Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Sean Hymans Sekretny Kalendarz - Absolutne Zyski

Napisany przez Seppl79
Kochani użytkownicy tego forum,
natknąłem się wczoraj na aplikację Finanzen100 i obejrzałem film Seana Hymana o Sekretnych Kalendarzach z zainteresowaniem aż do końca. Dlatego od razu moje pierwsze pytanie do Was - czy ktoś już to obejrzał i zastanowił się nad tym? Zasada jest dość prosta, stara strategia Buy-and-Hold zostaje zneutralizowana poprzez kupowanie i sprzedawanie we właściwym momencie. Każda branża ma więc swoje określone momenty na zakup i sprzedaż w ciągu roku, które należy po prostu ślepo przestrzegać, według Seana. W przypadku wymienionych 19 branż należy zatem dokonać zaledwie 38 transakcji w ciągu roku, a osiągnięty zysk wynosi od 18 do 21%. Ponieważ planuję obecnie zainwestować więcej pieniędzy w akcje, uważam ten podejście za bardzo interesujące, a wideo i sam pan Hyman sprawiają na mnie pierwsze wrażenie poważnego. Jego opinia jest także regularnie ceniona w różnych programach giełdowych w USA.
Oczywiście informacje od Seana nie są bezpłatne, a subskrypcja kosztuje jednorazowo 147 USD rocznie, co jest w porządku dla możliwości zysków.
Teraz jesteście na głos, powiedzcie, co myślicie o takich rzeczach.

Wideo możecie obejrzeć na Youtube, niestety nie mogę umieścić linku.

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, teoretycznie zawsze wszystko w porządku. ale skąd wiesz, że zawsze to właściwy moment na zakup lub sprzedaż. Można już dużo zrobić z pomocą strategii i ograniczyć ryzyko. To, czego nie da się zrobić: gwarantowana stopa zwrotu wynosząca 18-21%. Coś takiego może działać w przypadku przeszłości. Ale nie ma znaczenia dla przyszłości. Gdzie jest duże ryzyko, tam też wysoka szansa.

Napisany przez falke23
Cześć Seppl79,
znalazłem wczoraj również przypadkowo to wideo i także się na niego zapisałem. Wygląda na to, że całość jest zorganizowana przez portal giełdowy newsmax.com, który oferuje także inne usługi. Jedną z tych usług jest Financial Braintrust, która jest oferowana podczas podpisywania umowy na pierwszą usługę (79$/1/4 roku). Może to wydawać się trochę nachalne na pierwszy rzut oka, ale ta usługa jest naprawdę wartościowa - podczas pierwszego przeglądu zidentyfikowałem 3 niezależnie prowadzone usługi dla traderów z różnymi strategiami (opcje/analiza techniczna/inwestycje), które same w sobie w kraju prawdopodobnie kosztowałyby znacznie więcej niż ta cena.
Powinienem również wspomnieć, że od 1997 roku (z większą przerwą) zajmuję się inwestowaniem/handelowaniem na rynku jako inwestor/trader i z powodów czasowych zawsze trzymam 1-2 BBs, które głównie pomagają mi w przeglądaniu rynku oraz dostarczają pomysły i historie.
Z tego punktu widzenia uważam, że oferowane tam usługi są w pełni w porządku.
Jeśli masz dalsze zainteresowanie ogólnymi inwestycjami lub tradingiem, śmiało zadaj pytanie ponownie.

Pozdrawiam, falke

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata