banku. W zeszłym tygodniu rozmawiałem z moim pracownikiem banku i jego szefem. W przyszłym tygodniu bank ma podjąć decyzję. Od przyszłego tygodnia będę miał nowego opiekuna, ponieważ mój stary nie ma już władzy decyzyjnej. Miejmy nadzieję, że ten będzie równie przychylny.

Jak mogę anulować obciążanie rachunku przy istniejącej umowie? Czy jest to w ogóle możliwe bez konieczności wypowiedzenia umowy? Jeśli tak, chciałbym, aby bank wypowiedział kredyt. Bo przecież czas sprzedaży domu może potrwać wiecznie. Nie mogę ciągle zwiększać debetu tylko po to, aby spełniać istniejące zobowiązania płatnicze.

Pozdrowienia, Benefizrunner

Napisany przez 6Bankkaufmann
Możesz zrezygnować z poboru bezpośredniego. Następnie będziesz musiał dokonywać miesięcznych płatności za pomocą zlecenia stałego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata