Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: kredyt obrotowy na środki trwałe

Napisany przez zaubermama54
Okay, oto sytuacja:
Meżczyzna, 30 lat, chce przejąć bistro w dobrej okolicy w Berlinie - zamieszkałej przez ludzi z wyższym poziomem życia i dobrze wypełnionymi portfelami. Bistro jest wyposażone, ma pełne wyposażenie kuchenne, możliwość produkcji lodów, 1 taras z opcją na 2. Taras do rozbudowy. Bistro znajduje się w budynku z salonem fryzjerskim i salonem kosmetycznym. Właściciele zarezerwowali mu bistro, ponieważ chcą niemiecką obsadę.

Sytuacja finansowa: brak kapitału własnego, potrzebne jest 30 000,-- euro, aby można było natychmiast rozpocząć. Chciał ubiegać się o to w DB KfW. DB odrzucił, ponieważ był wpis w rejestrze Schufa - E-Plus, niewielka kwota, która została zapomniana i spłacona w 2011 roku. W międzyczasie został zaciągnięty kredyt, spłacony, nawet z wcześniejszym spłaceniem. Bazowy wynik 85%.

Z mikrofinansowania można uzyskać jeszcze najpierw 10 000,-- a następnie ponownie 10 000,-- euro.
Kto ma rozwiązanie, jak szybko zdobyć 30 000,-- euro.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Schufa jest nadal obciążona do roku 2014 ze względu na telefon komórkowy.
Myślę, że bez zabezpieczeń lub podobnych rzeczy nie będziecie mieli wielu możliwości.
Czy w Berlinie nie znajdzie się jakieś wsparcie ze strony aniołów biznesu lub czegoś podobnego?

Napisany przez Daniel 2013
Ja, zgadzam się, że będziesz potrzebował dodatkowej osoby do poręczenia. Możesz także spróbować poszukać inwestorów w Google. Istnieje kilka portali, które mogą Ci w tym pomóc.

Napisany przez Martha
Czy próbował już crowdfundingu lub zgłębił ten temat? Samozatrudnieni są tam również mile widziani, muszą jednak bardzo dokładnie przedstawić, w jaki sposób pieniądze zostaną wykorzystane (opis kredytu) i jak wyglądają środki finansowe (raport finansowy).

W Auxmoney można uzyskać nawet do 25 000 €. Napisałem o moich doświadczeniach w przewodniku (podpis). Polecam szczególną uwagę zwrócić na porady na końcu mojej strony i spróbować ich, ponieważ zdecydowanie zwiększają szanse na uzyskanie kredytu.

Na przykład udało mi się dopiero za drugim razem. Wspominam o tym, ponieważ wielu ludzi uważa, że jest bardzo trudno otrzymać tam kredyt. Ja miałem inne doświadczenia. Zazwyczaj chodzi tylko o możliwości, które są jasno określone, oraz o to, czy się z nich korzysta czy też nie, i potem człowiek narzeka na niepowodzenie.

Napisany przez Daniel_PB
Cześć wszystkim,

Crowdfunding również uważam za bardzo interesujący.
Seedmatch i kilka innych są tu bardzo aktywne i popularne.
Jednakże ostatnio skierowałem mojego klienta (jestem doradcą biznesowym) w tamtą stronę i postawione zostały bardzo wysokie wymagania.
Ponadto promowane są raczej start-upy związane z internetem.

Zazwyczaj banki korzystają z dość elastycznych warunków kredytowych wobec swoich stałych klientów.

Jeśli to wszystko nie pomoże, sprawdź auxmoney (gdzie zazwyczaj udzielane są kredyty prywatne, ale również mniejsze dla self-employed) lub stronę główną | Finaboo itp.
Znajdziesz tam oprócz kredytów obrotowych także inne formy finansowania, takie jak Leasing, faktoring itp., specjalnie dla klientów biznesowych.

W przypadku pytań możesz się ze mną skontaktować, zdążyłem już zebrać doświadczenie z tego typu platformami.

Pozdrawiam,

Daniel Stein

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata