- wt lip 17, 2007 6:16 pm
Zauważyłem, że ten tytuł tutaj (jeszcze) nie jest tematem. (Ryzyko wysokie jest nieco przesadzone). 3S w tym roku już całkiem dobrze sobie radził (tak jak Meyer Burger), ale moim zdaniem wciąż ma potencjał. Gdzieś czytałem, że oczekiwany obrót powinien być o 150% wyższy niż w poprzednim roku, mogę się jednak mylić. Faktem jest, że 3S prężnie rośnie i zdobywa także zagraniczne zamówienia, na przykład w Hiszpanii czy Kalifornii. 3S jest notowany na giełdzie w Bernie i jest stosunkowo płynny, zwłaszcza w ostatnich miesiącach. Obecna kapitalizacja rynkowa wynosi teraz około 140 mln franków Szwajcarskich, więc jest to niemal rzecz dla SWX. Zapytałem, czy planuje się przejście na SWX, ale na razie takiego planu nie ma. BX jest powszechnie uważany za trampolinę do SWX. Daję mu jeszcze kilka lat. Szanowny Panie * dziękuję za wiadomość. Również cieszymy się z rozwoju kursu akcji 3S Swiss Solar Systems. Jesteśmy obecnie bardzo zadowoleni z giełdy w Bernie. Mimo że giełda w Bernie jest stosunkowo niewielka, to handel naszymi akcjami jest aktywny. W świetle tych faktów obecnie nie ma planów zmiany na SWX. Pozdrowienia frank Rosenbusch Dzisiaj ponownie: 20.9 / / +2.1 / +11.17% / 15:29:34 3S Swiss Solar Systems przejmuje Belval - Zakup poprzez emisję nowych akcji Bern (AWP) - Spółka 3S Swiss Solar Systems AG (3S) notowana w oficjalnej wymianie na giełdzie w Bernie, przejęła 100% praw do udziałów Belval SA zlokalizowanej w Valangin. Jak podała 3S we wtorek, większość ceny zakupu zostanie zapłacona za pomocą 47500 nowych akcji 3S Swiss Solar Systems. Udziały w Belval, która produkuje testery do ogniw i modułów słonecznych, będą w pełni konsolidowane w sprawozdaniu grupowym 3S od drugiej połowy 2007 roku. Firma zakłada, że przejęcie Belval pozytywnie wpłynie na wynik finansowy za rok 2007. W Belval będą skoncentrowane wszystkie nowe i ulepszone testery, informuje 3S. Akwizycja ma na celu rozbudowę technicznego przywództwa 3S. ps/ra