Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy istnieją jeszcze interesujące formy inwestycji?

Napisany przez Kessy
Cześć wszystkim,

chodzi mi konkretnie o rozsądne zainwestowanie moich pieniędzy. W tej chwili leżą one na koncie terminowym, na którym otrzymuję 1,5% odsetek. Kiedyś śmiałbym się z takiego zysku, ale dzisiaj można chyba już się cieszyć z 1,5%.
Od dawna zamierzam inaczej ulokować moje pieniądze, ale wybór solidnych inwestycji nie jest zbyt duży i nie potrafię się zdecydować.

Co sądzicie na przykład o tym:
fest-zins.de
Chodzi mi o długoterminowe ulokowanie moich pieniędzy.

Bardzo bym się ucieszył z Waszego oświadczenia lub porady.

Pozdrowienia
Kessy

Napisany przez CFO
@picton
Pytanie dotyczyło solidnego sposobu inwestycji. Przy 90% zwrocie należy również uczciwie wspomnieć o 100% możliwej straty.

Obowiązuje również między Bożym Narodzeniem a Nowym Rokiem wzór:

Wysoki zwrot = Wysokie ryzyko

Pozdrowienia, CFO

(aktualnie w Nicei)

Napisany przez Ravemaster84

Nie mogę niestety umieścić tutaj linku, jestem zbyt nowy.

Kontynuuj spamowanie, a w końcu będziesz mógł nam udostępnić swój link....

Napisany przez picton
Cześć CFO
masz rację, ale gdzie masz 100% pewności?
tylko pod swoją poduszką i tam na pewno nie będzie procentów, prawda?

A teraz do ciebie Ravemaster84, skąd masz odwagę twierdzić, że to, co publikuję, to SPAM????!

Nie masz pojęcia, o co chodzi.

Nawet ja w czerwcu 2012 roku nie wierzyłem, że to działa. Jednak zostałem przekonany.

To był tylko mój komentarz, że się da, a kto nie chce, ten nie musi.

Mam nadzieję, że teraz wszystko jasne.

Szybkie pytanie do Ravemaster84, gdzie trzymasz swoje pieniądze?
Podaj to tutaj!!

Miłych dni

Napisany przez CFO
@picton
Zanim wezmesz innych pod lupę, aby ujawnili swoje inwestycje, dlaczego sam nie podasz informacji o swojej inwestycji z 90% zwrotem?
wtedy będziemy mogli ocenić ryzyko, z jakim się wiąże.

I jeszcze raz do przeczytania: Kessy szuka stabilnego lokum, a nie inwestycji o dużym ryzyku, z groźbą całkowitej utraty.

Dlatego: Wypisz tę możliwość inwestycji tutaj jawnie na forum, a wtedy każdy sam podejmie decyzję, czy chce podjąć to ryzyko inwestycji czy nie. Prywatne wiadomości zawsze zostawiają niesmak i zalecam każdemu, aby unikać polegania na takich poleceniach poufnych.

Pozdrowienia CFO (w trasie wzdłuż Riwierze Francuskiej)

Napisany przez Dul71
Cześć
Poleciłbym Ci najpierw magiczny trójkąt inwestycji.
Magiczny trójkąt inwestycji
Inwestowanie tylko w jedną kierunku - czyli tylko lokata terminowa lub tylko Fundusze inwestycyjne itp. nic nie da. To mieszanka robi różnicę. Niestety, moim zdaniem samemu to nie jest możliwe. Potrzebujesz specjalistów, którzy Cię doradzą. Ale dzięki trójkątowi możesz szybko i łatwo sprawdzić każdą inwestycję oraz szybko ocenić doradcę,.

Napisany przez picton
Cześć CFO

Chciałbym zamieścić tutaj link. Niestety nie mogę, ponieważ jestem jeszcze zbyt nowy!

Moja propozycja nie jest inwestycją ani wysokim ryzykiem, nie obiecuję zarobienia 90% miesięcznie.

Całkowita strata nie jest możliwa, ponieważ system jest wyrafinowany i ma mechanizm zabezpieczający kapitał.

Jest to operacja na rynku Forex (MT4) z parą walutową, jak np. EUR/USD.

Nie będę pobierał ani przekazywał środków, konto będzie prowadzone na Twoje imię, więc jesteś jedynym beneficjentem, który może wpłacać i wypłacać pieniądze. Twoje środki są zawsze dostępne.

Nie ma więcej do powiedzenia.

Napisany przez CFO
@picton

Spójrz tutaj

Klauzula wyłączenia odpowiedzialności za ryzyko

wtedy masz odpowiedź na ryzyko. Wyrafinowane oznacza: Perspektywa 100% straty, czarno na białym.

Dziękuję za wskazówkę

MGF CFO

PS: Wycieczkę Nizza - Vence - Grasse - Nizza mogę polecić każdemu, zwłaszcza w tak słoneczny dzień jak dzisiaj

Napisany przez picton
@CFO

Dziękuję za uwagę, ale czy to nie dotyczy także akcji i funduszy inwestycyjnych, czy się mylę?

Nawet pod poduszką możesz doświadczyć całkowitej straty, jeśli zostanie ukradzione.

Jak już wyjaśniłem powyżej, dlatego nie może dojść do całkowitej straty. Nie mogę powiedzieć więcej, u mnie jest rentowne od 18 miesięcy i lepsze niż cokolwiek, co widziałem do tej pory w tym okresie.

Pozdrowienia

Napisany przez Guenter_F
Cześć Kessy,

ponieważ dwaj inni użytkownicy zajmują się sobą w tym wątku, postaram się odpowiedzieć na Twoje pytanie:

Odpowiedź na Twoje pytanie w całości tutaj w forum nie jest łatwa. Jeśli dobrze rozumiem, chcesz zainwestować pieniądze na dłuższy okres pod rozsądną stopą procentową, ale jeszcze nie jesteś do końca pewny(a) co do twojej skłonności do ryzyka.

Moją rekomendacją byłoby więc poświęcić około 2 godzin na spotkanie z doradcą bankowym, który udzieli Ci kompleksowej porady.

Jeśli oferta inwestycyjna Cię wciąż nie przekonuje w 100%, istnieje również możliwość niezależnej weryfikacji. Ostatnio przypadkiem natrafiłem(a/m) na stronę internetową, która oferuje takie usługi. Nazywa się ona geldanlagen-wegbegleiter.de.

Napisany przez dschimi
Więc jeśli chodzi o inwestowanie pieniędzy, zawsze wolę zrobić coś pożytecznego z moimi pieniędzmi zamiast polegać na banku, który pomnaża moje pieniądze. Jest tak wiele możliwości, aby zwiększyć swoje środki finansowe - jeśli podejdzie się do tego aktywnie i nie tylko polega na banku, który inwestuje pieniądze za nas. Dodatkowo jest to bardziej bezpieczne, gdy ma się pojęcie, jak się za to zabrać!

Napisany przez Nastia
Ostatnio znalazłem interesującą stronę z ciekawymi inwestycjami: investieren-mit-gutem-gewissen.de. Co o tym myślicie?

Napisany przez gruberclaudia
Co sądzicie na przykład o tym:
fest-zins.de
Chodzi mi o inwestowanie moich pieniędzy na dłuższy okres.

Myślę, że jeszcze nikt nie poruszył tego tematu. Wydają mi się nierealne te ustalone tam oprocentowania, 7% i więcej na rok. Jak już zostało omówione w tym forum, obecnie stawki procentowe w dziedzinie lokat terminowych i rachunków oszczędnościowych są bardzo niskie, obecnie jako wartość maksymalną wynoszą 1,4%, dla nowych klientów w sektorze rachunków oszczędnościowych. EBC obecnie dyskutuje o kolejnym obniżeniu stóp procentowych, z 0,25% do 0. Ponadto w żaden sposób nie jest wspomniane, jak te odsetki są generowane, przez jakie produkty finansowe. Informacje lub oferty uzyskuje się tylko poprzez zapytanie, które wymaga podania danych osobowych - ja osobiście bym się tym nie interesował. Skoro zależy ci na zabezpieczeniach, powinieneś zwrócić uwagę na państwowe gwarancje, takie jak te obowiązujące na przykład w Austrii i opisane, w Niemczech praktycznie również. Takie zabezpieczenia nie pojawiają się w twoim przykładzie, nie są nawet wzmiankowane.

Już od dawna zamierzałem zainwestować moje pieniądze w inny sposób, ale wybór solidnych lokat nie jest zbyt duży i nie potrafię się zdecydować.

Tak jak już zostało wspomniane, wyższy zwrot oznacza także większe ryzyko. Obecnie stabilna lokata praktycznie nie przynosi większych zysków niż wspomniane modele i stawki procentowe.

Pozdrawiam

Napisany przez picton

Ostatnio znalazłam interesującą stronę z ciekawymi inwestycjami: investieren-mit-gutem-gewissen.de. Co o tym myślicie?

Dobry wybór, na pewno nie będziesz mieć wyrzutów sumienia, gdy wejdziesz, robisz coś dobrego. Nawet jeśli potem Twoje pieniądze znikną.

W obszarze forexu zawsze jest możliwe osiągnięcie zysku od 2 do 10% miesięcznie, nawet przy ręcznym handlu. Wybierz swoją strategię i przetestuj ją przez 3 miesiące na koncie demo.

Napisany przez Reinsch
Tu pytanie dotyczyłoby długoterminowych, wiarygodnych inwestycji finansowych, a Ty sugerujesz hazardowanie na walutach. Świetnie...

Napisany przez picton
Przepraszam, odradzam granie.

Jak myślisz, jak pracują tzw. profesjonalni menedżerowie? Czy wiedzą wszystko, to każda inwestycja przynosiłaby zyski! Ale to tylko luźne przemyślenia, bez wiedzy. Ale to tylko moje doświadczenia z ostatnich lat.

Mała wskazówka, jeśli próbujecie gdzieś zainwestować pieniądze, poproście o pokazanie rocznych zysków, nie średnich wyników. Następnie zapytajcie o zyski z ostatnich 6 miesięcy oddzielnie. Jeśli powiedzą wam, że nie potrafią tego zrobić, po prostu żegnajcie się z tą inwestycją, bo coś jest nie tak. Spróbujcie tego po prostu, będziecie zaskoczeni rezultatami, które uzyskacie, a następnie sprawdźcie to w internecie, bo przecież do tego jest internet.

Powodzenia wszystkim inwestorom, mam nadzieję, że odzyskacie swoje pieniądze.

Napisany przez Reinsch
Zalecasz handel na rynku Forex, czyli zalecasz hazard. Bo nic innego to nie jest, chyba że posiadasz ten słynny kryształowy kula, który potrafi przewidzieć trendy cenowe.

To prawda, że istnieją profesjonaliści, którzy zawarli dobry interes. Ale skoro zysk jednego oznacza stratę drugiego, możesz sobie wyobrazić, skąd to się bierze.

Gdyby istniał jakiś pewny system, wszyscy by go dawno stosowali i pływali w bogactwie, a z pewnością nie sprzedawaliby go na Amazonie za 19,99 €...

Całe dyskusje na forach Forex przypominają też dyskusje ekspertów od wyścigów konnych albo ruletki. Od wieków ludzie wierzą w możliwość zyskownych strategii, ale ostatecznie zawsze wygrywa tylko bank...

Napisany przez picton
Dziękuję za Twoją ocenę.

Opinia to opinia!
Cieszę się, że nie wszyscy to robią, bo w przeciwnym wypadku milion nie miałby wartości, gdyby każdy miał go.

Są EA, które działają przez lata. Ale nie z 100% w ciągu miesiąca.

Jeśli lubisz hazard, to graj w co chcesz, możesz to robić wszędzie i przy każdym produkcie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata