Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Ghostwriting w obszarze akademickim.

Napisany przez Finanzerin69
Debata na temat plagiatów nie ustaje. Jak każdy wie, istnieją ludzie, którzy tworzą teksty dla innych za pieniądze. W pewnych obszarach społeczeństwa może to być w porządku. Ale jak jest w obszarze akademickim? Tam konieczne jest, aby wnieść własny wkład, za który otrzymuje się ocenę, dyplom itp. Czy jest zatem w ogóle legalne, gdy osoby prywatne lub firmy oferują bezpośrednio (czyli dosłownie w reklamie) napisanie tekstów dla akademików? Przeczytałem właśnie takie ogłoszenie i teraz nurtuje mnie to pytanie.

Napisany przez Gordon_Gekko
Uważam, że promowanie nielegalnych działań jest niezgodne z prawem. Nie jestem pewien, czy ghostwriter też popełnia przestępstwo, ale osoba, która oddaje prace innych osób jako swoje na uniwersytecie, z całą pewnością łamie prawo!! W każdym przypadku bardzo niepoważne!

Napisany przez trey
To legalne, ghostwriterzy również zaznaczają, że ich praca nie powinna być wykorzystywana do takich celów.

Napisany przez Ronald88
Ciekawy temat, zwróciłem na to uwagę. Ale co sądzicie o tym, gdy ktoś prowadzi reklamę, że pisze teksty naukowe? Wtedy jest jasne, że jest to dla ludzi, którzy chcą oszukiwać przy ocenach i dyplomach. Czy nie powinno się działać przeciwko takiej firmie? Patrz ghostwriter.sc. Naprawdę uważam, że to szokujące, że otwarcie mówią, co robią...

Napisany przez trey
Również pracowałem w tym obszarze. Choć brakowało mi specjalistycznej wiedzy do pisania prac naukowych, wielu ludzi korzysta z takich usług, aby pozbyć się pracy z głowy itp.

Napisany przez Dahut
Ogólnie rzecz biorąc, legalne jest pisanie i sprzedawanie tekstów akademickich. Osoba popełnia przestępstwo, jeśli podaje te teksty za swoje własne, niezależnie od miejsca.

Napisany przez hanna200
Myślę, że wiele osób korzysta z takiej pomocy. W internecie jest łatwo kopiować teksty i publikacje.

Napisany przez mayaw26
Ghostwriting w obszarze akademickim to większy sektor, niż można by się spodziewać. Wystarczy raz poszukać w Google takich agencji. Najniższe stawki za pracę zaczynają się od 20 euro za stronę. Górna granica cen ma ogromny zakres. Znam osobiście studentkę, która korzystała z tych usług - i nikt się nie zorientował. Wyraźnie widać, że akademickie ghostwriting to szara strefa. Oznacza to, że przyłapani studenci mogą zostać skreśleni. Sam ghostwriter nie ponosi odpowiedzialności, ponieważ prawnie nie zrobił nic złego. Zobacz więcej na blogu: https://ghostwriterjames24.de/blog/ghostwriting-legal-ghostwriter.

Napisany przez Agio
Osoby mogą robić, co chcą ... to jest w zasadzie zabezpieczone, ponieważ nie jest to właśnie dla tego napisane. Więc odpowiedzialny jest tylko ten, kto to podaje za swoje, a nie osoba, która to napisała.

Napisany przez Forecaste
W tym obszarze nie mam żadnej wiedzy. Ale mogę sobie wyobrazić, że ghostwriter może zostać oskarżony o niemoralne postępowanie. Oczywiście tylko wtedy, gdy dla ghostwritera było jasne, że pomaga w oszustwie.

Napisany przez MarcelJ
Nie mogę sobie wyobrazić, że płacąc 20,00€ za stronę, otrzyma się solidną pracę.

Napisany przez brainy
Pewnie nigdy nie czytałeś pracy z dziedziny pedagogiki/nauczania! Są one szybko tworzone. Można łatwo zarobić 60 EUR za godzinę, łatwo dostając 20 EUR za stronę.

Napisany przez mangofliege
Również ghostwriter może być prawnie pociągnięty do odpowiedzialności, jeśli wie o oszustwie. Jak łatwo można to udowodnić, to już inna sprawa....
https://de.wikipedia.org/wiki/Ghostwriter#Rechtsfolgen_wissenschaftlichen_Ghostwritingu

Napisany przez Manfred1982
Nie, ist naprawdę wiele dobrych agencji oferujących ghostwriting i dostarczających dobre teksty, ale tylko osoba, która podaje je za swoje, łamie prawo.

Napisany przez tivopu

Nawet ghostwriter może być pociągnięty do odpowiedzialności prawnej, jeśli wie o oszustwie. Jak łatwo jest to udowodnić, to już inna sprawa....
https://de.wikipedia.org/wiki/Ghostwriter#Rechtsfolgen_wissenschaftlichen_Ghostw ritings

Dlatego większość tego typu prac odbywa się przez agencje. Autor zazwyczaj nawet nie wie, dla kogo pisze. Wtedy zarzut oszustwa wobec niego także nie miałby całkowicie racji. A co dopiero mówić o możliwości udowodnienia tego.

Napisany przez Agio
Prawnicy nie robią niczego nielegalnego, o ile mogą udowodnić, że wyraźnie zaznaczyli, iż ich praca nie może być używana w celu podawania jej za własną.

Napisany przez 30Dollar
Pisanie samo w sobie nie jest nielegalne. Natomiast wydawanie go za własne dzieło już tak, prawda?

Napisany przez capital
Cześć,

Kiedyś też mocno zastanawiałem się nad tym pytaniem. Podejmując gruntowne poszukiwania informacji, zdecydowałem się na skorzystanie z usług strony Lass-andere-schreiben.de. Tam można skorzystać z sprawdzania plagiatu i usług ghostwritera. Jednak przed skorzystaniem z pomocy ghostwritera lub lektora lepiej omów to wcześniej z opiekunem, zabronione to na pewno nie jest.

Pozdrowienia

Napisany przez Lars04
Na pewno jest wystarczająco dużo osób, które piszą coś dla innych. Spójrz na branżę muzyczną, tam jest to normalne. Po prostu kupuje się licencję i gotowe. Dzieło staje się nasze. Jednakże jeśli chodzi o prace domowe lub podobne zadania, gdzie ostatecznie się otrzymuje tytuł, uważam, że jest to raczej nietypowe i jak można było zauważyć w mediach, jest to również zakazane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata