Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Czy można zarobić pieniądze, wypełniając ankiety? Czy to możliwe?

Napisany przez Walzner
Mam wielką część moich oszczędności ulokowaną w handlu na forexie. Dlatego potrzebuję dodatkowego źródła dochodu.

Kolega niedawno powiedział mi, że zarabia kilkaset euro miesięcznie wypełniając ankiety online, a niektóre instytuty badawcze płacą od 5 do 15 euro za ankietę. Nie wierzyłem mu. Pokazał mi stronę, na której wymienione są te, które płacą dużo (na Heimarbeit-Testsieger.com).

Teraz moje pytanie: Kto ma z tym doświadczenie i czy naprawdę można utrzymać się z tego? Albo przynajmniej zarobić kilka setek euro miesięcznie, żeby dorobić do zasiłku dla bezrobotnych. Czy to możliwe???

Napisany przez Meisterlampe23
Dziwnym trafem widzę to pytanie teraz tak często...
Spróbuj...jak opisujesz, wydaje się, że teoretycznie jest to możliwe...
Jak to ostatecznie wygląda w praktyce, nie mogę ci powiedzieć..

Napisany przez crs
Kolega mówi więc, że się da, i prosisz obcych ludzi w internecie o potwierdzenie?

Ja, ja, ja... Nie rozumiem tego też...
Przede wszystkim nie dostaję żadnej odpowiedzi

Napisany przez Walzner

Kolega mówi, że się da, a ty prosisz obce osoby w internecie o potwierdzenie?

Tak, ponieważ chcę pozyskać doświadczenie, czy można na tym dużo zarobić, czy nie.

Zadzwoń do instytutu lub kogoś, kto oferuje te usługi, i zapytaj, o co w tym chodzi.
Ile dostaje się za ankietę i jak długo trwa przeciętnie jedna taka ankieta. Następnie policz, ile możesz zarobić dziennie i ile to będzie miesięcznie. Ale cóż... próba jest najlepszym sposobem przekonania się, monsieur

Napisany przez Bennort
Hej Walzner,

już od kilku lat zajmuję się wypełnianiem ankiet. Jednak sukces zależy zarówno od wyboru odpowiednich firm, jak i od większej liczby dostawców. Na stronie, którą podałeś, wymienione są już instytuty ankietowe, które płacą bardzo dobrze. Możesz zacząć od nich. W zeszłym roku zarobiłem około 4200 € dzięki ankietom od około 19 różnych dostawców, wysyłających ankiety w różnych częstotliwościach i o różnej długości. Oznacza to około 350 € miesięcznie. Ale uwaga: to także kosztuje czas - u mnie około 1,5 godziny dziennie. Dla kogoś, kto jak ja był bezrobotny przez kilka miesięcy, nie znalazł pracy pomimo składania aplikacji i musiał polegać na bardzo niskim zasiłku dla bezrobotnych (mniejszym niż minimalna kwota Hartz IV), ankiety są praktycznym, małym źródłem dochodu.

Więc moja rada: możesz zacząć od instytutów ankietowych podanych na stronie, którą podałeś (ponieważ dobrze płacą), ale później będziesz potrzebował więcej instytutów ankietowych.

Pozdrowienia,

Bennort

Napisany przez Boris69
Nigdy o tym nie słyszałem. Na pewno dokładnie bym się wcześniej wszystkiego dowiedział, bo mogę sobie wyobrazić, że wielu chciałoby kogoś oszukać.

Napisany przez Riegel

Wydałem dużą część moich oszczędności na handlu Forex. Dlatego potrzebuję dodatkowego dochodu.

Niedawno kolega powiedział mi, że zarabia kilkaset euro miesięcznie wypełniając ankiety online i że niektóre instytuty badawcze płacą 5 - 15 euro za ankietę online. Nie wierzyłem mu jednak. Pokazał mi stronę, na której wymienione są te, które płacą dużo (na Heimarbeit-Testsieger.com).

Teraz moje pytanie: Kto ma z tym doświadczenie i czy naprawdę można utrzymać się z tego? Albo przynajmniej zarobić kilkaset euro miesięcznie, żeby dorobić do zasiłku dla bezrobotnych. Czy to możliwe???

Zgadzam się z Bennortem. Powinieneś najpierw spróbować z tymi 5, a później zwiększyć.

Napisany przez Guenter_F
Słyszałem, że opisana metoda nie działa, ponieważ zamiast gotówki często otrzymuje się tylko kupony i inne rzeczy.

Ponadto, w ramach ankiet musisz naprawdę odkryć swoje życie prywatne, oni praktycznie chcą wiedzieć wszystko o Tobie. Czy na pewno tego chcesz?

Nie wspominając już o czasie poświęconym na wypełnianie ankiet. Na pewno istnieją inne sposoby zarabiania dodatkowych pieniędzy, które są o wiele bardziej opłacalne.

Napisany przez tuulos
Tak więc można zarobić dodatkowe kilka euro miesięcznie. Jednak zdarzają się również okresy, kiedy po prostu nie przydzielają się odpowiednich ankiet. Nie można więc polegać na regularnych dochodach. Oczywiście można zarejestrować się w licznych różnych serwisach, ale w końcu trzeba się zmierzyć z tak dużym obciążeniem administracyjnym, że lepiej zrobić coś innego, bo nie ma to sensu.

Napisany przez Radon
Kiedyś robiłem to przez jakiś czas. W sumie dostałem 50€ na konto Amazon. Jednak nakład czasu jest dość wysoki, jeśli chce się wykonywać ankiety sumiennie.

Napisany przez mia88
Czytając coraz częściej to pytanie. Na pewno nie zdobędziesz bogactwa wypełniając ankiety, ale zawsze można spróbować. Na pewno można trochę zarobić, ale pytanie brzmi, czy wysiłek jest wart tej kwoty...

Napisany przez Lisa2013
Moim zdaniem to nie działa... ponieważ nie zawsze muszą cię wynagrodzić... nawet jeśli tak mówi reklama

Napisany przez Heinzi34
Mój młodszy brat to robi. Jednak naprawdę nie opłaca się z tego żyć. Powinieneś także zwrócić uwagę na kwestie podatkowe.

Napisany przez Bernhard-Reise

Zadzwoń do instytutu lub do kogokolwiek, kto oferuje te usługi, i zapytaj, o co w nich chodzi.
Ile dostaje się za każdą ankietę i ile około trwa... następnie policz, ile możesz zrobić dziennie i ile to wyniesie miesięcznie...
Ale cóż...
Praktyka czyni mistrza, monsieur.

:eek:

Dokładnie. Najlepiej najpierw przetestuj firmę, zadając jej pytania.
To jest naprawdę proste: Firma, która działa uczciwie, nie musi się ukrywać i cieszy się, kiedy dzwoni ktoś nowy, stając się klientem lub uczestnikiem.

Zawsze gdy firmy na swoich stronach internetowych ukrywają się za zbyt skąpnym impressum lub po kilkukrotnym zapytaniu (np. przez e-mail) nie udzielają informacji, lepiej trzymać się z daleka.

Napisany przez Reinsch
Tak jak napisałem w innym wątku: Wolę spędzić ten czas na spacerze po parku. Ruch na świeżym powietrzu jest zdrowszy niż siedzenie przed komputerem, a zbierając po drodze butelki z kaucją, zarobisz nawet lepiej na godzinę...

Napisany przez KalleBlomquist
Pracuję w badaniach rynkowych i mogę powiedzieć, że wynagrodzenie zależy od różnych czynników:

1. cechy strukturalne osoby
2. sumienne odpowiedzi
3. szybkość odpowiedzi
4. liczba dostawców

Jeśli jestem zarejestrowany w wielu dostawcach, liczba zaproszeń naturalnie rośnie. Strona wyżej wspomniana jest świetna, ale wszystkich dostawców znajdziesz albo za pomocą Google, albo na stronach przeglądowych takich jak np. Meinungsfrage. Tam jest wymienionych 40 a nie 5 (…)
Ponieważ niektóre badania są dostępne tylko przez kilka dni i/lub są bardzo pożądane ze względu na zaproszenia do dobrze płatnych blogów, limity są szybko osiągane i badanie jest odpowiednio szybko zamykane. Jeśli odpowiadasz sumiennie, jesteś mile widziany i badany. Jeśli klikasz przypadkowo i odpowiadasz bez sensu, trafiasz na listę czerwoną.

Liczba badań jest również uzależniona od twoich cech strukturalnych. Bezrobotny akademik, singiel bez samochodu będzie oczywiście rzadziej pytany o badania niż absolwent szkoły średniej, który jest żonaty, ma zwierzęta domowe i co roku kupuje samochód. Mówiąc bardzo ogólnie, akademicy są nadreprezentowani w prawie każdym zbiorniku.

Możecie, ponieważ sam biorę udział w badaniach, oczekiwać miesięcznie w granicach 40-60 EUR +/- 20 EUR. Nie więcej!

Szczęść Boże

Napisany przez financefish
Brzmi jak te irytujące reklamy typu popup zachwalające kontrakty CFD, gdzie teoretycznie zawsze można tylko zyskać. ^^
Jako uczestnik testów leków też można zarobić całkiem niezłe pieniądze, jeśli jest się gotowym podjąć ryzyko.

Ale tak, ile można zarobić na jednej ankiecie, najlepiej dowiedzieć się od odpowiednich dostawców, czyli firm badawczych lub instytutów zajmujących się ankietami, czy jakkolwiek tam się nazywają.

Napisany przez gruberclaudia
Tak, jako dodatkowe źródło dochodów, na pewno to nie wystarczy - wiele ankiet oferuje tylko vouchery na prezenty, na przykład dla Amazona, ale musisz zrobić kilka ankiet. Nie opłaca się nawet pod względem nakładu czasu, nie mówiąc już o tym, że można to robić jako dodatkowe źródło dochodu.

Jest to mniej więcej to samo co z oddawaniem krwi...

Napisany przez Malivin
Uważam, że wypełnianie ankiet za każdym razem jest bezsensowne w stosunku do poświęconego czasu. Powinny one po prostu stanowić dodatkową zachętę do pomagania firmom w ich badaniach rynkowych. Kiedyś próbowałem tego przez pewien czas, ale byłem tak zirytowany ankietami, że najpierw zacząłem zaznaczać wszystko na ślepo, a potem po prostu zrezygnowałem. Poza tym obiecują one tylko do 30€ (lub coś w tym rodzaju). Naprawdę dostałem maksymalnie 5€, które mogłem sobie następnie przelać na swoje konto..

Napisany przez ADMCI4

pracuję w badaniach rynkowych i mogę powiedzieć, że zarobki zależą od różnych czynników:

1. cechy strukturalne osoby
2. sumienne odpowiedzi
3. szybkość odpowiedzi
4. liczba dostawców

jeśli więc zarejestrujesz się w wielu dostawcach, liczba zaproszeń naturalnie wzrośnie. Strona wyżej wymieniona jest świetna, ale wszystkich dostawców znajdziesz albo przez Google, albo na stronach przeglądowych, takich jak np. Meinungsfrage. Tam jest wymienionych 40, a nie 5 (…)
ponieważ niektóre ankiety są dostępne tylko przez kilka dni i/lub są bardzo pożądane ze względu na zaproszenia do dobrze płatnych blogów, limity są szybko osiągane i ankieta zamykana jest zgodnie z tym. Jeśli odpowiesz sumiennie, będziesz mile widziany i badany. Jeśli klikasz i odpowiadasz nonszalancko, trafiasz na czerwoną listę.

liczba ankiet zależy również od twoich cech strukturalnych. Bezrobotny akademik, singiel bez samochodu na pewno rzadziej bierze udział w ankietach niż absolwent szkoły średniej, który jest żonaty, ma zwierzęta domowe i co roku kupuje samochód. To jest bardzo zgrubne sformułowanie. Akademicy są nadreprezentowani praktycznie we wszystkich bazach.

jeśli sam biorę udział w ankietach, to mogę dobrze oszacować, że można liczyć na około 40-60 EUR miesięcznie +/- 20 EUR. Więcej nie!

hoj

Oznacza to więc: Czy to oznacza, że jeśli podasz swoje dane tak, aby trafić do małego (więc bardziej ekskluzywnego) segmentu docelowego, dostaniesz więcej wypłaconych pieniędzy?

Napisany przez Kattie
To z pewnością może działać, ale uważam, że ma sens tylko tymczasowo, czyli gdy ktoś aktualnie poszukuje pracy. Jest to bowiem zbyt niepewne, by polegać na tym, że co miesiąc będzie wystarczająco dużo pracy.

Napisany przez picard95
W mojej pracy był instytut badań opinii lub mała filia. Czasami zarabialiśmy do 30 euro za krótką ankietę, za poświęcenie przerwy na lunch.
W internecie zauważyłem, że strony takie jak Q... wiążą się z nękaniem telefonicznym. Ponieważ się tego obawiałem, pozbyłem się karty prepaid.
Zarobki nie są adekwatne do nakładu czasu i własnych nerwów. I nie ma potrzeby udostępniania danych w celach marketingowych.
Wolę roznosić ulotki lub gazety regionalne za darmo. Albo pracować w sklepie jako osoba uzupełniająca regały i/lub pomagać przy inwentaryzacji.

Napisany przez financefish

STRIPDANCING DANYCH

ahaha
Biorę na siebie to tworzenie słów! Dzięki!

Napisany przez applesider
Spróbuj Yopi, Ciao, Dooyoo, itd. Możesz zarabiać pieniądze także pisząc recenzje produktów!

Napisany przez tinkawolf
Jestem zarejestrowany na niektórych stronach, czasami wszystko działa świetnie, a czasami trwa wiecznie, zanim pojawi się odpowiednia ankieta. Przede wszystkim: automatycznie zaczynasz zgłębiać pewne tematy, aby być może wciąż można wziąć udział w jednej czy drugiej interesującej ankiecie. Te strony, o których wspominasz, takie jak Ciao i inne, gdzie zwykli ludzie piszą o rzeczach, które posiadają, też są świetne. Dzielenie się doświadczeniem z czymś jest przecież naturą człowieka!

Napisany przez Alldia
To wygląda raczej tak, że nakłady i odszkodowanie nie są ze sobą w żadnej proporcji...

Napisany przez sitaara
Przez jakiś czas też to robiłem, ale nigdy nie zarabiałem tyle, choć nie byłem zarejestrowany w tak wielu firmach i jakoś zawsze zajmowało mi to wieki, a ja długo siedziałem nad odpowiedziami.

A tak swoją drogą, ciekawi mnie czy zacząłeś już i czy u ciebie faktycznie odnosi to taki sukces?

Napisany przez kitycat
Nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić. Tak samo mało prawdopodobne jest, że tacy uczestnicy zostaną uwzględnieni przez ankieterów.

Napisany przez Charlotte500
Hej,

oczywiście, że można zarabiać pieniądze na ankietach, ale naprawdę wystarczy to tylko jako dodatkowy, minimalny zarobek. Bo nie zarobisz na tym dużo. Ankiety zazwyczaj przychodzą e-mailem i bardzo sporadycznie. Masz więc dość nieregularny dodatkowy dochód. Często nie można wziąć udziału w wielu ankietach, ponieważ nie pasujesz do wymaganej grupy.

Napisany przez RudesnWold
Często próbowałem, ale niestety nie mogę znaleźć tego, czego szukam :/

Napisany przez Miraculix

Zgubiłem dużą część moich oszczędności na handlu Forex. Dlatego potrzebuję dodatkowego dochodu.

Kolega niedawno powiedział mi, że zarabia kilkaset euro miesięcznie, wypełniając ankiety online, oraz że niektóre instytuty badawcze płacą od 5 do 15 euro za ankietę online. Nie wierzyłem mu jednak. Pokazał mi stronę, na której są wymienione te, które dużo płacą (na Heimarbeit-Testsieger.com).

Teraz moje pytanie: Kto ma doświadczenie w tym temacie i czy można faktycznie utrzymać się w ten sposób? Albo przynajmniej zarobić kilkaset euro miesięcznie, żeby dorobić do zasiłku dla bezrobotnych. Czy to możliwe???

To zależy od firm ankiety, w których bierzesz udział. Nie zarobisz tysięcy euro, ale już kilkaset tak. Oferty dostawców, o których wspomniałeś, są w porządku. Możesz zacząć od tego. Później będziesz jednak potrzebował więcej firm ankiety.

Napisany przez Riegolomius
Nie zostaniesz bogatym jak Sknerus McKwacz. Ale jeśli będziesz pracowity, możesz dorobić sobie około 400 euro miesięcznie. Strona, którą podałeś, także jest w porządku.

Napisany przez ravanzi
Usłyszałem od znajomego, że regularnie bierze udział w takich ankietach i otrzymuje rekompensatę. Po prostu spróbuj.

Napisany przez baynados
Radzę Ci zrezygnować. To czysta strata czasu. Zarobisz więcej, szukając butelek zwrotnych w parku. Dodatkowo, zadbasz o swoje zdrowie, bo będziesz się ruszać.

Napisany przez omega87
To już działa, oczywiście nie staje się się z tego bogatym. Od czasu do czasu biorę udział w ankiecie online na temat filmów kinowych dla zabawy i zainteresowania i za to zawsze otrzymuję punkty, które można wymienić m.in. na vouchery Amazon.

Napisany przez StefanE
Cześć,

kilkaset euro brzmi naprawdę sporo. Szczerze mówiąc, trudno mi sobie wyobrazić, jak taka suma mogłaby się uzbierać. Znajomy zarejestrował się kiedyś na takiej stronie z ciekawości i dostawał średnio euro za ankietę, ale to też bardzo sporadycznie.

Napisany przez maestro
Pewnie można na tym zarobić pieniądze, ale pytanie brzmi ile... Myślę, że za mało.

Napisany przez freakfinan
Oczywiście, ale pytanie brzmi: czy zarobek jest na tyle wysoki, że jesteś zadowolony? Trzeba zwrócić uwagę na kilka ważnych aspektów.

Napisany przez Riegel

Spaliłem dużą część moich oszczędności na handlu Forex. Dlatego potrzebuję dodatkowego dochodu.

Niedawno kolega powiedział mi, że zarabia kilkaset euro miesięcznie wypełniając ankiety online, i że niektóre instytuty badawcze płacą 5 - 15 euro za ankietę online. Ale mu nie uwierzyłem. Pokazał mi stronę, na której wymienione są te, które płacą dużo (na Heimarbeit-Testsieger.com).

Teraz moje pytanie: Kto ma doświadczenie w tej dziedzinie i czy naprawdę można się utrzymać z tego źródła dochodu? Albo przynajmniej zarobić kilkaset euro miesięcznie, żeby dorobić do zasiłku dla bezrobotnych. Czy to możliwe???

Strona, którą podałeś (heimarbeit-testsieger.com) jest właściwa. Jednak musisz (gdy jesteś na stronie) najpierw kliknąć na artykuł dotyczący ankiet.

Dokładna strona bezpośrednio do firm analitycznych, które płacą dużo, brzmi zatem: https://www.heimarbeit-testsieger.com...geld-verdienen/

Jeśli przewiniesz stronę w dół, znajdziesz małą tabelę z odpowiednimi firmami analitycznymi.

Napisany przez BakedBean
Kilka set euro, to chyba lekka przesada, prawda? Brzmi mało realistycznie. Oczywiście, można zarabiać pieniądze w ten sposób, ale sądzę, że nakład pracy potrzebny do zarobienia kilkuset euro jest zbyt duży w porównaniu z ilością ankiet, które należy wypełnić.

Napisany przez Jeannye
Naprawdę nie można z tym zarobić dużo pieniędzy. Wolę wziąć porządna dodatkową pracę.

Napisany przez Bennort

Wiele moich oszczędności straciłem na handlu Forex. Dlatego potrzebuję dodatkowego źródła dochodu.

Niedawno jeden z moich kolegów powiedział mi, że zarabia kilkaset euro miesięcznie, wypełniając ankiety online, oraz że niektóre instytuty badawcze płacą od 5 do 15 euro za ankietę online. Nie wierzyłem mu jednak. Pokazał mi stronę, na której wymienione są te, które płacą najlepiej (na Heimarbeit-Testsieger.com).

Teraz moje pytanie: Czy ktoś ma z tym doświadczenie i czy można naprawdę utrzymać się z tego? Albo przynajmniej zarobić kilkaset euro miesięcznie, żeby coś dorobić do zasiłku dla bezrobotnych. Czy to możliwe???

Walzner, strona teraz nie nazywa się Heimarbeit-Testsieger.com, tylko Heimarbeit-Erfahrungen.com. Dokładny link do tabeli, o której mówisz z instytutami badawczymi oferującymi płatne ankiety, brzmi: www.heimarbeit-erfahrungen.com/bezahlte-umfragen/

Napisany przez Oushe1968
Zawsze nie jestem pewien... już kilka razy o tym słyszałem i zastanawiam się, jaki jest w tym czas-zysk stosunek... do tej pory doszedłem do wniosku, że nie warto.

Napisany przez tivopu
To już miałem za sobą za czasów studenckich. Ostatecznie zabrało mi to wtedy za dużo czasu i przyniosło zbyt mało korzyści.

Napisany przez Flashifin
Pieniądze można na tym z pewnością zarobić, ale jak już wspomnieli tivopu i Oushe1968, zazwyczaj nie jest to dobre proporcje kosztów i zysków.

Napisany przez Finnn
Tutaj jest mój raport z doświadczenia:

Obecnie jestem zarejestrowany na 11 różnych portalach do ankiet i od prawie roku zarabiam pieniądze w trzech cyfrach dzięki płatnym badaniom. Wymagany nakład pracy jest ograniczony, praca ta właściwie nie może być nazywana. Codziennie sprawdzam moją skrzynkę e-mailową wieczorem, aby zobaczyć, czy dostałem zaproszenia do badań i wtedy przeglądam je.

W zależności od ilości ankiet, jakie otrzymałem, czasami siedzę przed komputerem (czasami też przed tabletem) od 10 minut do 2 godzin i odpowiadam na pytania.
Do udzielania odpowiedzi nie wymaga się żadnej wiedzy podstawowej, ponieważ prawie zawsze zależy to na własnej osobistej opinii.

No cóż, i sprawia mi to przyjemność, więc dla mnie to nie jest strata czasu. Niektóre tematy są naprawdę interesujące (i są dobrze płatne). Miałem już również testy produktów, ale z powodów poufności nie wolno się zbyt szeroko rozpisywać - jednak jest to bardzo ekscytujące!

Podsumowując:
Dla mnie to jest opłacalne i z pewnością dla każdego innego też. Jeśli nie chcecie samodzielnie znaleźć każdego portalu ankiety, możecie zobaczyć porównanie na https://www.bezahlte-umfragen.net/gel...line-umfragen/.

PS:
Jest również opłacalne zarejestrowanie się na portalach ankietowych, które wypłacają tylko vouchery (Amazon). Można je sprzedawać na eBayu lub po prostu samodzielnie wykorzystywać.

Mam nadzieję, że mój raport z doświadczenia pomógł :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata