Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy istnieją karty kredytowe z ramą kredytową bez limitu dostępnych środków?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. W tej chwili mam kartę kredytową Master Card z limitem w wysokości 500 euro. To bardzo mało i bardzo mi pomogłoby, gdybym mógł posiadać inną kartę z wyższym limitem dostępności. dlatego interesuje mnie, czy istnieją karty kredytowe, które nie mają żadnego limitu dostępności. Pieniądze i tak są pobierane co miesiąc z konta bieżącego. W zasadzie nie ma znaczenia, jaki jest limit, czyż nie?

Re: Czy istnieją karty kredytowe z ramą kredytową bez limitu dostępnych środków?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

oczywiście, wysokość limitu karty ma znaczenie. Jeśli masz tylko 1000 euro na koncie i wydasz 5000 euro kartą kredytową... co się stanie, gdy karta spróbuje pobrać środki z konta?

Karty kredytowe bez limitów nie istnieją. American Express twierdzi, że ich karty nie mają limitu, ale w praktyce nie jest to prawdą, po prostu bardziej elastycznie podchodzą do tego limitu.

Wysokość limitów zazwyczaj jest ustalana przez banki na podstawie zdolności kredytowej i dochodów. Jeśli nie jesteś zadowolony z limitu a zarabiasz odpowiednio, skontaktuj się ze swoim bankiem, który może zwiększyć limit.

Pozdrowienia, esco

Napisany przez Linda00
Jak już wspomniano w komentarzu od Escorpio, wielkość limitu dyspozycyjnego/kredytowego twojej karty kredytowej jest indywidualnie ustalana przez dostawcę karty w oparciu o twoją zdolność kredytową i dochody. Nawet jeśli pieniądze wydane za pomocą karty kredytowej są potem pobierane z konta referencyjnego/rachunku bieżącego, konieczne jest posiadanie odpowiednich dochodów, aby nie zdarzyła się sytuacja, że nie będzie można spłacić rachunku kartą kredytową. Istnieją również karty kredytowe, które umożliwiają częściową spłatę dokonanych transakcji - ustalony limit ma zatem sens również w tym przypadku.

Nie znam dostawców kart kredytowych, którzy nie ustalają limitu - przynajmniej mi nie są znani. Istnieje jednak możliwość zwiększenia limitu karty. Warto skontaktować się z odpowiednim dostawcą w tej sprawie.

Napisany przez Ronald88
To również byłoby trochę niepoważne, gdyby coś takiego istniało. Banki również mają interes w odzyskaniu swoich pieniędzy...

Napisany przez tuulos
Nawet American Express Centurion Card (znana także jako czarna AMEX), która prawdopodobnie jest najbardziej ekskluzywną kartą kredytową na świecie, ma, o ile się nie mylę, limit w wysokości 1,5 miliona. Jednakże można ją dostać dopiero po kilku latach generowania wysokich sześciocyfrowych obrotów rocznych innymi kartami AMEX.

Ale jeśli potrzebujesz wyższego limitu, to jak już wspomniano, jedyną opcją jest skontaktowanie się z opiekunem klienta w swoim banku.

Napisany przez 2Escorpio

Nawet karta American Express Centurion (znana także jako czarna AMEX), która jest uważana za najbardziej ekskluzywną kartę kredytową na świecie, ma, o ile mi wiadomo, limit 1,5 miliona. Jednakże, aby ją otrzymać, trzeba przez kilka lat generować wysokie obroty roczne w wysokości sześciu cyfr za pomocą innych kart AMEX.

Jeśli jednak potrzebujesz wyższego limitu, to jak już zostało wspomniane, jedynym sposobem jest zwrócenie się do opiekuna klienta w swoim banku.

To nie do końca prawda

Limit karty Centurion dostosowuje się do posiadacza. Jeśli posiadacz wydaje tylko 100 000 euro miesięcznie, to limit również będzie wynosił około 150 000 euro. Jednak jeśli posiadacz wydaje miesięcznie wiele milionów euro, to limit może przekroczyć 1,5 miliona euro :-)

(BTW: Co to jest 1,5 miliona euro miesięcznie dla niektórych szejków naftowych? nic...)

Jeśli chodzi o roczny obrót, to jest on różny w zależności od kraju. W Niemczech jako osoba prywatna powinieneś mieć już swoje 500 000 euro... jednak w Szwajcarii karta była wydawana nawet osobom z obrotem rocznym w wysokości 50 000 euro (ale teraz jest to także bardziej rygorystyczne).

Ponadto jest to oczywiście także kwestia prestiżu... Parys Hilton na przykład na pewno otrzyma kartę Centurion za darmo, nawet jeśli nie będzie z niej zbyt często korzystać.

Napisany przez dschimi
Limit karty Centurion także dostosowuje się do posiadacza.

Tak jest.
Karta kredytowa może zapewnić tyle, ile ma posiadacz i może to potwierdzić przez kilka miesięcy.

Jeśli klient wydaje 5 mln na miesiąc i ma tę kwotę dostępną na swoim koncie, to nie ma problemu z zwiększeniem limitu do 6 lub 8 mln.

Trzeba jednak powiedzieć, że są to absolutnie indywidualne decyzje, ponieważ to zachowanie nie da się przenieść na masową skalę i nie ma wielu ludzi, którzy naprawdę to praktykują ;-)

Napisany przez Malivin
Jeśli masz wystarczająco dużo pieniędzy lub jesteś wystarczająco kredytowy. Należy pamiętać, że to nazywa się KARTĄ KREDYTOWĄ.

Napisany przez ADMCI4
Myślę, że w przypadku limitu wynoszącego 1,5 mln można mówić o karcie kredytowej bez limitu =).

Napisany przez 2Escorpio

W przypadku limitu 1,5 mln można niemal mówić o karcie kredytowej bez limitu =).

Jeśli na przykład jako firma musisz wydawać 5 milionów miesięcznie, to limit 1,5 mln ci nie wystarczy ;-)

A to nie są wygórowane kwoty, to dla niektórych firm, jak np. Siemens, całkiem normalne rzeczy.

Napisany przez HeinzK

I to nie są wysokie kwoty, a dla niektórych firm, jak na przykład Siemens, to zupełnie normalne.

Tutaj jednak chodzi o osobę prywatną. Firmy, które generują tak duży obrót, który jak już wspomniałeś, nie jest niczym nadzwyczajnym, mają, jak sądzę, inne warunki niż my zwykli ludzie.

Napisany przez 2Escorpio

Tutaj jednak chodzi o osobę prywatną. Firmy, które osiągają tak wysoki obrót, jak już zauważyłeś, nie mają nic niezwykłego, mam odwagę twierdzić, że mają inne warunki niż my.

No cóż, tutaj nie chodzi wyłącznie o osoby prywatne.

Nawet osoby prywatne mogą osiągać takie obroty... nie zawsze trzeba myśleć tylko o nas biednych Europejczykach... Zwłaszcza w Ameryce Południowej, krajach arabskich i Azji są ludzie, którzy mają tak dużo pieniędzy... to jest zupełnie odmienne od tego, co posiada tu milioner.

Napisany przez Sandokan
Bez limitu??

Który bank miałby to zrobić?

Sugeruję raczej skontaktowanie się z Twoją instytucją bankową w celu zwiększenia limitu.

Pozdrawiam

Sandokan

Napisany przez CFO
@piggy
Tutaj nie można także pominąć aspektu oszustwa. Jeśli ktoś ma limity w wysokości 1m, istnieje potencjalna możliwość dokonania oszustwa przy użyciu karty kredytowej na tą kwotę.
Jestem zadowolony(a), że mam limity zarówno na karcie kredytowej, jak i na Mastercardzie. Dzięki temu oszuści nie mają możliwości obciążenia wysokimi kwotami mojego konta ani pobrania środków.

Dlatego uważam, że limity stanowią również ochronę dla posiadacza karty.

Pozdrawiam, CFO

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata