Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Finansowanie samochodów

Napisany przez 1dark1
Cześć. Byłem bezrobotny i teraz mogę zacząć pracę na dobrej posadzie, ale niestety nie mam samochodu, aby się tam dostać. Ponieważ dopiero zaczynam, nie mam szans na sfinansowanie auta w banku. Czy możliwe jest sfinansowanie przez moją dziewczynę, mając dochód zaledwie 4 razy zasiłek rodzinny i cztery razy alimenty, plus trochę wsparcia z urzędu w sumie 1600 euro? Czy coś takiego jest możliwe? Cena zakupu wynosi około 5000 euro. Liczę na odpowiedź.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Sprawdź w salonie samochodowym, czy można dostarczyć pierwsze dokumenty płacowe.

Napisany przez 1dark1
nie dojedzie się tam bez samochodu.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Czy nie masz 300-500 EUR na początek na mały używany sprzęt?
Jeśli nie, to jak ma być opłacona pierwsza rata?

Napisany przez 2Escorpio
kredyt zabezpieczony na dzieciowe dodatki rodzinne i alimenty nie jest możliwy... Te pieniądze są przeznaczone dla dzieci, a nie na samochód ;-)

Napisany przez 1dark1
Wszystkie odpowiedzi są bardzo mądre, ale nikt nie ma pojęcia, bo nie było problemu z umową o pracę i drugą, ale ok.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Tja,
Twoja odpowiedź brzmi trochę w stylu Ale chcę samochód za 5.000 EUR

Obecnie jednak nie da się tego zrealizować na podstawie podanych przez Ciebie danych.

Napisany przez 1dark1
To działało i to bez problemów.

Napisany przez 2titan1981
wtedy na pewno będziesz w stanie napisać, jak to zrobić, aby następna osoba mająca ten sam problem również szybko znalazła rozwiązanie.

Napisany przez 1dark1
Dość łatwa sprawa, idziesz do dealera samochodowego, dajesz umowę o pracę, zaświadczenie o kindergeldzie, utrzymaniu i gotowe

Napisany przez 2titan1981
I jakie były warunki?

Napisany przez 2Escorpio

dosyć łatwe, idziesz do dealera samochodowego, dajesz umowę o pracę, zaświadczenie o zasiłku rodzinym, alimenty i koniec

dziwne... w pierwszym poście napisałeś, że masz tylko perspektywę pracy...

Byłem bezrobotny, teraz mogę zacząć dobrą pracę, ale nie mam samochodu

Nie było mowy o tym, że masz już umowę o pracę w ręku.

Gdybyś to napisał, odpowiedzi być może byłoby inne... Choć to z zasiłkiem rodzinnych jest bzdurą... Zasiłek rodzinny nie jest bowiem egzekwowalny... więc nie jest to zabezpieczenie dla banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata