Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: finansowanie przejęcia

Napisany przez Dirk78
Cześć wszystkim.

Jestem nowym użytkownikiem na waszym świetnym forum i mam nadzieję, że piszę we właściwym miejscu ?!

Nasza umowa kredytowa wygasa w 09/2016 i 03/2017, w 2017 roku jest już tylko niewielka część, dlatego chciałbym zrefinansować na nowo na 09/2016.

Pozostały dług to około 87 tysięcy, dalsze zobowiązania (prywatne) to około 20 tysięcy. Chciałbym to wszystko połączyć i w ten sposób pozbyć się części prywatnej.

Czy ma sens zawarcie dzisiaj umowy na przyszłościowy kredyt hipoteczny?

(Moim zdaniem, bardziej opłaca się poczekać)

Bardzo dziękuję wszystkim, którzy poświęcili czas na lekturę moich wierszy!!

Pozdrowienia
Dirk

PS: Czy ktoś mógłby udostępnić mi zestawienie warunków KWF40 (lub wysłać link)?

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Dirk78
ile jest wart nieruchomość? Żebyśmy mogli odpowiednio obliczyć.

Napisany przez Dirk78

@Dirk78
ile warto jest nieruchomość? Tak, aby można było odpowiednio odliczyć.

Koszty budowy w 2006 roku wynosiły 220.000 EUR (plus działka) dzięki znacznym pracą własnym i intensywnym negocjacjom cen materiałów.

Według dostawcy domów (którego znam prywatnie) cena za nasz obecny stan wynosiłaby 300.000 EUR (plus działka).

A znajomy dostawcy domów złożył mi 2,5 miesiąca temu czek bez pokrycia, mówiąc: "Możesz wstawić kwotę do 400.000 EUR", co jednak uprzejmie odmówiłem.

Być może ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie, jak dokładnie odbywa się ocena?

Pozdrowienia + Dziękuję bardzo
Dirk

PS: Czy ktoś ma jakieś informacje na temat warunków KFW 40?

A czy 107 000 EUR łącznych zobowiązań miałyby wtedy pierwszy priorytet w księdze wieczystej?

Napisany przez Dirk78

I czy łączne zobowiązania w wysokości 107 000 EUR zostałyby wówczas wpisane jako pierwsza pozycja w księdze wieczystej?

Tak, musiałoby być ewentualnie przepisane...

Wtedy nie ma znaczenia, czy wartość domu wynosi 300 000 EUR czy 400 000 EUR.
Tutaj można zrobić następujące rzeczy:
a) Teraz zakładamy kredyt długoterminowy
b) Teraz informujemy bank, który ma zostać spłacony
c) Jeśli bank, który ma zostać spłacony, potwierdza długoterminowy kredyt, w t e d y jest teraz możliwa restrukturyzacja zobowiązań kredytowych - kredyty ratalne -.

Temat hipoteki:
Jeśli chcesz spłacić kredyty ratalne teraz - w tych miesiącach -, ważne jest teraz zarejestrowanie nowej hipoteki na całą kwotę. Wtedy byłaby również możliwa spłata kredytów ratalnych bez problemów.

Napisany przez NaTwoim13
Sprawdź, czy dotyczący pożyczki z 2006 roku kiedykolwiek wystąpił początek terminu na odwołanie. Jeśli tak nie było, zastanów się nad refinansowaniem pożyczki teraz na bieżących warunkach.

Dlaczego już teraz powiadomić bank, który ma zostać spłacony? Ponadto, prawa zabezpieczenia zostaną przekazane w drodze trzeciego przy spłacie.

Napisany przez Dirk78

W razie potrzeby - sprawdź, czy pożyczka z 2006 roku kiedykolwiek rozpoczęła okres odstąpienia. Jeśli nie, przenieś teraz pożyczkę na obecne warunki.

Dlaczego już teraz poinformować bank do spłaty?? Ponadto prawa zastawu zostaną przekazane w drodze powierniczej przy wykupie.

To są 2 pożyczki KFW, czy były tam? I gdzie mogę je znaleźć w umowie z lokalną Vobą? Pozdrowienia + Dzięki !! Jeśli to możliwe, byłoby super, chociaż VoBa dotychczas odmawia wykupu swojej oraz jednej pożyczki KFW bez rekompensaty...

Napisany przez Bankenschreck
Cześć wszystkim,
zanim podejmiesz jakiekolwiek działania, posłuchaj rady od noelmaxim. Skonsultuj swoje stare umowy z specjalistycznym prawnikiem.
Jeśli klauzula odstąpienia jest niewystarczająca, możesz ewentualnie odstąpić od umów. W rezultacie, w przypadku ewentualnego przekształcenia nie zapłacisz odszkodowania za wcześniejsze spłacenie kredytu i zaoszczędzisz sporo pieniędzy.
Jeśli chcesz, mogę Ci wysłać link, gdzie możesz bezpłatnie sprawdzić swoje umowy.
Pozdrawiam
Mistrz od banków

Napisany przez Dirk78

Jeśli chcesz, mogę wysłać Ci link, gdzie możesz bezpłatnie sprawdzić swoje umowy.
Pozdrowienia
Bankenschreck

Byłbyś tak miły?

Napisany przez Bankenschreck
Oto link:
Odpowiedniość do wcześniejszej spłaty w przypadku pożyczki hipotecznej - sprawdź wartość umowy.

Miłej lektury

Pozdrowienia
Bankenschreck

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata