Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: G-Shutdown w Stanach Zjednoczonych

Napisany przez Gordon_Gekko
Cześć, jestem ciekawy Waszych przemyśleń na temat amerykańskiego shutdownu rządu. Przeczytałem wczoraj na Spiegel Online, że szef HWWI, Straubhaar, obawia się, że jeśli rzeczywiście dojdzie do niewypłacalności USA, kryzys strefy euro może ponownie się nasilić, między innymi poprzez spadek popytu. Czy uważacie, że to realne? I czy myślicie, że rząd w USA pozwoli na takie rozwiązanie?

Napisany przez Ahab
Myślę, że jeśli Stany Zjednoczone ogłoszą bankructwo, będziemy mieli do czynienia tutaj z zupełnie innymi problemami niż kryzys euro.

Właściwie mogę sobie wyobrazić, że republikańska większość mogłaby doprowadzić do takiej sytuacji.
Szczególnie ci z politycznej skrajnej prawicy w ostatnich latach wyróżniali się całym mnóstwem szalonych pomysłów. Ruch Tea Party stanowił tego przykład.

Napisany przez Reinhardt78
Cześć Gordon! Więc Stany Zjednoczone nigdy nie będą mogły pozwolić sobie na bankructwo. W związku z tym limit długu będzie zawsze podnoszony. Jeśli USA zbankrutowałoby, miałoby to katastrofalne konsekwencje dla całej światowej gospodarki. Już w 2011 roku Der Spiegel pisał o tym scenariuszu koszmaru. Niestety nie mogę podlinkować artykułu tutaj, ale jeśli kiedyś wyszukasz w Google: niewypłacalność usa - konsekwencje - znajdziesz go. Przeczytaj to. Pozdrawiam i miłego weekendu.

Napisany przez Gordon_Gekko
Dziękuję za wasze odpowiedzi! W tym roku kryzys płynności finansowej został uniknięty, ale już na początku przyszłego roku ma ponownie nastąpić ta sama sytuacja. Na pewno teraz poszukam artykułu, który poleciłeś @Reinhardt78!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata