Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy osoby samozatrudnione mogą ubiegać się o dwie karty kredytowe?

Napisany przez ADMCI4
Mam zarówno konto osobiste, jak i firmowe w Sparkasse. Dotąd nie miałem karty kredytowej, ponieważ po prostu nie była mi potrzebna. Jednakże obecnie moje interesy rozwijają się dobrze, a także poszerzam swoje horyzonty w życiu prywatnym. Dlatego w obu tych obszarach przydałaby mi się karta kredytowa, aby móc być jak najbardziej płynnym i niezależnym w płatnościach. Czy istnieje możliwość złożenia wniosku o kartę kredytową dla każdego konta osobno, czy tylko jedna jest możliwa dla małych przedsiębiorców?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

w zasadzie wszystko jest możliwe. Nawet bezrobotny może mieć kartę kredytową.

Jednak w przypadku osób samozatrudnionych jest to zazwyczaj trudniejsze, ponieważ nie ma stałego dochodu. Dlatego w tym przypadku twoim najlepszym partnerem będzie Sparkasse, ponieważ znają one twoje obroty.

Pozdrawiam, escorpio

Napisany przez Laura555
Cześć,

można otworzyć jeszcze jedno konto firmowe )

Pozdrowienia,
Laura555

Napisany przez a.werndel
Cześć,
mogę się tylko zgodzić z Escorpio, ponieważ banki są świadome twojej sytuacji finansowej.
Ogólnie rzecz biorąc, nie ma problemu, aby prowadzić dwie karty kredytowe na osobnych kontach, zwłaszcza konto firmowe.

Pozdrawiam, Werndel

Napisany przez Prepaider
Mogę sobie wyobrazić, że Sparkasse wyda Ci dwie karty kredytowe. W razie wątpliwości otrzymasz po prostu dwie karty z niewielkim limitem debetowym zamiast jednej z wysokim limitem. Spróbuj podejść w ten sposób. Dla Sparkasse ważne będzie jedynie to, aby Twój łączny limit kredytowy nie przekraczał Twoich możliwości finansowych.

Napisany przez 2Escorpio

W razie wątpliwości po prostu dostajesz dwie karty z niewielkim limitem debetowym, zamiast jednej z wysokim limitem.

To zazwyczaj działa inaczej w Sparkasse. Istnieje konto kart kredytowych z limitem debetowym, a następnie karty do tego konta. Oznacza to, że każda karta korzysta z limitu głównego konta.

Napisany przez Objektiv33
Najlepiej byłoby zapytać bezpośrednio swojego doradcę z banku Sparkasse! To prawdopodobnie najbezpieczniejsza opcja. Mogę sobie wyobrazić, że w indywidualnym przypadku sposób postępowania może się różnić nawet w obrębie tego samego banku, w zależności od tego, na jakiego doradcę trafisz. Po prostu umów się na spotkanie i się zapytaj.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata