Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Proszę o porady dotyczące możliwości uzyskania kredytu...

Napisany przez Asgardun
Hej społeczność,

jestem nowy tutaj (właśnie się zarejestrowałem) i od razu mam pytanie i prośbę o skuteczne porady/rozwiazania.

Sytuacja życiowa:
- Obecnie mieszkam w 3-pokojowym mieszkaniu za € 600,00 ciepło
- kredyt na Audi w wysokości € 21.557,00 pozostaje do spłacenia
- PK (biegnie na rodziców, ja płacę) w wysokości € 6.550,00 pozostaje do spłacenia
- różne rachunki

Powód:
Audi, mieszkanie i PK rozliczyliśmy z moją ówczesną dziewczyną na początku roku. Jednak byłem na tyle głupi *uderzam głową w ścianę* i podpisałem wszystko sam. Teraz mam kłopot, dziewczyna poszła w sierpniu. Kwoty dosłownie mnie finansowo niszczą. Pokochała mnie zostawić otwarte rachunki.

Mój pomysł:
Albo pożyczka PK w wysokości € 40.000,00, aby spłacić wszystko i sfinansować przeprowadzkę/opony zimowe. Albo przynajmniej € 20.000,00, aby spłacić PK/przeprowadzkę (3 miesiące podwójnego obciążenia, kaucję)/zorganizować opony zimowe. Banki widzą tylko ryzyko, ale nie widzą szansy. Jestem również gotów podjąć pracę w ramach mini job na kwotę € 450,00, jeśli to pomoże w uzyskaniu kredytu. Nie zarabiam źle (brutto € 2.700,00 / netto € 1.712,00). Mam 23 lata i pracuję jako przedstawiciel do spraw nieruchomości (zarządzający WEG) w renomowanej firmie. Zatrudnienie jest na czas nieokreślony/bez okresu próbnego.

Działania do tej pory:
Przeszukałem cały internet. Zwróciłem się osobiście do banków Targobank/Postbank/Hypo/InGDiBa. Wszędzie słyszałem, że jestem za młody i zbyt ryzykowny.

Żadne banki nie chcą zobaczyć szans, które wkładam w rozmowy. Przy dochodzie netto w wysokości € 1.712,00 i gotowości podjęcia mini joba na kwotę € 450,00, łącznie € 2.162,00, powinno być możliwe coś uzyskać, prawda?

Jedyne rozwiązanie, które widzę to zredukowanie moich wydatków (szczególnie czynszu i kosztów dojazdu; mieszkam 16 km od miejsca pracy) za pomocą kredytu, ponieważ nie mam oszczędności. Przeniósłbym się do 2-pokojowego mieszkania za maksymalnie € 450,00. Jest to bardzo realne, ponieważ doskonale się na tym znam.

Macie jakiś pomysł, co mógłbym zrobić (jak uzyskać kredyt przynajmniej na kwotę 20 tysięcy, aby opłacić przeprowadzkę/sfinansować PK/zapłacić nieuregulowane rachunki i najpilniejsze opony zimowe)? Nowa dziewczyna powiedziała, że wesprze mnie, jednak straciłem już dość na tym doświadczającym. Cieszę się z Waszych sugestii (:

Szybka pomoc jest potrzebna/potrzebna.

PS: Nie, nie da się załatwić nic przez rodziców/rodzinę, mogliby mnie od razu wyciągnąć, ale nie chcą tego zrobić. Różnice osobiste i pieniądze niszczą charakter, jak widać...

Napisany przez 6Bankkaufmann
23 lata - Kierowca Audi - I narzeka?
Przepraszam:
a) Sprzedaj Audi
b) Kup inne auto
c) Następnie zrób konsolidację z otwartym saldem.

PS: Możesz też wziąć Leasing!

Banki nie interesuje gotowość do pracy na pół etatu, to co chcesz robić. W ocenie zdolności kredytowej liczy się tylko to, co masz z przeszłości. Jeśli pracujesz na pół etatu, to teraz znajdź taką pracę i po 6 miesiącach znowu spróbuj ubiegać się o kredyt.

Czy zapytałeś w sieci o wszystko? Które banki na pewno były pytane?

PS: Nic przeciwko Audi, ale jako 23-latek wystarczy auto w renomowanej firmie, które kosztuje od 3000 do 4000 euro.

Napisany przez Spessartraeuber
Po pierwsze, powinni Państwo zacząć od wypisania wszystkich swoich wydatków.

Mają Państwo 600€ wynajem
+ finansowanie samochodu X
+ kredyt ratalny X
+ inne koszty życia (żywność, paliwo, prąd, telefon itp.)

Jeśli suma będzie mniejsza niż 1712€, można zobaczyć, na jaką kwotę można sobie pozwolić na kredyt.

Ja jednak nie zalecam brania kolejnego kredytu i zalecam kupowanie tylko tego, na co ma się pieniądze.

Prosta zasada redukcji długów to:
Zwiększyć przychody i zmniejszyć wydatki.

Życzę powodzenia.

Napisany przez Dahut
Na początek sprzedałbym samochód. Nawet jeśli dostaniesz za niego trochę mniej niż pozostała kwota kredytu, nadal zaoszczędzisz, ponieważ mniejszy samochód generuje mniejsze koszty podatków, ubezpieczenia, paliwa, przeglądu itp. Przy małym używanym samochodzie można zrezygnować z pełnego ubezpieczenia, być może otrzymasz już opony zimowe. Następnie stwórz listę tego, co Ci pozostaje, i ile możesz spłacać miesięcznie. Jeśli nadal będziesz mieć coś na koncie, możesz zacząć odkładać na nowy samochód.

Napisany przez a.werndel
Mam własne dzieci w twoim wieku i zawsze nauczałem ich regulować wydatki w zależności od dochodów. W Twoim przypadku radziłbym najpierw sprzedać Audi i kupić mniejsze auto. Chociaż to marzenie młodego chłopaka jeździć takim autem, sprzedaż może znacznie zmniejszyć długi. Następnie zalecam sporządzenie planu dochodów i wydatków. Gdy to jest uregulowane, masz lepszy przegląd sytuacji finansowej i możesz lepiej zarządzać swoimi finansami. W tej sytuacji nie zaleca się kolejnego kredytu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata