Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Partner założyciel spółka inwestycyjna

Napisany przez KSL Investments
Dobry wieczór wszystkim Szukam odpowiednich osób, które chciałyby wspólnie ze mną założyć spółkę inwestycyjną za około 1.5 roku (jesień/zima 08). Mam teraz 16.5 roku, więc za 1.5 roku osiągnę pełnoletność. Myślę o założeniu spółki z o.o. z kapitałem początkowym w wysokości 20 000,00 CHF. Byłoby miło, gdyby osoby z mojej grupy wiekowej połączyły siły i zainwestowały razem. Pozdrawiam KSL

Napisany przez Globalist
:lol: :lol: :lol: Zapytaj mamusi i tatusia

Napisany przez Springer
...i potem bankrutujesz w wieku 20 lat? Nic osobistego, motywacja i zaangażowanie są na pewno na miejscu, ale będziesz pewnie w pełni zainwestowany właśnie wtedy, gdy nadejdzie zwrot? Twój wiek znajdzie się raczej w innych aktywnościach, przede wszystkim na innych forach.... Hasta la vista Baby :P :wink:

Napisany przez beat
Ja rozumiem, że zakładanie firmy ma swój urok. dlaczego dobrowolnie narazasz się na działalność gospodarczą w handlu papierami wartościowymi - z wszystkimi negatywnymi aspektami podatkowymi - mając równie dobrą możliwość obracania aktywami bez podatku - w sferze prywatnej? Gdzie tkwi w tym korzyść? Spróbuj dla ćwiczenia sporządzić biznesplan i ocenić najbardziej odpowiednią formę prawna. Biznes to nie tylko po to, by prowadzić interesy, ale po to, by z nich korzystać. Dlaczego ktoś miałby chcieć współinwestować z tobą? Jakie korzyści to mu przyniesie? W czym tkwi genialność twojego pomysłu? Co widzimy jako indywidualni zawodnicy? Jak znacząco wyższy będzie twój zwrot z inwestycji w porównaniu do ogólnego zwrotu rynkowego? Dlaczego tak krótki okres czasu? Czy nie potrzebujecie doświadczenia? Dlaczego 20000 zł kapitału zakładowego? Czy macie dodatkowe kilkaset tysięcy na kapitał roboczy? Partnerów biznesowych nie znajduje się krzycząc: Załóżmy spółkę z o.o. Raczej poprzez przedstawienie przekonującego pomysłu w trzech zdaniach. Reszta się potoczy...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata