Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: tymczasowe zobowiązanie finansowania dla przedmiotu sprzedaży przymusowej

Napisany przez newbi
Cześć wszystkim,

może ktoś może mi pomóc! Mam mało czasu i chciałbym przetarg na nieruchomość z 1910 roku, która jest licytowana przymusowo. Właściciele jednak odmawiają dostępu, a w ocenie nieruchomości zaznaczono, że według informacji właścicieli została wyremontowana w 2006 roku, nie ma jednak żadnych innych dowodów na to poza tą informacją.
Z tego powodu moje ulubione banku nie chce mi udzielić zobowiązania finansowego. Ze względu na jeszcze nie otrzymaną aukcję inne.
Czy wiesz/Państwo o jakimkolwiek banku, który dokonałby zobowiązania finansowego bez wysyłania swojego rzeczoznawcy do domu? Ocena istnieje, wszystkie inne dokumenty również. Podczas dotychczasowych rozmów nikt nie powiedział, że biorę na siebie zbyt duże zobowiązanie kwotowe.
To naprawdę bardzo pilne, bo mam tylko kilka dni - Dziękuję!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Przepraszam, nie ma ogólnej odpowiedzi bankowej na ten temat. Banki chcą jednak widzieć, że wpłacasz 10% wartości opinii sądowej i potrzebują pełnej opinii. W takim przypadku możliwe jest uzyskanie kredytowej decyzji bez konieczności osobistej wizyty. Jednakże decyzja ta zależy od indywidualnej sytuacji i zdolności kredytowej.

Napisany przez newbi
15% stanowią kapitał własny, istnieje również pożyczka pracodawcy, więc bank musiałby jeszcze dołożyć 2/3.
Czyli do tej pory trafiłem tylko do złych banków?

Nie, niekoniecznie. Na podstawie Pani informacji nie znamy Pani zdolności kredytowej, opinii sądowej i historii w Biurze Informacji Gospodarczej.

Napisany przez newbi
Sprawozdanie złożyłem za każdym razem, tak samo jak wszystkie inne informacje. Brakuje tylko informacji z Biura Informacji Gospodarczej oraz niemożność oceny obiektu od środka.

Napisany przez Dahut
Czy na pewno chcesz kupić Dom, którego nie możesz obejrzeć od środka? Prawdopodobnie ekspertyza ogranicza się tylko do stanu zewnętrznego i nie mówi nic o wartości nieruchomości. Na wypowiedzi zajętego właściciela na pewno bym się nie polegał. Pośpiech w zakupie domu teraz, bo zbliża się termin licytacji, uważam za ryzykowny. Kto wie, czy Dom zostanie sprzedany za pierwszym razem. Jeśli nie, cena może spaść, ponieważ minimalna oferta zostanie obniżona.

@Dahut, nie jest nietypowe kupowanie domu, którego nie widziałeś od środka. Wystarczy znać ekspertyzę i lokalizację, gdy osobiście zobaczysz nieruchomość. Nawet znajomy z mojego otoczenia, który jest prawnikiem, nabył swoją nieruchomość w ten sposób. Oczywiście, wiąże się to z pewnym stopniem niewiadomego, ale za to cena jest niższa.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata