- ndz gru 22, 2013 11:26 am
Cześć! Moja mama ma między innymi dwa różne konta. Po pierwsze, tzw. oszczędności na rynku pieniężnym (przynoszące prawie żadne odsetki - około 0,1%) i po drugie, udziały posiadacza Global Inhaber Anteile RC (przyniosły prawdopodobnie około 0,8%). Więc oba konta zarabiają prawie niewiele.
Teraz moje pytanie: Mam pewne obawy co do udziałów posiadacza Global Inhaber Anteile RC. Obawiam się, że mogą one ponieść większe straty, podczas gdy oszczędności na rynku pieniężnym są stosunkowo bezpieczne.
Czy zatem zaleca się sprzedać udziały posiadacza Global Inhaber Anteile RC i przekazać środki na konto oszczędnościowe na rynku pieniężnym? Mimo że przyniesie to mniej, jest jakoś bezpieczniejsze.
Czy moje przypuszczenie jest słuszne i czy istnieje może inne rozwiązanie?
Moja mama (92 lata) straciła już dużo pieniędzy 4 lata temu.
Dziękuję za porady i odpowiedzi.
atlantis
Teraz moje pytanie: Mam pewne obawy co do udziałów posiadacza Global Inhaber Anteile RC. Obawiam się, że mogą one ponieść większe straty, podczas gdy oszczędności na rynku pieniężnym są stosunkowo bezpieczne.
Czy zatem zaleca się sprzedać udziały posiadacza Global Inhaber Anteile RC i przekazać środki na konto oszczędnościowe na rynku pieniężnym? Mimo że przyniesie to mniej, jest jakoś bezpieczniejsze.
Czy moje przypuszczenie jest słuszne i czy istnieje może inne rozwiązanie?
Moja mama (92 lata) straciła już dużo pieniędzy 4 lata temu.
Dziękuję za porady i odpowiedzi.
atlantis