Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Finansowanie

Napisany przez muggle
Udało się spłacić dług zgłoszony w Schufa.

Jednakże mogę napotkać problemy, jeśli chcę teraz uzyskać finansowanie.

Finansowanie w Santander około 8000 euro
Zarobki 2550 euro, Współzarządca w firmie GmbH od ponad 15 lat
Dom jednorodzinny posiadan - całkowicie spłacony

kredyt samochodowy 230 euro

Brak dodatkowych zobowiązań itp.

Napisany przez Nomik
Nie widziałem problemów, jeśli spłata zgłoszonej do Schufa wierzytelności jest faktycznie uregulowana!
Bank powinien to zatwierdzić!

Napisany przez muggle
Jestem spokojny!!! Zgodnie z informacjami w rejestrze dłużników została dokonana niezbędna uwaga. W związku z tym wpis negatywny jest jednak oznaczony jako opłacony!

Pytanie brzmi czy może to stwarzać problemy!!!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Bank domowa powinna to już wiedzieć z góry i wtedy - jako Twoja bankowość domowa - zatwierdzi kredyt. Istnieje również jednak bankowy sposób na zabezpieczenie swojego wolnego od obciążeń obiektu. Oprocentowanie tutaj jest jednak nieco wyższe niż zwykle. Dlatego pierwszą opcją powinno być zatwierdzenie przez Twoją bankowość domową.

Napisany przez muggle
Dziękuję za udzielenie informacji.
Jednak możliwe, że nieco źle zadałem pytanie.
Finansowanie ma przebiegać poprzez Santander, co jest oferowane. Moje pytanie dotyczy tylko tego, czy ten uregulowany negatywny wpis w Schufa może sprawić mi problemy. W przeciwnym razie nigdy nie miałem problemów z zaległościami.

Ukończony negatywny wpis w Schufa jest przechowywany przez 3 lata. W tym czasie niemożliwe jest uzyskanie zwykłego kredytu ratalnego.

Napisany przez 2Escorpio

Wpis negatywny w Schufie istnieje przez 3 lata. W tym czasie niemożliwe jest uzyskanie zwykłego kredytu ratalnego.

No cóż,

przy kredycie w wysokości 8000 euro, dochodzie netto 2550 euro + posiadanej nieruchomości (spłaconej)... nie malowałbym czarno.

Jednak teraz nie posłałbym tego przez automatyczny system, na przykład online lub u sprzedawcy, ale zgłosił się bezpośrednio do banku, do działu kredytowego i omówił to indywidualnie.

Tak, zwykły bank domowy może już podjąć indywidualną decyzję.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata