Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Odszkodowanie za wcześniejszą spłatę 502 BGB 1% !!!

Napisany przez pepes
Hej,
mam pytanie dotyczące odszkodowania za wcześniejszą spłatę:
W 2010 roku została uchwalona nowa ustawa dotycząca odszkodowania za wcześniejszą spłatę zgodnie z dyrektywą UE, na podstawie której należy zapłacić 1% od reszty kwoty kredytu.

Dlaczego nikt nie dyskutuje o tym na forum?

W czerwcu 2010 roku zakupiłem nieruchomość i w lipcu zaciągnąłem kredyt hipoteczny w wysokości 240 000 euro w Sparkasse.

Moje kredyty funkcjonują od 4 lat, a teraz z powodu niskich stóp procentowych i wysokich kosztów w Sparkasse w wysokości 1500 euro miesięcznie, rozważam refinansowanie w Bausparkasse w Schwäbisch Hall.

Jednak wysoka odszkodowanie za wcześniejszą spłatę mnie przeraziła, szacowana między 15 000 a 25 000 euro minimum.

Czy teraz muszę faktycznie zapłacić 2400 euro, czyli 1% od reszty kwoty?

Banki nie mówią, co im odpowiada, nawet żądają pieniędzy za obliczenia 100 euro za kredyt, mam 3,4 kredyty w banku, więc mogą żądać 300, 400 euro.

Czy w tym przypadku nie muszę już płacić za obliczenia, ponieważ 1% od reszty kwoty nie stanowi problemu do obliczenia.

Nie rozumiem, dlaczego nikt nie dyskutuje o tym na forum związku z nową ustawą?

Czy coś przeoczyłem?

Pozdrawiam.
Pepes

Napisany przez Alex [CryptoMod]
To dotyczy tylko kredytów konsumenckich, a nie kredytów ratalnych....

Niestety, więc postrzegasz to naprawdę źle.

Napisany przez pepes
O nie!
Wtedy Teur stanie się głupią rekompensatą za przedwczesne warunki 20 000 € ~
Przy reszcie 240 000 €.

Pozdrowienia
Pepes

Napisany przez 6Bankkaufmann
Przejdź do paragrafu 500 BGB, tam znajdziesz informacje dotyczące umowy kredytowej konsumenckiej. Dotyczy to głównie kredytów ratalnych.

Napisany przez iwv24
Cześć,

nawet jeśli wpisy są już starsze, nadal masz możliwość sprawdzenia umowy pod względem poprawności, nawet jeśli już opłaciłeś wczesne spłaty. Jest to dla Ciebie bezpłatne. Dotychczas sprawdziliśmy ponad 200 umów i wynik wynosi około 85%.

Pozdrowienia,

Napisany przez NaTwoim13
@iwv24

Twoja reklama mnie denerwuje. Najpierw weź udział konstruktywnie w dyskusjach i przyczynij się do uświadamiania użytkowników, dopiero potem możesz tu grasować.

To, co oferujesz, oferujemy z palca! Po prostu denerwuje!

Napisany przez iwv24
Dzień dobry,

dlaczego w takim razie nie pomagasz ludziom? Zazwyczaj sprawdzenie umów wymaga pewnych kosztów i Niemcy po prostu są zbyt skąpi, ponieważ nie wiedzą, co tak naprawdę z tego wyniknie.

Pozdrowienia i trzymaj się, już niedługo weekend

Napisany przez NaTwoim13
@Iwv24

Czy to teraz jest Pani/Pana poważne? To zagadnienie towarzyszy nam od lat, patrz tutaj

Czy WRB jest nieskuteczne? - Doświadczenia - Pozwanie - RAW - ubezpieczenie rat - Orzeczenia BGH & Wzory pouczeń
Statystyka odsetek - Koszty procesowe - Stopa odsetkowa - Odsetki za zwłokę

od lat i oczywiście taka analiza nie kosztuje nic. Czy zajrzała/łeś również tutaj na forum? Czy przeczytała/łeś wątki dotyczące tego tematu?

Tutaj wybiera Pani/Pan stare posty, aby umieścić reklamę, zamiast uczestniczyć w dyskusjach w różnych wątkach, co mogłoby zwiększyć poziom informacji i korzyści płynących z tych wątków.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata