- pn lut 17, 2014 8:43 pm
Chciałbym zwrócić uwagę na twoje stwierdzenie ...jest całkowitą stratą.
Na pewno nie będzie tak, na pewno.
Formalnie mówiłem tam głupoty. Przyznaję się do winy. Całkowita strata nie jest oczywiście pewna z uwagi na fazę postępowania upadłościowego. Z drugiej strony nie jest również wykluczona. Zobaczymy, co się stanie.
Dla inwestora, który oczekiwał 8-procentowej stopy zwrotu i zwrotu swojego kapitału, kilka procent więcej lub mniej, które może być zmuszony zwrócić (kiedyś...), są odczuwaną całkowitą stratą.
Cytat od soundjunk
.... zagraniczny fundusz kapitałowy, który oczywiście jest dobry i ma świetną wydajność, którego polecasz, musisz także koniecznie wspomnieć, że tego rodzaju inwestycja prowadzi do obowiązkowej opodatkowania przez krajowy urząd skarbowy.
Nie wiem. O ile mi wiadomo, nie ma na świecie żadnego funduszu, których dochody nie podlegają opodatkowaniu dla inwestora mającego siedzibę w Niemczech. Miejsce siedziby funduszu nie ma tutaj znaczenia.
Nie ma znaczenia, czy fundusz jest krajowy czy zagraniczny, dywidendowy czy kapitalizujący.
Jeśli mam dołączyć wszystkie obowiązujące mnie prawa, które mogą dotyczyć mojego posta, musiałbym załadować długi disclaimer do podpisu...
Myślałem, że odnosisz się do kwestii określania wartości szacunkowej i problemów z podatkiem u źródła w przypadku zagranicznych funduszy kapitalizujących. Temat jest jednak na tyle skomplikowany, że nie sposób go sensownie omówić na forum.
Cytat od soundjunk
W czasach dyskusji na temat zniesienia samodenuncjacji, nie chcemy uczynić nikogo na forum drugim Uli Hoeneßem.
Mój odczucie jest takie, że nikogo nie trzeba zmieniać w cokolwiek ze względu na jego posty na forum. Mam wrażenie, że każdy stara się optymalizować swoje podatki, gdzie tylko może. W przypadku Pana Hoeneßa jest po prostu więcej treści...
Ponadto zakładam, że niewiele niemieckich inwestorów 12 lat po wprowadzeniu platformy funduszy nadal trzyma Carmignac w depozycie we Francji tylko dlatego, że jest to fundusz francuski.
Według moich doświadczeń, rzeczywistość jest taka, że fundusz ten, obok innych, leży w depozytach w ebase, FFB itp., albo DAB, Consors, Comdirekt itp.
Wtedy jest zapewnione dość odpowiednie opodatkowanie.
Cytat od soundjunk
Zakłada się, że ze względu na twoje posty na forum i bloga jesteś bardzo obeznany w temacie.
Proszę, nie daj się zarażać przymusowymi wyobrażeniami innego uczestnika forum. finanzdeutsch może i mi się podoba, ale to nie jest mój blog. Tego rodzaju blogu nie mógłbym prowadzić ze względu na moje zależne stosunek pracy. I w kraju pełnym adwokatów łaknących pozwów można założyć, że nikt nie skłamałby w takim blogu rekreacyjnym w stopce.
Pozdrowienia, Paule