Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy powinno się podać przeciwnikowi ubezpieczenie przy wypadku samochodowym?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim.

Wczoraj wieczorem miałem stosunkowo małe zderzenie z moim samochodem. Zderzyłem się od tyłu, więc prawdopodobnie jestem głównym winowajcą w tej sprawie. Mój przedni samochód bardzo gwałtownie i niespodziewanie zatrzymał się, ale byłem sam w samochodzie, a w drugim pojeździe były dwie osoby... Po sprawdzeniu szkody podałem informacje mojego ubezpieczenia drugiej osobie uczestniczącej w wypadku, aby mogła skontaktować się bezpośrednio z ubezpieczycielem. Tak chciał. Czy mogłem być zbyt pochopny i powinienem był upewnić się u policji, czy ja czy moje ubezpieczenie w ogóle musi zapłacić?

Najemca

Re: Czy powinno się podać przeciwnikowi ubezpieczenie przy wypadku samochodowym?

Napisany przez Lottali07
Jeśli sprawca wypadku zna numer rejestracyjny, może telefonicznie uzyskać informacje o Twoim ubezpieczeniu poprzez Centralny Rejestr. Nie ma sensu ukrywać tych informacji.

Napisany przez mia88
Na pewno warto to zrobić, lepiej dmuchać na zimne. Nie jestem pewien, czy odmowa może mieć jakieś konsekwencje, ale zawsze robiłem to po moich dwóch dotychczasowych wypadkach.

Napisany przez Meisterlampe23
ubezpieczenie samochodu jest obowiązkowe w Niemczech.
W przypadku wypadku oczywiście obowiązuje obowiązek udzielenia informacji.
Jeśli nie podasz danych i uciekniesz, to jest to ucieczka z miejsca zdarzenia.
Pozdrowienia

Napisany przez innam
To już zrobiłeś dobrze! Jak już wcześniej wspomniano, jest to obowiązek.
Poza tym wydaje się bardzo jasne, że jesteś winny, ponieważ zawsze tak jest - nawet jeśli możesz za to nie być winny. Z tego punktu widzenia sytuacja jest właściwie jasna.

Napisany przez Matthew Pryor
Jeśli nie podaje się danych i znika, jest to ucieczka z miejsca wypadku.

Już to zrobiłeś poprawnie! Jak powiedzieli poprzednicy, jest to obowiązkowe.

Znowu rzut kośćmi odpowiedzi bez sensu i zrozumienia? Nie ma obowiązku podawania danych swojemu ubezpieczycielowi, to koniec.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata