Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestowanie pieniędzy w Telefunken Invest?!

Napisany przez Peters
W zeszłym roku zainwestowałem pieniądze w firmie Telefunken Invest za pośrednictwem ubezpieczenia. Teraz przypadkowo dowiedziałem się, że Telefunken zbankrutował (złożono wniosek o upadłość):

Sąd Okręgowy Charlottenburg, numer akt: 36t IN 3627/13 - W sprawie wniosku TELEFUNKEN Invest GmbH,
Walter-Benjamin-Platz 6, 10629 Berlin, reprezentowanej przez dyrektora Martina Dickhaeusera, numer rejestracyjny: Sąd Rejonowy Charlottenburg HRB 142657 - dłużnika -
o ogłoszenie upadłości w swoim majątku...

Teraz dyrektor założył nową firmę pod podobną nazwą!

Sąd Rejonowy Mannheim, numer akt: HRB 717977
Telefunken Capital International GmbH, Walldorf, Josef-Reiert-Straße 4, 69190 Walldorf. Dyrektor: Martin Dickhaeuser, Wedemark, *18.02.1962

Czy to firma oszustów?
Jak mogę odzyskać swoje pieniądze?
Czy ktoś ma dla mnie jakąś radę?

Napisany przez M. Dickhaeuser
Drogi Panie Peters,

Rozumiem Pańskie niepewności w 100% i chętnie odpowiem na Pańskie pytania. Chciałbym podkreślić, że całe środki klientów nie są dotknięte przez upadłość, ponieważ są one zabezpieczone przez syndyka. Umowy dla TELEFUNKEN Capital International GmbH (TCI) zostały już ustalone w czerwcu 2013 roku, krótko po moim przystąpieniu do TELEFUNKEN Invest GmbH (TIG), z właścicielami firm. Miało to na celu aktywowanie transakcji w innych krajach poprzez tę firmę. Na przykład w Italii.

Herr Hartmut Thome, dyrektor zarządzający i udziałowiec German Brands, zapewnił mnie, że TCI nigdy nie zostanie zarejestrowana w rejestrze handlowym po tych trudnościach w TIG i firma całkowicie zrezygnuje z tej dziedziny biznesu. Można sobie wyobrazić, że moi prawnicy od razu zajęli się tą sprawą, zwłaszcza, że nie otrzymałem wynagrodzenia od Grupy TELEFUNKEN od czterech ostatnich miesięcy. Nie chciałbym mieć więcej nic wspólnego z wszystkimi zaangażowanymi!

Chętnie odezwij się do mnie telefonicznie, jeśli masz jeszcze jakieś pytania.

Z poważaniem,
Martin Dickhaeuser

Napisany przez Lottali07
Niemniej jednak jestem sceptyczny, jeśli chodzi o bezpieczeństwo instalacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata