Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Szkolenie międzykulturowe.

Napisany przez Finanzen13
Zawsze słyszy się o tym: umiejętność komunikacji międzykulturowej staje się coraz ważniejsza, jeśli dąży się do udanej kariery w biznesie. Jakie są Wasze doświadczenia w tym zakresie? Czy uczestniczyliście w kursach i czy uważacie, że naprawdę Wam pomogły, czy nawet były kryterium przy zatrudnieniu? Wasze opinie na ten ciekawy temat mnie interesują!

Napisany przez Boris69
To dzisiaj nie jesteś w stanie uniknąć, jeśli chcesz odnieść sukces zawodowy! Przeszedłem kilka szkoleń, które nie tylko dostarczyły mi narzędzi do pracy za granicą, ale również imponowały podczas rozmów kwalifikacyjnych i były istotnym kryterium mojego zatrudnienia. Istotnym punktem szkoleń jest rozwijanie zrozumienia dla innych kultur, specyficznych zachowań i tradycji. Pomaga to nie tylko w kontakcie z zagranicznymi kolegami w pracy, ale także w życiu codziennym. Stajesz się po prostu bardziej wrażliwy i nie denerwujesz się tak szybko, gdy coś nie działa tak, jak przyzwyczajony Niemiec do porządku i punktualności. Odbyłem swoje szkolenie w global cultures i gorąco polecam te kursy. Eksperci pochodzący z praktyki biznesowej przygotują Cię doskonale do pracy na arenie międzynarodowej. Zainwestuj zdecydowanie czas i pieniądze w tego rodzaju szkolenie!

Napisany przez Rotstift
Sprawdź w Niemieckiej Szkole Mówienia, oferują szkolenia językowe z zakresu Międzynarodowych Stosunków Gospodarczych.

Napisany przez Gudrune
Te krótkie wycieczki są oczywiście sensowne w pewnym zakresie - Moja rada jednak brzmi: Jeśli na to Cię stać, częściej organizuj krótkie wyjazdy do różnych krajów. Moim zdaniem najlepszy trening międzykulturowy.. Podróże kształcą pod każdym względem! Istnieją także dobre oferty w wieczornych szkołach, które nie są tak drogie...

Napisany przez traugottsimon
Podróż do innej kultury zawsze jest warta zachodu. Osobiście spędziłem 3 miesiące w Seulu i 2 miesiące w Tokio. Początkowo było bardzo nietypowe, ale się dostosowałem i zdobyłem doświadczenia, które są bezcenne. Wyjazd do krajów, w których mówi się po angielsku, może każdy odwiedzić. Jeśli jednak szukasz czegoś, co pozwoli ci się rozwinąć jako człowiek, polecam podróż do zupełnie obcego kraju z własną silną kulturą!!

Napisany przez StefanE
Cześć,

więc po prostu samodzielnie zgłębiłem ten temat. Oczywiście najlepsza jest możliwość pracy z ludźmi z różnych kultur (uczenie się przez praktykę). Istnieją jednak bardzo interesujące teorie i badania w tym zakresie. Na przykład uważam, że prace Geerta Hofstedego są bardzo interesujące.

Napisany przez maestro
To również jest prawdziwe! W końcu ma się tam większe szanse i można awansować

Napisany przez delta
Myślę, że dzięki dłuższym pobytom za granicą i mieszanej grupie znajomych mam już zdrową dawkę kompetencji międzykulturowej, ale kilka lat temu wziąłem udział w dwudniowym kursie. Było to dość interesujące, ale nie nauczyłem się zbyt wiele. Pewnie zależy to także od konkretnego kursu...

Napisany przez vanessam
Uważam, że jest bardzo ważne umieć posługiwać się językiem właściwie i celowo. Zwłaszcza retoryka odgrywa w tym ważną rolę. Jej opanowanie to władza, która może być opanowana! W https://deutsche-rednerschule.de/ można to łatwo zrobić. Ukończyłem kilka kursów i już się to sprawdziło!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata