Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: pytanie dotyczące kredytu

Napisany przez 1dark1
Cześć. Byłem bez pracy, ale teraz mam szansę rozpocząć dobrą pracę, ale niestety nie mam samochodu, aby do niej dojechać. Ponieważ dopiero wracam do pracy, nie mam szansy na zdobycie kredytu samochodowego w banku. Czy istnieje możliwość sfinansowania przez moją dziewczynę, ale jej dochód to tylko 4 razy zasiłek rodzinny i cztery razy alimenty, plus trochę pieniędzy z urzędu, co daje razem 1600 euro. Czy taka opcja jest możliwa? Cena samochodu to około 5000 euro. Liczę na odpowiedź.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Niestety nie mam jeszcze stabilnego dochodu.

Napisany przez Objektiv33
To nie wygląda dobrze. Czy mógłbyś spróbować zorganizować wspólne przejazdy z kimś? Dzięki temu zaoszczędzisz, nie musisz kupować dodatkowego samochodu. To kosztuje nie tylko przy zakupie, ale także w utrzymaniu.

Napisany przez Goran
Po pierwsze gratulacje, świetnie, że udało Ci się znaleźć nową pracę.

Jeśli chodzi o finansowanie samochodu, trochę sceptycznie do tego podchodzę.

Czy masz oszczędności, które możesz wykorzystać na zakup auta? Czy nie istnieje alternatywny sposób (komunikacja publiczna, carpool), aby dotrzeć do nowego miejsca pracy?

Napisany przez Dahut
Pogadaj ze swoim doradcą zawodowym w urzędzie pracy lub centrum zatrudnienia. O ile wiem, mają oni możliwość przyznawania dotacji, jeśli przyczyni się to do podjęcia pracy.

Napisany przez cynthiafaber
spróbuj w auxmoney

Auxmoney Smava również nie działa, jeśli nie można udokumentować pracy. Tam również konieczne jest posiadanie dochodu, ponieważ nawet w przypadku „z przymrużeniem oka” to w końcu bank wypłaca kredyt, a wpłaty prywatne są tylko pośrednim krokiem.

Napisany przez cynthiafaber
Czy mogę tam także ubiegać się o pożyczkę na inne rzeczy?

Oczywiście możesz ubiegać się tam o pożyczkę na dowolny cel.
Możesz tam zacząć od kupna samochodu. W końcu możesz tam uzyskać pożyczkę na dowolny cel.
Bez znaczenia, czy jesteś self-employed czy pracownikiem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata