Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Potrzebna pomoc???

Napisany przez Fennek86
Cześć ludzie,

Szczęśliwego Nowego Roku 2014 najpierw,

mam następujący problem.

Przez dłuższy czas byłem żołnierzem, ile dokładnie to nie ma znaczenia, w każdym razie wystarczająco długo, że udało mi się zebrać pewne oszczędności finansowe.

Oszczędności finansowe zniknęły, ponieważ zostały wykorzystane na spłatę długów, a pozostała duża kwota pozostała do spłacenia.

Sam nie mam zdolności kredytowej, ale mam kolegę, który powiedział, że chciałby mi pomóc, teraz szukamy solidnego pożyczkodawcy.

Miejsc, gdzie już szukaliśmy to

- Moje banku (Targo Bank)
- Jego Banku (Sparkasse)
- Auxmoney
- Smava
- Maxda

Problemem jest to, że nie osiągamy potrzebnej kwoty.

Ponieważ on również potrzebuje pożyczki, to w sumie musiałby wziąć pełną kwotę, którą my jako czwórka zwrócilibyśmy.

Aby wymienić kwotę kredytu potrzebną do uzyskania - mówimy o 100 000 €.

Brzmi to bardzo nierealistycznie i nie do pomyślenia.

Mam nadzieję, że ktoś tu będzie w stanie mi pomóc???

Z góry wielkie dzięki.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć. Piszesz, że byłeś żołnierzem. Czy obecnie nie pracujesz zawodowo? W przeciwnym razie 100 000 EUR bez zabezpieczeń nie są dostępne. Nawet będąc zatrudnionym, trudno otrzymać 100 000 EUR, jeśli wszystko jest zgodne. Tutaj zabezpieczeniem jest egzekucyjność dochodu z pracy. Jakie zabezpieczenia posiadasz?

Napisany przez Fennek86
Oczywiście,

jak już wspomniałem, nie mam zdolności kredytowej ani zdolności kredytowej.

Jednak jestem w trakcie nauki na technika sportu i fitnessu, i jak już wspomniałem, mam przyjaciela, który chciałby mi pomóc, ale powiedziano mi, że jako obywatel nie przyniesie mi to nic, ponieważ jestem uczniem.

W takim przypadku musiałby być głównym wnioskodawcą.

Jak już wspomniałem, moim kumplem i moimi rodzicami spłacamy ten kredyt w czwórkę, oni również chcieliby się w to włączyć i ja też.

Oczywiście trudno jest uzyskać 100 000 €, ale ta kwota jest tak wysoka, bo mój kumpel również potrzebuje kredytu, potrzebuję dokładnie połowę tego, a on drugą połowę, więc w sumie 2 x 50 000 €. Dlatego właśnie zwracam się do forum o ewentualną pomoc. Porady itp.

Napisany przez 2titan1981
A twoich rodzicach nie chcą wziąć kredytu na twoje imię?

Napisany przez Fennek86
Chcieliśmy zostać, ale zostaliśmy odrzuceni, ponieważ mój ojciec nadal spłaca rozwód.

Wiem, że wszystko jest dość skomplikowane i źle wygląda -.-

Napisany przez Fennek86
Jeśli ktoś ma pomysł, gdzie mogę się zwrócić. Chciałbym przesłać dalsze informacje drogą prywatną. Nie chcę ujawniać wszystkiego tutaj. Już i tak jest mi wystarczająco wstyd -.-

Podsumujmy to:
- Bez stabilnego dochodu - bez znaczenia czy historia kredytowa w Schufa jest w porządku czy nie - nie można osiągnąć dochodu przekraczającego 5000 EUR.
- Jeśli posiada się zabezpieczenie w postaci nieruchomości, można coś załatwić nawet przy negatywnej historii kredytowej w Schufa lub nawet jeśli nie ma się żadnego dochodu (w takim przypadku bank zatrzyma odsetki).

Napisany przez 2Escorpio
Pracownik banku ... Myślę, że pytanie dotyczy zarobków kolegi (głównego wnioskodawcy) i ewentualnie jego zobowiązania się na dłuższy okres jako żołnierz (jeśli jest jednym).

Należy jednak zakładać, że to nie wystarczy, aby zdobyć kredyt w wysokości 100 000 euro.

W przeciwnym razie możliwe jest jedynie działanie na zabezpieczenia, takie jak nieruchomość, ale muszą mieć one odpowiednią wartość.

Napisany przez Fennek86
@ Skorpion, nie jestem już żołnierzem, byłem w armii przez 8 lat.

Obecnie jestem praktykantem w zawodzie technika sportu i fitnessu.

Tak jak zostało napisane w wiadomości prywatnej, nie można napisać nic więcej na temat Twoich rodziców. Powinni oni to sprawdzić.

Napisany przez 2Escorpio

@ Escorpio, nie jestem już żołnierzem, byłem w służbie przez 8 lat.

obecnie jestem stażystą na technika sportu i fitnessu.

Tak, pisałem o twoim kumplu

Napisany przez Fennek86
Nigdy nie był żołnierzem.

Napisany przez Suxxess
Już było napisane, że takie kredyty są udzielane jedynie na odpowiednie zabezpieczenia. Ponadto dobrze byłoby wiedzieć, na co pieniądze są przeznaczone. (Czy wartość, w którą chcesz zainwestować, jest solidna czy nie, np. mieszkanie)

Jeśli to dla ciebie krępujące, nie musisz mówić, o co dokładnie chodzi.

Ale pytania do wyjaśnienia to:
-> Jak zamierzacie spłacać kredyt?
-> Jaką kwotę możecie realistycznie miesięcznie przeznaczyć na spłatę kredytu, biorąc pod uwagę wasze normale koszty utrzymania?
-> Jakie zabezpieczenia oferujecie bankowi w przypadku niewypłacalności kredytu? (Majątek zbywalny / nieruchomości / itp.)

Pisałeś, że jesteś w drugim okresie nauki, co oznacza, że twoje dochody praktycznie wypadają z zabezpieczenia. Twoi rodzice mogliby pomóc, ale obecnie przechodzą przez rozwód. Czy jest jakaś nieruchomość lub inne wartości, które można by w razie potrzeby sprzedać? (Aktualnie nie wygląda na to)

Twój chłopak także nie będzie w stanie sam dostarczyć odpowiednich zabezpieczeń. Gdybyś nadal był żołnierzem, bank mógłby liczyć na gwarantowane dochody, ale i to jako zabezpieczenie odpada.

Ale bez zabezpieczeń nie ma kredytu...
Czy ewentualnie upadłość konsumencka byłaby rozwiązaniem?

Napisany przez Fennek86
Więc jeszcze raz od początku.

Tak, byłem żołnierzem przez 8 lat i zakończyłem służbę w zeszłym roku, teraz odbywam szkolenie na handlowca sportowego i fitness.

Nie ma żadnych zabezpieczeń, o ile mi wiadomo.

Nawet jeśli moje wynagrodzenie za szkolenie zostanie zatrzymane, nadal chciałbym się przyczynić do spłaty.

Jak już wspomniałem, chodzi o 2 x 50.000,-

Moglibyśmy spłacać od 800 do 1000 €.

Chcemy tylko wyjść z długów, aby mieć tylko jednego wierzyciela do spłacenia.

Kiedy składałem wniosek, powiedziano mi, żebym znalazł obywatela, co zrobiłem. Teraz mówią, że musi być on głównym wnioskodawcą. Powoli naprawdę przestaje to rozumieć.

Najpierw tak, potem siak. Co teraz?

O ile mi wiadomo, w sprawie rozwodu nie chodzi o to, o czym wspomniałeś powyżej.

Napisany przez wassermann
Miałem również pewne trudności ze zdobyciem kredytu, więc mój najlepszy kumpel wziął kredyt za mnie.

Napisany przez Fennek86
@ Wassermann, to dokładnie to, co mój kumpel również próbował zrobić i niestety mu nie wyszło. :-(

Ponieważ twój kolega też nie jest zbyt zamożny, dlatego nie ma możliwości wzięcia kredytu na 100 000 €. Nie masz nikogo, kto kwalifikowałby się na tak wysoką pożyczkę. Dlatego jest tak trudno coś znaleźć.

Napisany przez Fennek86
Nigdy nie napisałem, że potrzebuję 100 000 € tylko dla siebie, ale te 100 000 € wynikają z faktu, że przed złożeniem wniosku kredytowego nie powiedział mi, że ma już 2 inne kredyty, więc chciał sprawdzić, czy możemy otrzymać 100 000 €, aby spłacić swoją pożyczkę, a ja mógłbym uporządkować swoje finanse. Tak to było zaplanowane.

ponieważ twój kolega również nie jest takim solidnym osobnikiem, którego stać na 100 000€, o to chodzi. Nie masz nikogo, kto mógłby się kwalifikować na tak wysoki kredyt. Dlatego jest tak trudno cokolwiek znaleźć, zwłaszcza że twoi rodzice też nie mogliby być poręczycielami.
To, co mogłoby ci pomóc, to gdyby ktoś był na tyle solidny, żeby wziąć dla ciebie kredyt na 50 000€ albo kredyt na 100 000€ dla was obojga... przy tak dużym ryzyku niewypłacalności, trudno coś znaleźć...
zwłaszcza że byłeś żołnierzem i, jak mówisz, zbudowałeś oszczędności, które wystarczyły już na częściową spłatę, ale zostało jeszcze 50 000€ do spłacenia, to musiała być duża głupota.

Napisany przez Fennek86
Ehm, byłem za granicą i kiedy wróciłem, zostałem skonfrontowany z długami, więc niesłusznie znalazłem się w długach.

Tak, 50 000,- też by mi wystarczyło. Jedyne, co udało mi się znaleźć, to on i chce od razu spłacić swoje 2 kredyty, dlatego próbuje zdobyć 100 000,- €. Jestem świadom, że bez zabezpieczeń to się nie uda.

Naprawdę nie wiem, co mam teraz zrobić. :-(

Napisany przez Suxxess
Jak już powiedziałem, poszukaj informacji na temat prywatnej upadłości. Szczególnie że jesteś tylko w drugiej edukacji, i skoro u ciebie nie ma już nic do wzięcia, powinieneś przejść poniżej kwoty wolnej od zajęcia.

Chcąc wziąć kredyt bez rzeczywistych zabezpieczeń dla czterech osób, uważam, że to nie jest zbyt dobry pomysł. Ponadto wydaje się, że po prostu przenosisz swoje długi, czyli zamiast zwrócić 33% Anbieterowi A, 33% Anbieterowi B i 33% Anbieterowi C, wolałbyś zwrócić 100% Anbieterowi D?

Czy nie byłoby rozsądniejsze pójść do dostawców A, B i C i zaoferować porównanie? (W przypadku prywatnej upadłości dostaliby dużo mniej) Radzę ci udać się do doradcy ds. zadłużenia, z którym możesz omówić swoją ogólną sytuację.

Napisany przez Fennek86
Dokładnie o to chodzi, ponieważ mam wielu wierzycieli, chcę to skonsolidować, aby musieć obracać każdym centem 5 razy, zwłaszcza że już musiałem złożyć oświadczenie majątkowe.

Upadłość prywatna nie wchodzi w grę, zainwestowałem połowę moich oszczędności, samochód - wszystko w spłatę długów.

Nie poddaję się, jestem pewien, że istnieją możliwości.

Poradnictwo dla dłużników to kompletna porażka, powiedzieli mi, że w takiej sumie najlepszym rozwiązaniem byłoby skonsolidowanie kredytu, który pozostał do spłaty, i żyć z oświadczeniem majątkowym tak długo, jak jestem w szkole zawodowej, pomyślałem tylko „Dzięki i do widzenia”.

Jasne, nic nie ma do zgarnięcia, bo zarabiam tylko 500-700 EUR miesięcznie. Rozważałem nawet podjęcie drugiej pracy, ale co jest teraz jeszcze godne zaufania i pozwala zarabiać?

Próbowałem już wszystkich propozycji porównania i zostały one odrzucone, więc nie mam zbyt wielu możliwości, pozostaje mi tylko wygrana w lotto, ale najpierw musiałbym zagrać i przede wszystkim wygrać. Wiem, brzmi głupio.

@Fennek86
z zarobkami ucznia w wysokości od 500 do 700 EUR nawet nie dostaniesz kredytu w wysokości 1000 EUR.
Są pewne rzeczy w życiu, których nie da się wymusić.

Napisany przez Fennek86
Kto tu mówi cokolwiek o przymuszaniu??

Więc - wiem, że nie dostanę pożyczki w wysokości 500-700 €, jak wiele razy muszę napisać, że JA NIE jestem kredytowalny. Dlatego też powiedziano mi, abym znalazł poręczyciela. Wygląda na to, że to nie dociera do mnie???? Dziwne, że muszę się za każdym razem powtarzać.

Ja sama niczego nie narzucam, po prostu szukam pomocy, nic więcej, nic mniej.

Ale wygląda na to, że jestem tutaj również w złym miejscu. -.-

@Fennek86
Niestety, tutaj nie będzie można Ci pomóc.

Napisany przez Fennek86
Dziękuję

W takim razie mogę wszystko tutaj również usunąć.

Napisany przez Suxxess
Naja, ponieważ to zabrzmiało tak, jakby to było twoje ostatnie nadzieje. Życie trwa dalej i zawsze istnieje wyjście. (I w przypadku prywatnego bankructwa mogłeś już zaliczyć lata nauki, aby później szybciej wyjść z długu.)

Musisz patrzeć na to z perspektywy banku, który później ma pokryć cały kredyt. Kto zwróci mi pożyczone pieniądze, jeśli nastąpi niewypłacalność? Inną możliwością jest poręczyciel posiadający wystarczające zabezpieczenia, ale zdobycie takiego poręczenia jest trudne. Ponadto jako poręczyciel będziesz już odpowiedzialny za mniejsze trudności finansowe.

Napisany przez Fennek86
Pasuje już

Napisany przez Fennek86
Mam wrażenie, że widzicie tylko liczby i nic więcej.

Więc jeszcze raz 1. NIE zmuszam się do niczego. 2. nie chcę 100 000 euro, ale mój najlepszy przyjaciel, który chciał mi pomóc spłacić moje długi.

Zrozumiałam już za pierwszym razem, że bez zabezpieczeń nie da rady, więc nie musicie tego ciągle powtarzać.

Musiałam wiele stracić, aby zbliżyć się do zera.

Oszczędności zniknęły, samochód też. Wszystko po to, abym mogła żyć bez długów.

I tak, uważam to za jedyny sposób, aby zaciągnąć kredyt i sprowadzić się do zera, ponieważ wobec wierzyciela miałabym tylko jedną ratę do spłaty, którą można by ustawić jako zlecenie stałe.

Wiem również o niezdolności do zapłaty.

Mój najlepszy przyjaciel pracuje od 6 lat w tej samej firmie.

Mi wystarczyłoby 50 000 euro.

Mój najlepszy przyjaciel ma jednak już 2 kredyty i powiedział mi, że musiałby spróbować zdobyć 100 000 euro, aby spłacić swoje 2 kredyty i móc mi pomóc. Powiedziałam mu wtedy, że nie będzie łatwo bez zabezpieczeń, a on odpowiedział, że jakoś to będzie.

Nie zamierzam wchodzić w upadłość prywatną, niech się dzieje, co chce.

Próbowałam wielu rzeczy i wiele się nie udało. Wygląda na to, że to jest ostatnia możliwość.

Tylko liczby się liczą - jak prawidłowo przypuszczono.

Napisany przez Fennek86
No cóż, przepraszam za wszelkie niedogodności

Fred może zostać zamknięty!!!!

Fred? Czy Thread?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Czy mogę zapytać, jak ma zostać spłacona pożyczka w wysokości 50 000 EUR z wynagrodzenia za naukę??

Napisany przez Fennek86
@ Bankier

Fred steht für Thread ;-)

@ Herrmueller, masz wiadomość prywatną

Nie będę już publicznie się tutaj wypowiadać. -.-

Napisany przez Fennek86
Więc zaczynam od nowa.

Innymi słowy, co stanowi zabezpieczenie?

Tutaj już wielokrotnie wspominano o nieruchomości. Na pewno nie jest dostępna.

Ale co jeszcze można zaoferować?

Mój kumpel i ja znowu się spotkaliśmy.

W związku z tym powiedziałem mu, że teraz najpierw zdobywam informacje tutaj.

Dzięki

Nieruchomości
Egzekwowalne roszczenia płacowe
Środki z konta budowlanego lub podobne
Wartość wykupu ubezpieczenia na życie

Napisany przez Fennek86
Dziękuję bardzo za informację.

Napisany przez Fennek86
Również mój kumpel powiedział mi, że ma BSV.

Zastanawiał się nad jego likwidacją, ale od razu mu to wybiłem z głowy - to absolutna głupota.

I podkreślam jeszcze raz, ON chce pożyczyć 100 000 euro, a nie ja.

Powiedziałem mu, że teraz zapytam się u was, czy coś takiego jest możliwe.

Napisany przez guest
Więc istnieje wiele możliwości:

1. Zakup nieruchomości za pomocą finansowania w wysokości 130%, nadwyżkowe środki nie są przeznaczane na nieruchomość, ale na nowy samochód lub spłatę pożyczki/zadłużenia. - Bardzo dobrze działa, w tym przypadku nieruchomość musiałaby być dość droga, aby dodatkowe 100 000 euro mogły być dofinansowane, ewentualnie 2 lub 3 nieruchomości.
-> Odsetki i kapitał początkowy mogą być spłacane z wpływów z wynajmu, więc prawdopodobnie do spłaty 100 000 euro nie trzeba będzie nawet korzystać z oferowanych 700 euro. Wzrost wartości nieruchomości dodatkowo pomaga budować majątek.

2. Standardowa porada dla dłużników jest udokumentowanie warta tylko tych 10 euro, które trzeba zapłacić. Mogę zdecydowanie polecić Instytut Helveg w Höxter, choć to kosztuje kilka euro, to zrobią coś za ten wkład.

3. kredyt z zagranicy (wschodniej Europy). Jest droższy i początkowo wiąże się z kosztami. Osobiście uważam, że nie jest to zbyt sensowne, ale pytają o zapłatę tylko w złej sytuacji, kiedy nie możesz spłacić. Oprocentowanie jest zdecydowanie wyższe niż w przypadku możliwości 1. - Roczne oprocentowanie wynosi tu około 18 do 22% (+ początkowa opłata pośrednictwa zwykle 5%), ale praktycznie każdy dostaje kredyt. Ważne jest pamiętanie, że trzeba koniecznie spłacić - to może być największy problem. Nigdy nie należy mieć nawet jednego dnia zwłoki.

4. Standardowy kredyt bankowy, auxmoney itp. nie wchodzi w grę. Jak już wielokrotnie wspomniano, tutaj wymagane są dokumenty, których oczywiście nie posiadamy. Jeśli Santander i Targo także odmówiły, to będzie trudno. Obydwaj udzielają wysokich kredytów na zabezpieczenie dochodu z pracy.

5. Unikaj bankructwa: nawet po ogłoszeniu bankructwa nikt nie pożyczy Ci już nawet jednego centa, umowy (telefon itp.), mieszkania do wynajęcia (w dużych spółkach) już nigdy nie dostaniesz. Oficjalnie wszystko jest skończone - faktycznie jednak upadłość będzie Ci towarzyszyć aż do śmierci.

Mam nadzieję, że to trochę pomogło i dostarczyło nowych pomysłów.

gość

Napisany przez Fennek86
Jeśli mam być honest, to niezbyt.

Osobiście uważam, że doradztwo dla dłużników można wyrzucić do kosza, bo tylko idioci by się na to decydowali.

Poza tym, nie mam zamiaru jechać 300 km, żeby potem wyrzucić 10 euro w błoto, słuchając kogoś, kto opowiada mi rzeczy, które już znam, a i tak nic nie pomogą. (Niechętnie to stwierdzam)

Nie zamierzam także robić prywatnej upadłości za wszelką cenę, nawet jeśli nie pozostaje mi nic innego.

Nie mam pojęcia, czy mój kumpel już chce kupić nieruchomość, ale raczej wątpię.

Nie, dzięki, nie wezmę kredytu z Europy Wschodniej.

Aha, zapomniałem dodać, że Auxmoney też odpada.

Jego bank maksymalnie udzieli kredytu w wysokości 40 000 euro, a mój maksymalnie 30 000 euro, więc również nie ma szans.

Niemniej jednak dziękuję za rady i pomoc.

Kto oferuje coś takiego przy negatywnej historii kredytowej i zarobkach z praktyk zawodowych:

1. kredyt hipoteczny na 130%, nadwyżka kapitału zostanie użyta nie na zakup nieruchomości, a na samochód lub spłatę pożyczki/zadłużenia. - Bardzo dobrze działa, w tym przypadku nieruchomość musiałaby być dość droga, aby dodatkowe 100 000 euro mogły zostać pożyczone, być może 2 lub 3 nieruchomości.
-> Odsetki i spłata mogą odbywać się z dochodów z najmu, więc prawdopodobnie nie trzeba będzie użyć nawet tych dostępnych 700 euro do spłaty 100 000 euro. Wzrost wartości nieruchomości pomoże również budować majątek.

To graniczy z...

Napisany przez Fennek86
Wciąż nie zrozumiane, już smutne.

MÓJ NAJLEPSZY PRZYJACIEL NIE JEST STAŻYSTEM, bierze kredyt, czy to takie trudne do zrozumienia czy co??

Tutaj tylko próbuję uzyskać informacje, ale tutaj ich nie dostaję, tylko się napiętnuje i wyśmiewa, naprawdę żałosne.

Wiem, że w moim obecnym czasie jako stażysta do 2016 roku nie dostanę kredytu.

Napisany przez guest
@ Fennek86

Pan Pan Bankowiec czyta tylko powierzchownie i nie cały temat. Z tego powodu wie, kto bierze kredyt.

W poradach dla dłużników udzielanych przez centra konsumenckie if you pay peanuts, you get monkeys - czasami trzeba zainwestować trochę więcej, aby otrzymać doskonałą usługę (porównaj portale dla rzemieślników i najtańszych dostawców oraz doświadczenia klientów w tej kwestii).

W przypadku kredytów wschodnich trzeba płacić bardzo wysokie odsetki przy dużym ryzyku, jeśli nie zachowuje się planu spłaty.

Finansowanie nieruchomości oczywiście także nie jest całkowicie wolne od ryzyka, tutaj także trzeba podejmować właściwe decyzje, w przypadku zwykłych nieruchomości na Immoscout24 trudno jest znaleźć coś odpowiedniego, aby bank mógł dofinansować nawet 125 / 130%. Muszą to być odpowiednie obiekty, a ty musisz wyjaśnić bankowi potencjał budynków / mieszkań, aby otrzymać odpowiednie dofinansowanie.

Istnieje także możliwość finansowania blankietowego, np. dimag-gmbh [dot] com (na odmienne od innych linkach czy zaleceniach nie zarabiam NIC).

Tutaj również możecie się dowiedzieć więcej informacji.

Powodzenia

Gość

Napisany przez Fennek86
Dziękuję,

ale jak już powiedziałem:

Na pewno nie chcemy wschodnich kredytów.

Zapytałem go o nieruchomość i również nie chce jej.

Próbował właśnie dostać kredyt. Sam jestem związany rękami, ale uważany za głupka, bo próbuję tu szukać pomocy, a nic z tego nie wychodzi, co on nie chce. Nie mogę go niczym zmusić i nie chcę tego robić.

On musi podjąć decyzję i powiedział mi tylko, że coś znajdzie i że jego BSV jako zabezpieczenie ma być ostatecznym rozwiązaniem. To jego sprawa, ja mu nie doradzam. Bardzo doceniam, że zdecydował się mi pomóc.

Byłoby łatwiej, gdyby nie miał swoich dwóch kredytów, wtedy nie musiałby brać 100 000 zł kredytu, a tylko 50 000 zł, ale tak nie wychodzi.

Napisany przez guest
Obawiam się, że nie chodzi tu tak bardzo o liczbę kredytów, ale o ogólną sumę zadłużenia. 12 kredytów po 1 000 euro z pewnością są łatwiejsze niż jeden w wysokości 100 000 euro.

Problemem tutaj w przypadku banków/ubezpieczeń/osób prywatnych zawsze będzie brakujące zabezpieczenie. Jak już wielokrotnie było wspomniane, nie ma potrzeby tego dalej rozwijać.

Pozostaje więc otwarte pytanie (na które ja również nie mogę udzielić odpowiedzi):

Kto udzieli kredytu w wysokości 100 000 euro zabezpieczonego dochodem z pracy (ewentualnie cesją na rachunek BSV).

Przepraszam, że nie mogę pomóc dalej.

gość

Napisany przez Fennek86
Dokładnie tego teraz szukam odpowiedzi.

@Fennek86, na twoje pytanie niestety nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
Obecnie nie udziela się pracownikom ani robotnikom pożyczek ratalnych w wysokości 50 000 EUR lub 100 000 EUR. Tutaj wszystko musi być dograne po stronie banku.

Napisany przez jule-gotti
A co powiesz na prywatny kredyt? W internecie są dostępne platformy do tego. Z tego, co przeczytałem, brakuje tylko 30 000 euro.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata