Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Zapytanie odnośnie konta!

Napisany przez lolania
Cześć,
Mam pytanie.
Dzisiaj znalazłem porównanie kont bankowych na stronie internetowej i zastanawiam się, czy powinienem to uwzględnić w moim planowaniu, czy też po prostu mogę pozostać przy obecnym koncie lub otworzyć konto w Szwajcarii? Czy to wszystko jest naprawdę takie jak jest opisywane, czy warto poszukać więcej informacji? Czy powinienem zapytać mojego banku o zdanie, czy lepiej nic nie mówić?

Oto link do tej strony:
https://www.deutscheskonto.org/de/auswandern/konto-vergleich/

Będę wdzięczny za każdą pomoc!
Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Nie bardzo rozumiem, jakie masz teraz pytanie?

Napisany przez DustinDepot
Zastanawiasz się, czy możesz zachować swoje niemieckie konto, jeśli wyjeżdżasz za granicę, czy potrzebujesz założyć nowe konto w kraju docelowym? W każdym razie rozważyłbym założenie konta w kraju docelowym, inaczej opłaty mogą się znacząco zwiększyć...

Napisany przez 2Escorpio

Pytasz, czy możesz zachować swoje niemieckie konto, jeśli wyjeżdżasz za granicę, czy też potrzebujesz konta w kraju docelowym? Zdecydowanie zalecam założenie konta w kraju docelowym, w przeciwnym razie opłaty mogą być zbyt wysokie...

Dlaczego? Jeśli może bezpłatnie wypłacać gotówkę na całym świecie, jak to zostało wspomniane w przykładach i transfer SEPA jest już bezpłatny albo kosztuje tyle samo co transfer krajowy (zgodnie z przepisami prawnymi)... to jakie ma koszty?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata