Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Sprawdzenie depozytu w moim banku domowym.

Napisany przez Schlumpf1978
Cześć,

moje bank oferowało mi sprawdzenie depozytu, ale uprzejmie odmówiłem, bo i tak chcą tylko przeorganizować i pobierać opłaty za emisję. Zastanawiam się, czy nie skorzystać z jednego z wielu pośredników internetowych, którzy oferują Fundusze inwestycyjne bez opłat za emisję. Czy ktoś z was ma doświadczenie z tymi niezależnymi pośrednikami? Czy możecie polecić mi któregoś z dostawców?

Pozdrowienia

Schlumpf1978

Napisany przez MTN
Cześć,

chętnie pomogę, także w kwestii inwestycji alternatywnych!

aiag@gmx.net

Pozdrowienia

Napisany przez Dirk Papke
Cześć Smerfie,
rozumiem, że chcesz oszczędzać koszty. Ale pewnie znasz powiedzenie: Co nic nie kosztuje, nic nie jest warte! No i przecież nie pracujesz za darmo, prawda!? Zwłaszcza jeśli nie pobieramy opłat za transakcje, to i tak pobierane są wewnętrzne prowizje. Jeśli dokładnie się nad tym zastanowisz, koszty są mało istotne! Decydująca jest wydajność inwestycji - czyli ile wpłacasz i ile wynosi ostateczny zysk? Skoro do tej pory inwestowałeś w fundusze, twoja świadomość ryzyka i zysku jest odpowiednio rozwinięta! Chętnie przedstawię Ci prawdziwe alternatywy.
Zadzwoń do mnie pod numer 0160/92354539 albo napisz na adres Dirk.Papke@dp-1.de
Czekam na interesującą i niezobowiązującą rozmowę i pozostaję
z najlepszymi pozdrowieniami
Dirk Papke.

Napisany przez mitmacher
Więc bądźmy konstruktywni.

Jeśli podejmujesz decyzje inwestycyjne samodzielnie, to pośrednik funduszy internetowych jest bardzo korzystną alternatywą w porównaniu do twojego banku.

W przypadku pośredników funduszy nie płacisz opłaty za emisję ani, w określonych warunkach, opłaty za prowadzenie rachunku.

W pośredniku funduszy profinance-direkt otrzymasz nawet premię od swojego salda funduszy, co może być naprawdę opłacalne w zależności od wartości Twojego portfela inwestycyjnego.

Sprawdź to sobie.

Napisany przez EuroPaule
Cześć,

w zasadzie ci pośrednicy funduszy lub dyskont dostawcy usług, którzy umożliwiają Ci dostęp do platform / banków funduszy inwestycyjnych, takich jak np. ebase lub FFB (Frankfurter Fondsbank).
Przez nich możesz - jeśli pośrednik to zrobi - handlować funduszami bez opłaty za emisję i kosztów transakcyjnych. Bank zawsze chce prowizji za prowadzenie rachunku, ale w niektórych przypadkach pokrywa ją pośrednik. Zazwyczaj wtedy, gdy jego dochody z prowizji od posiadanych funduszy inwestora są wystarczająco wysokie, że jest to dla niego opłacalne.

Usługi poradnicze (= solidna weryfikacja rachunku) zazwyczaj nie są dostępne od tych pośredników, ponieważ dochody z prowizji od posiadanych funduszy są zbyt niskie. Musisz więc poświęcić własny czas na opracowanie sensownej strategii inwestycyjnej i znalezienie odpowiednich funduszy do jej realizacji. Jeśli chcesz to zrobić dobrze, musisz poświęcić bardzo dużo czasu - w zależności od wykształcenia.

Niezależny agent, który pobiera prowizję od opłaty za emisję za swoje usługi, może być rozwiązaniem. Lub doradca honorowy, któremu płacisz za czas, jaki poświęca.

Ale dwie rzeczy są jasne:

Usługi o wysokiej jakości nigdzie nie są dostępne za darmo. Ostatecznie liczy się sukces inwestycyjny, a nie koszty z tym związane.

Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata