Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Oszczędzanie w VL, wielokrotnie

Napisany przez peer
Cześć Forum,

od lat przekazuję mojemu pracodawcy środki na poczet korzyści majątkowych, które są inwestowane w fundusz akcyjny oraz do umowy oszczędnościowej na cele mieszkaniowe. Moja własna wkładka jest uzupełniana o udział określony w umowie zbiorowej ze strony pracodawcy oraz wsparcie państwowe.
Teraz odkryłem także możliwość oszczędności w programie Banksparplan jako jeden z wariantów korzyści majątkowych. Tutaj nie ma wsparcia ze strony państwa, ale oferta Edeka Bank wydaje mi się być dość atrakcyjna nawet bez tego. Oprocentowanie bazowe wynoszące 2,5% oraz jednorazowy bonus na koniec w wysokości 14%. Tak więc ponad 5% zwrotu.
Moje pytanie: Czy mogę przedstawić mojemu pracodawcy trzecią umowę korzyści majątkowych, czy istnieją tutaj jakiekolwiek ograniczenia?

Pozdrawiam, Peer

Re: Oszczędzanie w VL, wielokrotnie

Napisany przez Ravemaster84
Ogólnie rzecz biorąc, możesz zawierać tyle umów, ile chcesz i ile pozwala na to dostawca. Nie jestem pewien, czy masz do tego jakiekolwiek prawo. Dodatkowe 40,- zostaną odciągnięte od Twojej pensji netto i przekazane na umowę. Ja również to robię, również w Edeka Bank (obecnie świetny produkt).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata