Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Na słońce.

Napisany przez Ralle8
Hej wszystkim!
Już tęsknię za latem i zastanawiam się, czy w moje nadchodzące dwutygodniowe wakacje nie wybrać się na słońce. Chociaż chciałbym pojechać w miejsce, w którym teraz jest jeszcze ciepło. Myślę o Palma de Mallorca. Tu jest jeszcze piękne 25°C, czyli nie za gorąco. Ponadto tydzień urlopu to sama przyjemność.
Chciałbym wiedzieć, czy mogę tam wynająć samochód od Europecar, czy to lepiej zrobić tutaj czy na miejscu?
Chciałbym być mobilny w czasie urlopu i wypożyczyć mały samochód.
Nie musi być duży, ważne żeby zmieścili się w nim dwaj dorośli.
Ale jak zarezerwować teraz samochód? Czy ktoś już to robił?

Napisany przez m.meyer
Znowu w słońcu, to by było fajne

Napisany przez PascalSoest
Zawsze uważam, że Wyspy Kanaryjskie są całkiem fajne. Tam panują przyjemne temperatury, a loty nie są tak drogie. Polecam Ci Fuerteventurę.

Napisany przez wiener
Zarezerwuj samochód na miejscu. Lub jeśli chcesz się upewnić, zrób to online lub bezpośrednio w oddziale w DE.

Napisany przez Stefan77
Zarezerwuj na miejscu lub porównaj tutaj:

Napisany przez Stefan77
Przepraszam, nie mogłem skopiować linku, który chciałem Ci polecić. Oto on: mietwagenvergleich.de - sprawdź najpierw tam, jeśli jest tani, to polecam dokonać rezerwacji stamtąd!

Napisany przez agnes-lange
Cześć,

Palma de Mallorca wydaje mi się też piękna, myślę, że taniej jest wynająć samochód przed wakacjami.

Napisany przez ProfFF

Cześć,

Myślę, że Palma de Mallorca też jest piękna, sądzę, że wynajem samochodu przed wakacjami jest tańszy.

.... i koniecznie sprawdź także przed podróżą. Często oferowane są tam samochody, które nie są nawet bezpieczne w ruchu drogowym. Więc trzeba mieć oczy szeroko otwarte i być ostrożnym!

Napisany przez lakshmi
Chcę wyjść, ale muszę jeszcze przesiedzieć 2 godziny wewnątrz. Mam zamiar uciec się w zimie w słońce!

Napisany przez Fini
Uważam, że Palma de Mallorca to idealne miejsce na wakacje :)

Napisany przez lakshmi
bardziej myślę o Kalifornii albo coś w tym stylu, mam znajomych w LA i San Francisco The Current Sea || Studio Sztuki Internetowej w LA, są super.. Sarah robi takie fajne filmy!

Napisany przez delta
Majorca nie byłaby dla mnie, przynajmniej nie miejsca turystyczne, dodatkowo denerwowałoby mnie słuchanie niemieckiego cały czas w moich wakacjach

Napisany przez jule-gotti
Chciałbym odwiedzić wyspę Lewis and Harris. Jest to jedna z największych szkockich wysp, więc dość blisko mnie. To, co wyróżnia te wyspy, to posiadanie plaż marzeń podobnych do tych na Karaibach, gdzie woda ma być tak samo niebieska, ale przy nieco chłodniejszych temperaturach. To moje absolutne marzenie wakacyjne w Europie.

Napisany przez Philtrat
Istnieje kilku dostawców, dlatego zalecam porównanie ich jak najwcześniej i wybranie najlepszego. Najlepiej dowiedz się również przed przyjazdem, gdzie znajdują się poszczególni dostawcy i kto może zapewnić ci najlepszą obsługę, nawet na miejscu.

Napisany przez Macca

Chciałbym kiedyś odwiedzić wyspę Lewis and Harris. Jest to jedna z największych szkockich wysp, więc dość blisko. To, co je wyróżnia, to fakt, że mają plaże jak na Karaibach, gdzie woda ma być tak samo niebieska, ale przy nieco chłodniejszych temperaturach. Moje absolutne marzenie wakacyjne w Europie.

Hej,

Tak, o tym też już słyszałem. Mówią, że tam jest naprawdę nieziemsko pięknie. Ogólnie to Szkocja jest świetnym miejscem podróży. A także Irlandia. Spędziłem tam tydzień latem w zeszłym roku i w ogóle nie chciałem wyjeżdżać. Byłem naprawdę zaskoczony, jak tam jest pięknie!

Napisany przez Biskupeme
Jutro wieczorem także jedziemy do Szkocji. Naprawdę warto!

Napisany przez omega87

Jutro wieczorem również jedziemy do Szkocji. Naprawdę bardzo polecam

Ale to nie ma wiele wspólnego z wyjazdem na słońce, baw się jednak dobrze!

Napisany przez RudesnWold
Jeśli chcesz doświadczyć naprawdę pięknej chwili słońca, sprawdź tę stronę: www.Sonneundstrand.de.
W pierwszej połowie sierpnia pojechałem na tydzień na Bornholm, podróżując samochodem. Zarezerwowaliśmy z moją najlepszą przyjaciółką domek letniskowy, który był niezwykle dobrze wyposażony. Mogliśmy prać ubrania, mieliśmy zmywarkę do naczyń i co najlepsze: Lokalizacja była niesamowita.
Mieliśmy wspaniałe, relaksujące otoczenie dookoła, mogliśmy w dzień zwiedzać i cieszyć się słońcem, a wieczorami odpoczywać przy wodzie.
Tak się cieszy się latem

Napisany przez Schololo
A jeśli już jesteśmy przy Danii: Kopenhaga musi zostać odwiedzona latem!

Napisany przez ProfFF
Dla mnie w październiku jeszcze wyjazd nad Morze Północne. Wtedy prawdopodobnie już nie będzie tak słonecznie ☀️ Ale może mamy szczęście i będzie słoneczny październik.

Napisany przez Luul
Wakacje na nartach latem?

Napisany przez Projekt84
Chcę pojechać na Wyspy Kanaryjskie w przyszłym roku, tam ma być pięknie. Chociaż pięciogodzinny lot mnie trochę zniechęca

Napisany przez Ulrich69
Pięciogodzinny lot wcale nie jest taki zły, zwykle w tym czasie można obejrzeć film lub dobrze poczytać książkę, ale trzeba uważać, z jaką linią lotniczą lecisz, jeśli jesteś wyższy od przeciętnej. Ja, mając około 1,90 m, miałem swoje problemy z Iberią, przeciętny Hiszpan jest po prostu mniejszy, więc rzędy są bliżej siebie!

Pozdrowienia

Napisany przez BakedBean
Według mnie 4,5 godziny lub 5 godzin lotu na Wyspy Kanaryjskie nie są takie złe, zwykle masz trochę więcej miejsca na nogi podczas tego lotu, a poza tym możesz obejrzeć kilka filmów, żeby się odciąć!

Napisany przez MarkoXX
Co powiesz na Miami!

Napisany przez tivopu

Chcę pojechać na Wyspy Kanaryjskie w przyszłym roku, tam ma być pięknie. Chociaż te pięć godzin lotu mnie trochę zniechęca

Ach, te miną jak z bicza strzelił...;-) Nie martw się, są rzeczy o wiele gorsze.
W planach mamy coś takiego na jesień. Zawsze chciałam to zrobić. Pogoda tam zazwyczaj jest bardzo stabilna. Ale jeszcze nic nie zarezerwowaliśmy. Obserwujemy jeszcze różne portale.

Napisany przez Agio
Dla mnie lot nawet nie może być zbyt długi. Dlatego w tym roku zaplanowana jest kolejna podróż z długodystansowym lotem. Docelowym miejscem jest Malezja. Już się nie mogę doczekać!

Napisany przez ProfFF
Gdzie wybieracie się w tym roku?

Napisany przez financebroke
Długi lot nie jest dla mnie tak straszny, ale gdy leci się w klasie ekonomicznej (tak jak ja zawsze) i ma się niewiele miejsca na nogi, może to być uciążliwe i wyczerpujące, bo nie można się prawdziwie wyspać.

Napisany przez mangofliege

Dla mnie lot nie może być wystarczająco długi. Dlatego w tym roku planuję ponownie podróż z długim lotem. Chcę lecieć do Malezji. Już się bardzo cieszę

Oha, ja tego w ogóle nie rozumiem, absolutnie nie jestem fanem latania! Malezja brzmi jednak dobrze, chciałbym też kiedyś polecieć tam i/lub do Tajlandii! Na ten rok planuję najpierw podróż do Stambułu na wiosnę, gdzie pojedziemy latem/jesienią, jeszcze nie jest to do końca ustalone....

Napisany przez tivopu

Długi lot nie jest dla mnie taki straszny, ale jeśli leci się (tak jak ja zawsze) w klasie ekonomicznej i ma się mało miejsca na nogi, może to być irytujące i wyczerpujące, bo nie można naprawdę spać.

Tu masz szczęście, jeśli nie jesteś najwyższy.

Napisany przez Birgit
Już prawie za długo trwający coroczny trzygodzinny lot do Malagi.
Mam artrozę kolana, więc muszę trochę wyprostować nogę, inaczej odczuwam silny ból.
Dlatego zawsze staram się dostać miejsce przy przejściu.
Niestety, nie zawsze jest to możliwe.

Napisany przez regio
Osobiście coraz bardziej preferuję w ostatnim czasie hotele ekologiczne, przed wyjazdem szukam tutaj opcji, gdzie można się zatrzymać - gdzie są jeszcze wolne miejsca. Bardziej się opłaca niż leżenie tylko na plaży, można być w kontakcie z naturą, wiele z nich oferuje również wycieczki piesze lub nawet wspinaczkę. Co mi się najbardziej podoba, to wieczorem można zregenerować energię w strefie wellness w hotelu.

Napisany przez 30Dollar
Dla mnie w tym roku także jedziemy do Hiszpanii! Juhujuhu!

Napisany przez Salvo

Dla mnie także w tym roku jadę do Hiszpanii! Juhujuhu!

Tak, ja też!
2 tygodnie w Cala Ratjada, mam nadzieję że pogoda będzie fantastyczna! Ale jeśli chodzi o kwestię ochrony przed słońcem na wakacjach, mam do was pytanie: Jak się zabezpieczacie przed słońcem? Krem do opalania, bloker słoneczny czy może jakąś inną metodę dodatkowo? Mam dość jasny typ skóry, ale jakoś nie każdy krem do opalania mi odpowiada i wtedy dostaję małe czerwone plamki na ciele. Co to może być? Czy musi to ocenić alergolog? I jakie mam alternatywy? Czytałem, że niektóre suplementy diety mogą zapewnić ochronę przed słońcem od wewnątrz:
Krill Oil może jeszcze więcej
Ma duży potencjał jako źródło energii, tonik dla mózgu, ochrona skóry (ochrona przed słońcem od wewnątrz), środek na zmarszczki itp.
Artykuł: https://www.vitaminexpress.org/de/krilloel
Czy ktoś ma z tym doświadczenie? A może macie inne sposoby, jak uniknąć spędzania lata kompletnie w lekkich ubraniach i kapeluszu na słońce?

Napisany przez tivopu
03.10. Wybieramy się na trzy tygodnie na południowy zachód USA. Stamtąd przemierzymy kraj wozem kempingowym.

Napisany przez ProfFF
Cala Ratjada brzmi naprawdę świetnie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata