Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy wygrane z zakładów na wyścigach konnych podlegają opodatkowaniu?

Napisany przez Goblinork
Jeśli wygrałbym 10 000 euro na wyścigach galopowych, czy musiałbym to zgłosić urzędowi skarbowemu? Czy w przeciwnym razie byłbym uchylaczem podatkowym? Czy gdybym przegrał 10 000 euro, mogę to odliczyć? Wygrałem na galopie 384 euro, to naprawdę było super. Wybieram się na wakacje z moim bratem, który wyemigrował, na wyścigi galopowe, a on naucza mnie takich strategii jak strategie obstawiania zakładów sportowych w celu uzyskania lepszych typów, że wyścigi konne są sportem z najlepszymi kursami i że powinno się obstawiać outsiderów, którzy mają szansę. Zdecyduję się więc po prostu na takiego outsidera, którego nie uważano za konkurenta, i co mam powiedzieć: Najpierw w środku stawki, ale potem koń wywalczył sobie pierwsze miejsce i zapewnił mi wygraną w wysokości ponad 384 euro. Jeśli kursy na wyścigi galopowe są naprawdę lepsze, nie będę już obstawiał piłki nożnej, ale tylko wyścigi konne. W końcu kasa też musi się zgadzać!

Napisany przez Birgit
Nie, nie musisz.

Jednak jeśli zainwestujesz 10 000 €, musisz opodatkować zyski kapitałowe.

Napisany przez Cashflowclub MD

Ale jeśli zainwestujesz te 10 000 €, musisz opodatkować zyski kapitałowe.

Prawda, ale w zależności od tego, czy te zyski osiągnie jako osoba prywatna, jako firma (spółka kapitałowa) czy jako holding, podatki wyniosą od 1,4%, ponad 30% do ponad 45%

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata