Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Mieszkając w Szwajcarii, czy jest możliwe otrzymanie kredytu z Niemiec?

Napisany przez SchumiGr
Cześć wszystkim,

Mieszkam w Zurychu i pracuję od października 2013 roku. Ze względu na sytuację nagłej potrzeby potrzebuję około 5000 euro. Ponieważ nie jestem w Szwajcarii od ponad roku, nie mogę otrzymać kredytu od szwajcarskich banków. Już próbowałem uzyskać kredyt za pośrednictwem easykredit, niestety to nie było możliwe. Czy istnieją inne możliwości uzyskania kredytu od niemieckich banków (lub również od osób prywatnych) ?

Znalazłem następujące:

Smava
Targobank
UniCredit (HypoVereinsBank)

Czy ktoś ma doświadczenie z tymi instytucjami ?
Moje wynagrodzenie netto to 3600 euro.

Dziękuję bardzo.

Napisany przez Heinzi34
Czego easycredit powiedział, dlaczego nie chcą ci udzielić kredytu? Właściwie nie mogę sobie wyobrazić, dlaczego miałoby to być problemem, że przebywasz tymczasowo w Szwajcarii.

Napisany przez 2Escorpio

Co easycredit powiedział, dlaczego nie chcą Ci udzielić kredytu? Nie mogę sobie właściwie wyobrazić, żeby to był problem, że przebywasz tymczasowo w Szwajcarii.

Jeśli ma swoje dochody w Szwajcarii, to w Niemczech raczej nie otrzyma kredytu.

W przypadku niezapłacenia, trudno jest zajmować majątek za granicą... Banki nie lubią tego.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak, jako niemiecki bank nie można po prostu zająć dochodów szwajcarskiej firmy z siedzibą w Szwajcarii.

Napisany przez SchumiGr
Również złożyłem wniosek w Santander (za pośrednictwem Smavy), ale został on również odrzucony. Podobnie jak w przypadku easykreditu, powód zostanie przesłany listownie. Czy istnieje możliwość uzyskania pożyczki prywatnej?

Dziękuję wszystkim za pomoc!

Napisany przez 2Escorpio

Czy istnieje możliwość uzyskania prywatnego kredytu?

Skąd mamy to wiedzieć? To przecież decyduje każda osoba prywatna / kredytodawca indywidualnie, a każda sieć kredytowa Prywatny od Prywatnego ma inne wytyczne.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Ze względu na aktualny rozwój sytuacji (Szwajcaria kontra UE), sądzę, że realizacja Państwa planu stanie się jeszcze trudniejsza. Powinniście spróbować tego wewnętrznie w Szwajcarii.

Napisany przez 2Escorpio

W związku z obecnym rozwojem wydarzeń (Szwajcaria vs. UE), sądzę, że realizacja Pana/Pani planów będzie teraz o wiele trudniejsza. Powinien Pan/Pani spróbować załatwić to kwestię wewnętrznie w Szwajcarii.

Teraz też będzie dla niego/niej trudniej :-(

Jeśli nie przebywa w Szwajcarii od roku, to w ogóle nie wiadomo, czy będzie mógł/mogła tam pozostać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata