- pn sty 27, 2014 7:42 am
Dzisiaj po raz pierwszy przeczytałem, że klauzule dotyczące odstąpienia od umowy zawartej między 2002 a 2008 rokiem mogą być nieważne.
W 2008 roku sami zawarliśmy umowę kredytową z bankiem DSL. Klauzula odstąpienia od umowy w naszej umowie została napisana w następujący sposób:
Rozpoczęcie terminu odstąpienia:
Termin odstąpienia rozpoczyna się w momencie, w którym pożyczkobiorca
- otrzymał egzemplarz tego pouczenia
- ma akt lub odpis umowy pożyczki lub ofertę umowy/pożyczki pożyczkobiorcy, która zawiera wszystkie warunki umowy - w oryginale lub w odpisie - oraz warunki finansowania
Wystarczy złożenie odstąpienia w terminie.
Czy ktoś miał już doświadczenie z reklamacjami i może mi powiedzieć, czy w przypadku tego rodzaju pouczenia o odstąpieniu od umowy mamy szansę na uznane nieważności?
W 2008 roku sami zawarliśmy umowę kredytową z bankiem DSL. Klauzula odstąpienia od umowy w naszej umowie została napisana w następujący sposób:
Rozpoczęcie terminu odstąpienia:
Termin odstąpienia rozpoczyna się w momencie, w którym pożyczkobiorca
- otrzymał egzemplarz tego pouczenia
- ma akt lub odpis umowy pożyczki lub ofertę umowy/pożyczki pożyczkobiorcy, która zawiera wszystkie warunki umowy - w oryginale lub w odpisie - oraz warunki finansowania
Wystarczy złożenie odstąpienia w terminie.
Czy ktoś miał już doświadczenie z reklamacjami i może mi powiedzieć, czy w przypadku tego rodzaju pouczenia o odstąpieniu od umowy mamy szansę na uznane nieważności?