Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Drozej pod poduszka niż NV i AAB.

Napisany przez Helmut62
Skorzystałem z usług firmy Neue Vermögen. Pomimo tego, że doradca zawsze był miły, wszystkie trzy inwestycje są katastrofalne. Inwestycje w filmy są prawnie dyskusyjne i nie przynoszą zysków, fundusze szybko spalają moje pieniądze, i mam wrażenie, że jest to celowe działanie, choć nie potrafię tego udowodnić. W szczególności AAB wydaje się działać bardzo na korzyść własnej kieszeni. Nie mogę twierdzić, że zawsze tak jest, ale w moim przypadku po prawie 10 latach jestem o 25% biedniejszy, niż gdybym trzymał pieniądze pod poduszką. Mogę tylko powiedzieć Nigdy więcej Neue Vermögen, nigdy więcej Augsburger Aktienbank, chyba że ktoś sądzi, że życie bez pieniędzy jest bezproblemowe. Te firmy szybko umożliwiają taki stan rzeczy. Helmut

Napisany przez Finanzerin69
To nie brzmi dobrze... A czy wcześniej nie było żadnych znaków, że to było złe inwestowanie? Ale dobrze, że ostrzegasz tutaj na forum, aby inni się nie nabrali...

Napisany przez Helmut62
Niestety nie zauważyłem żadnych oznak, wszystko brzmiało bardzo przekonująco i pewnie. Ale szczerze mówiąc, zawsze tak jest, ludzie są przecież szkoleni, aby zwodzić klientów.

Napisany przez Matthew Pryor
Tę wiedzę masz prawdopodobnie wyłącznie. Takie sensacyjne puste frazy mogą być jednak pomocne, gdy ktoś potrzebuje pozyskać klientów na forum.

Napisany przez picton
To nie jest wiedza wyłączna, zapytaj swojego doradcę, jakimi funduszami dysponuje, albo jeszcze lepiej, poproś go o przedstawienie tego na piśmie. Będę ciekawy, jakie wymówki będą podawane.

Albo poproś o dokładne wyjaśnienie, gdzie rzekomo nadmiarowy fundusz ma swoje udziały, bo jest całkiem możliwe, że uczestniczy on w innych 100 funduszach.

Zaznajom się sam i zapytaj osobę, która rzekomo chce Ci sprzedać tak świetny fundusz.

Dla mnie Fundusze inwestycyjne i akcje umarły, jedyną osobą, która tam zarabia, i tak pozostanie, jest bank.

Jestem dostępny/-a dla dalszych informacji.

Miłego dnia

To nie jest wiedza wyłączna, zapytaj swojego doradcę, jakie fundusze trzyma, a raczej poproś go, aby pokazał ci to na piśmie.

Nie potrzebuję tego, bo sam zajmuję się takimi sprawami.

Jestem ciekawy, jakie wymówki teraz padną.

Być może bardziej wiarygodne niż twoje. Mogę podać link. Jasne. Prawdopodobnie lepiej, że tak nie zrobiłeś.

Albo daj sobie dokładnie wytłumaczyć, gdzie rzekomo jest zaangażowany ten tzw. nadfundusz, bo możliwe jest, że uczestniczy w udziale w 100 innych funduszach.

I dlaczego ktoś miałby teraz posłuchać twojej rady, skoro oczywiście nie potrafisz odróżnić narzędzia inwestycyjnego (→ fundusz) od rzymskiego boga (→ Fons) czy rodzaju bulionu (→ Fond)?

Jestem do dyspozycji w razie dodatkowych pytań.

Nie, dziękuję.

Napisany przez obelix

Nie, dziękuję.

@picton;

+ 1

Napisany przez picton
Wow, widzę, że to cię naprawdę zabolało.

Nawet sprawia mi to przyjemność czytanie takich nieuprawnionych komentarzy.

Widać, że wielu tutaj nie ma pojęcia.

Dziękuję za pomoc w pisowni, nie jest to moja mocna strona. Ci, którzy chcą zrozumieć, to zrozumieli, reszta niech zostanie tam, gdzie rosną pieprz. Tam przecież nie ma żadnych funduszy, są tylko rzymskie bóstwa i te liczby na pewno nie przynoszą zysków.

hihihi

Zawsze bywa dziwne zobaczyć, co się dzieje, gdy przemęczeni rodzice tracą kontrolę nad swymi małymi szkrabami i odsyłają je przed komputer, żeby mieć chwilę spokoju. Ile masz lat? 5?

Nawet sprawia mi przyjemność czytanie takich niskiej jakości komentarzy.

To, że potrafisz czytać, dla mnie jest trudne do uwierzenia. Jednak twoje zrozumienie przeczytanego jest oczywiście nadmiernie przytłaczające.

Widzę, że wielu tutaj nie ma pojęcia.

Jesteś jednym, nie wieloma. To, że twoja niewiedza wystarczy dla wielu, to zupełnie inna sprawa.

Ale dziękuję za pomoc w pisowni, to nie jest moja bajka.

Jeśli chociażby były to tylko specjalne kwestie ortograficzne, to mężczyźni mogliby jeszcze przymknąć na to oko biorąc pod uwagę twoją dojrzewającą fazę.

Napisany przez picton
Wow, i znowu ktoś się zainteresował.

Uważam, że to zabawne, jak bronisz swojej pozycji.

Czy w dalszym ciągu rzucać będziesz wattebäuschelami?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata