Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy istnieje stopniowanie w zależności od typu samochodu przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim

W przyszłym roku konieczne będzie zaopatrzenie się u nas w nowy samochód.
Musimy go także sfinansować, ponieważ samochód jest bardzo drogi
i nie jesteśmy w stanie zapłacić całej kwoty od razu.
Nie jesteśmy jeszcze pewni, jak mogłaby wyglądać ta forma finansowania.
Dlatego chcielibyśmy tu, na Forum Finansowym, pozyskać wartościowe informacje,
które ułatwią nam podjęcie decyzji.
Na przykład chcielibyśmy wiedzieć, czy istnieje różnica w finansowaniu, w zależności od tego, na jaki samochód się zdecydujemy.
Oczywiście oczywiste jest, że mniejsze samochody są tańsze w zakupie.
Ale czy bank zabezpiecza się także poprzez ustalenie wyższej stopy procentowej,
gdy samochód jest większy i ma określoną klasę typu?

Dzięki.

Re: Czy istnieje stopniowanie w zależności od typu samochodu przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez trey
Cześć!

To byłoby dla mnie nowością. Decydującym czynnikiem dla oprocentowania są płynność finansowa i suma kredytu, a zazwyczaj nie jest to przedmiot sam w sobie.

Napisany przez gruberclaudia
Hej

Też nie słyszałem o tym, że warunki kredytowe zależą od rodzaju samochodu. Chyba że masz na myśli dwie reklamy, które kiedyś były emitowane; reklamowano w nich specjalne oferty finansowania samochodów rodzinnych dla rodzin... Czy o to chodziło? Jeśli tak, pozostaje tylko skontaktować się z bankiem i zapytać, czy ta oferta nadal obowiązuje.

W przeciwnym razie pozostaje tylko logiczne podejście matematyczne: Im droższy samochód, tym większy kredyt, tym większa rata. Jednak nie ma to z góry nic wspólnego z rodzajem pojazdu, zwłaszcza w sektorze prywatnym. W biznesie, przy większych zamówieniach, może to być inaczej. Jeśli jesteś zainteresowany, możesz się tutaj jeszcze dowiedzieć więcej, myślę, że tam omówiony jest każdy aspekt finansowania samochodu. Jednak nawet tam nie widzę nic, co potwierdziłoby twoje podejrzenia.

Pozdrawiam, Claudia

Napisany przez Ronald88

Cześć!

Byłoby dla mnie nowością. Decydujące są płynność finansowa i suma kredytu, a zazwyczaj nie sam przedmiot.

Tak jest!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata