Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy składki w ubezpieczeniu rosną z każdym kolejnym samochodem?

Napisany przez ADMCI4
Jesteśmy rodziną z trójką dzieci i mamy już trzy samochody. Wkrótce nasza córka prawdopodobnie również zrobi prawo jazdy i chciałaby mieć swój własny mały samochód. Do tej pory wszystkie samochody były ubezpieczone na mnie. Tak samo byłoby z samochodem dla naszej córki. Mam jednak wrażenie, że składki teraz stały się coraz wyższe, więc każdy kolejny samochód znowu podnosi koszty. Czy mogę założyć, że będzie tak samo z czwartym samochodem, ponieważ ubezpieczyciel zakłada, że samochody są faktycznie używane przez dzieci? Czy się mylę i składki są takie same dla wszystkich samochodów?

Napisany przez verschaukelt
ubezpieczenie nie może zakładać niczego z góry, ale oferuje to, co podajesz w wniosku.

Ogólnie składki wzrosły, zwłaszcza dla 2014 roku wielu ubezpieczycieli znacząco podniosło - wynika to po prostu z ogromnych szkód w 2013 roku - powodzie i gradobicia.

Dla nowych kierowców zawsze pobierany jest dodatkowy wysoki dopłata, nieco niższy, jeśli uczestniczyli w jeździe pod opieką.

I wiele innych niewielkich czynników wpływa na to, jak składka jest wyliczana - pojazd, miejsce zamieszkania, różne możliwości rabatowe, kto regularnie prowadzi dany pojazd itp.

Napisany przez Rotstift
To by mi teraz też nie przeszkadzało, w końcu to nie ma nic do rzeczy dla ubezpieczyciela, kto prowadzi. Przynajmniej dopóki nic się nie wydarzy.

Napisany przez 2Escorpio

Nie zauważyłbym tego teraz, ale ostatecznie to nie dotyczy ubezpieczenia, kto prowadzi. Przynajmniej dopóki nic się nie stanie.

Ale to dotyczy. Jeśli deklarujesz w ubezpieczeniu, że tylko osoby powyżej 25 roku życia prowadzą samochód... nie możesz pozwolić osobie poniżej 25 roku życia prowadzić.

W przeciwnym razie to, co pisze OP, jest normalne. Drugi, trzeci lub czwarty samochód zazwyczaj rozpoczyna z wyższym współczynnikiem procentowym niż poprzednie pojazdy.

Muszą one więc zostać spłacone w ciągu lat równolegle.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata