Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Trzytygodniowa praktyka w Chinach.

Napisany przez Saskia63
W 2014 roku odbywam trzymiesięczny staż w dużej niemieckiej firmie w Chinach. Obecnie jestem w trakcie przygotowań, zaczynając od kursu językowego. W zasadzie do komunikacji w firmie wystarcza dobra znajomość języka angielskiego, ale chciałbym mieć kilka podstawowych umiejętności językowych. Teraz zastanawiam się, czy warto także uczęszczać na kurs komunikacji międzykulturowej. Czy ktoś ma doświadczenie w tej dziedzinie i myśli, że warto, czy też przesadzam z moim ambicjami?

Napisany przez DustinDepot
Ja bym raczej powiedział, że to trochę przesada. Staż jest po to, abyś mógł zacząć wchodzić w świat pracy i trochę poczuć atmosferę, zdobyć doświadczenie. Nie powinieneś być profesjonalistą zanim nawet nie zdobędziesz doświadczenia... Ale po stażu możesz rozważyć zrobienie jakiegoś kursu. Chociaż o Akademii Globalnych Kultur już słyszałem i kursy tam były bardzo polecane. Wygląda na to, że jest to dobre miejsce... Powodzenia w stażu!

Napisany przez Ronald88
Zgadzam się z poprzednikiem. Global Cultures-Akademie jest bardziej dla doświadczonych profesjonalistów z dziedziny biznesu. Osobiście brałem udział w kilku seminarach tam i warto zaczynać dopiero po zdobyciu pewnego doświadczenia zawodowego. Ale twój sposób jest dobry - taka praktyka to świetne wprowadzenie. Gdy ją pomyślnie ukończysz i zrobisz kilka innych praktyk, masz zagwarantowane dobre rozpoczęcie kariery zawodowej. Wtedy będziesz mógł również wziąć udział w jednym z doskonałych seminariów organizowanych przez Akademię! :wink:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata