Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy w roku 2014 wystąpiły zmiany w systemie emerytalnym?

Napisany przez ADMCI4
Słyszałem już kilka razy, że opłaca się dokończyć pewne rzeczy jeszcze w tym roku, ponieważ w przeciwnym wypadku nie spełnią one minimalnych oczekiwań co do oprocentowania gwarantowanego. Ponieważ zbliżam się do 40. roku życia i powoli zaczynam myśleć o zabezpieczeniu emerytalnym, nie chcę marnować pieniędzy. Jeśli w przyszłym roku faktycznie pojawią się jakieś zmiany, wpływające na oprocentowanie zabezpieczenia emerytalnego, byłoby mi miło, gdyby eksperci tutaj, na forum, mogli udzielić mi kilku informacji na ten temat, abym nie popełnił błędu podczas inwestycji.

Napisany przez crs

[..] Ponieważ mam ponad 40 lat, zaczynam powoli myśleć o zabezpieczeniu emerytalnym, [..]

O jakich kwotach inwestycji mówimy tutaj?

Napisany przez Matthew Pryor
O jakich kwotach inwestycyjnych tu mówimy?

Założę się, że twój trud jest tutaj daremny i nie otrzymasz odpowiedzi na swoje pytanie.

Napisany przez Ophelia
Cześć,
mając 40 lat, powinieneś poważnie zastanowić się nad swoim zabezpieczeniem emerytalnym.
Niestety, w pytaniu nie podano zbyt wielu faktów.

Jednak można zauważyć, o co chodzi pytającemu.

Zanim konsument podpisze jakąkolwiek umowę, musi wiedzieć, który model zabezpieczenia emerytalnego chce wybrać. Powinien także być świadomy, jakie cele chce zrealizować w późniejszym wieku.

Aby najpierw uzyskać ogólny obraz, zaleca się zapoznać się z różnymi stronami internetowymi. Po dokonaniu tego, użytkownik ubezpieczenia może porównać oferty różnych dostawców i polis. Dzięki temu będzie mógł lepiej orientować się na rynku. Ale również zalety i wady polisy będą łatwiejsze do zidentyfikowania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata