Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Ing-DiBa Grundschuld - Hipoteka Ing-DiBa

Napisany przez Funskta
Cześć, niestety Google i inni nic nie znajdują na mój temat. Przypadek jest następujący: Kredytodawcą będzie najprawdopodobniej Ing-Diba. W księdze wieczystej aktualnego właściciela nieruchomości również widnieje wpisana Ing-Diba. Ile kosztuje przejęcie tej księgi wieczystej? Według notariusza zazwyczaj nie opłaca się przejmować księgi wieczystej. Niemniej jednak nie wiem, czy notariusz po prostu chce zarobić (poprzez skreślenie i wpisanie księgi wieczystej) i dlatego wygłosił takie oświadczenie. Wiele ulotek zaleca zawsze, jeśli to możliwe, przejęcie księgi wieczystej od poprzedniego właściciela. Niestety nie mogę znaleźć informacji na temat kosztów przejęcia księgi wieczystej w Ing-Diba. Być może ktoś tutaj ma już doświadczenie w tej kwestii? Pozdrowienia

Re: Ing-DiBa Grundschuld - Hipoteka Ing-DiBa

Napisany przez 6Bankkaufmann
Sprzedawca oraz nabywca mają ING-DIBA jako wierzyciela zastawowego? W takim przypadku nie ma kosztów. Nie jest konieczne usunięcie, cesja ani ponowne wpisanie. Oczywiście warunkiem jest, że suma zastawu ING-DIBA wystarcza na zabezpieczenie nowego kredytu. Zalecam nie brać pod uwagę praktycznej teorii kapitalizacji odsetek od zastawu. Zarejestrowany zastaw musi być w 100% wystarczający jako zabezpieczenie dla nowego kredytu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata