Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt jest spłacalny?

Napisany przez Duerkopf
Cześć,
mam prywatny kredyt w Sparkasse, który chciałbym spłacić, ponieważ jestem w stanie uregulować pozostałe zadłużenie kredytu i oszczędzić koszty odsetkowe.

Jeśli dobrze rozumiem umowę, mogę ją wypowiedzieć z trzymiesięcznym terminem wypowiedzenia? Jeśli tak, czy muszę zapłacić tylko pozostałą kwotę kredytu ratalnego, czy też muszą być uregulowane odsetki do końca okresu kredytowego?

Oto kopia warunków umowy:

directupload.net/file/d/3518/5wtdzt53_jpg.htm

Dzięki & Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zwolnij teraz, a odsetki będą naliczane do dnia zapadalności za 3 miesiące.

Napisany przez maybee007
Mam podobne pytanie. Chciałbym spłacić kredyt samochodowy w Santander (zawarty w styczniu 2013, pierwsza rata w marcu 2013) o czasie spłaty 48 miesięcy w kwietniu 2014 roku.

Jednakże jestem wciąż niepewny co do pewnych kwestii, ponieważ niektóre zapisy umowy są dla mnie niejasne. Rozumiem, że mogę spłacić kredyt w dowolnym czasie bez podawania przyczyny, jednak wtedy muszę zapłacić odszkodowanie za wykup w wysokości 1% pozostałej kwoty zadłużenia. Nie ma mowy o opłacie manipulacyjnej, więc chyba nie muszę jej również zapłacić, prawda?

Jednakże nie jestem pewien, czy odsetki, które są jeszcze należne od pozostałej kwoty, zostaną anulowane, czyli czy muszę zapłacić tylko pozostałą kwotę pomniejszoną o nadal należne odsetki, plus 1% odszkodowania za wykup. Czy też muszę zapłacić odsetki oraz pozostałą kwotę, która faktycznie zapłaciłbym, gdybym spłacał raty przez pełne 48 miesięcy?

Mam nadzieję, że opisałem to zrozumiale...

Płacisz 1% odszkodowania za przedterminową spłatę kredytu.

Napisany przez maybee007

Płacisz 1% odszkodowania za wcześniejszą spłatę kredytu.

Czy odsetki od pozostałej kwoty nie zostaną mi umorzone?

Oczywiście, że tak.

Napisany przez maybee007
Dziękuję, ponieważ nie do końca zrozumiałem fragment w umowie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata