Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Renault Bank direkt: Reklama polecająca się przez przyjaciół?

Napisany przez RobertG
Cześć,

czy ktoś wie, czy Renault Bank bezpośrednio oferuje możliwość polecania znajomych? Na stronie banku nic nie znalazłem, ale na stronie MoneYou także nie ma informacji o poleceniach znajomych.

Napisany przez m.chrissi
Na ile mi wiadomo, nie ma takich.

Ponieważ często zmieniam banki, sprawdzam na stronie
praemien-programme.de
czy obok dobrej stopy oprocentowania/oferty można otrzymać dodatkową premię.

Może to być premia, którą nowy klient otrzymuje od razu, lub poprzez polecenie znajomemu.
Wyszukuję na stronie istniejącego klienta danej banku, nawiązuję z nim kontakt i ustalamy, jak podzielimy premię.

Działa bez zarzutu. Często premie są tak wysokie, że samo z tego powodu warto zostać klientem danego banku.
Wybieram zazwyczaj tych samych dwóch polecających, ponieważ są klienci w wielu bankach i znamy się już nawzajem.

Napisany przez Rolli123
RenaultBank nie oferuje promocji dla nowych klientów ani nagród reklamowych.

Napisany przez RobertG

o ile wiem, nie ma takich.

Ponieważ często zmieniam banki, sprawdzam na stronie
praemien-programme.de
czy można otrzymać dodatkową premię oprócz dobrej stopy procentowej/oferty.

Może to być premia, którą nowy klient otrzymuje od razu, albo poprzez polecanie innym.
Wyszukuję na odpowiedniej liście stałego klienta danej banku, nawiązuję z nim kontakt i ustalamy, jak podzielimy premię.

Działa bez zarzutu. Często premie są tak wysokie, że warto zostać klientem tylko ze względu na to.
Prawie zawsze wybieram tych samych dwóch rekomendujących, ponieważ są klientami wielu banków i już się znamy.

Naprawdę fajny pomysł. Często żałowałem, że nie mam nikogo, kto mógłby mnie polecić i z tego powodu nie mogłem skorzystać z oferty polecania znajomych.

Czy naprawdę to działa z obcymi osobami jako rekomendującymi? Zawsze otrzymywałeś swoją część premii? Możesz podać swoich dwóch stałych rekomendujących?

Napisany przez 2titan1981
Będzie ostrożny/a przy ciągłym otwieraniu kont w różnych bankach, może to skutkować zniszczeniem Twojej oceny w Biurze Informacji Kredytowej i w rezultacie brakiem możliwości uzyskania kredytu lub sfinansowania zakupu domu/mieszkania.

Napisany przez m.chrissi

To naprawdę fajny pomysł. Często mnie to irytuje, że nie mam nikogo, kto mógłby mi zareklamować, dlatego nie mogę skorzystać z oferowanej promocji polecającej znajomych.

Czy naprawdę działa to z obcymi osobami jako reklamodawcami? Czy zawsze otrzymałeś swoją część premii? Czy możesz tutaj podać swoich dwoje równorzędnych reklamodawców?

Tak, absolutnie żaden problem. Na początku byłem sceptyczny. Spróbowałem i byłam miło zaskoczona, jak niezawodnie działa. Rozwijały się bardzo miłe kontakty i otrzymywałam dobre wskazówki.

Zobaczyłam, kto jest klientem w wielu bankach, i zdecydowałam się na mtw@screw... i ferris.b@w.... Nie wiem, czy zawsze tak jest, ale jestem naprawdę zadowolona z tego, jak niezawodnie to działa, nie spodziewałam się tego.

Jeśli ktoś jest zainteresowany ofertą bankową, może ją wzbogacić o premie.

Wiele ofert opłaca się już ze względu na premie. Jeśli za otwarcie konta osobistego dostajesz premię 100 euro, a nawet możesz to połączyć z promocją polecania znajomych, więc zarabiasz jeszcze więcej, to wypełnienie kilku formularzy jest warte moim zdaniem. To miłe dodatkowe źródło dochodu.
A gdy już to zrobisz, wystarczy wysłać dwulinijkowy e-mail z niniejszym rezygnuję....z natychmiastowym terminem i gotowe.

@titan1981
Kiedyś też tak myślałam, bo zawsze straszą na temat Schufy itp. Do Schufy trafiają tylko konta osobiste, karty kredytowe i kredyty. Ale o depozyty, lokaty itp., czyli o produkty majątkowe i inwestycyjne, Schufa się nie martwi. I nawet jeśli konto osobiste, karta kredytowa itp. zostaną zarejestrowane w Schufie, to nie jest to problem. Odbierasz premię i wypowiadasz umowę. Potem konto znika jakby go tam nie było (oczywiście, jeśli było debetowe, musisz to spłacić). To nie jest kwestia lat, raczej tygodni, maksymalnie 3 miesiące
Masz rację, jeśli faktycznie masz konkretny plan, na przykład finansowanie lub kredyt. Ale jeśli nie masz niczego takiego w najbliższej przyszłości, nie widzę tu jednego problemu ani powodu, dlaczego miałbym rezygnować z premii z powodu Schufy.

Napisany przez RobertG
[cytat=m.chrissi">
Jeśli jesteś zainteresowany ofertą banku, możesz poprawić tę ofertę dodatkowo poprzez premie.
[/cytat]
Tak, dokładnie, ja też sobie to mogę dobrze wyobrazić.

Sprawdziłem stronę praemien-programme.de (wygląda trochę nietypowo dla mnie, ale jeśli to dobrze działa, to mi pasuje).

Jak to teraz działa? Jeszcze jestem trochę zagubiony. Jak postępujesz, gdy szukasz nowej oferty?

Napisany przez m.chrissi

Jak to teraz działa? Nadal uważam, że to dość mylące. Jak postępujesz, gdy szukasz nowej oferty?

Nie powinno się zniechęcać na pierwszy rzut oka. Na tej stronie znajdziesz wszystko, czego poszukuje i potrzebuje łowca nagród.

Jak postępować?
Opcja 1, premie, które mogę otrzymać bezpośrednio od banku:
Nie szukam konkretnej oferty/produktu od określonego banku, ale chcę zobaczyć aktualne oferty premiowe, aby szybko i łatwo je zdobyć.
Następnie przewiń stronę kilka centymetrów w dół do sekcji 1. Premie za własne transakcje. Tam oferty są wymienione według kategorii, takich jak konto osobiste, lokata terminowa, rachunek papierów wartościowych, karty kredytowe, konta oszczędnościowe, dla nieletnich itp.
Klikając, przechodzę do konkretnej oferty

Opcja 2, polecanie przez przyjaciół:
Wiem już, który bank mnie interesuje, i chcę sprawdzić, czy bank oferuje odpowiedni program. Następnie przewijam do sekcji 2. Premie za polecanie przez przyjaciół.
W tej tabeli wybieram odpowiednią firmę/bank. W Twoim przypadku byłaby to Renaultbank pod literą R w zakładce Banki/Brokery.
W pierwszej kolumnie znajduje się link do firmy, w drugiej kolumnie informacja o dostępności programu poleceń. Klikając, od razu trafię na stronę związana z polecaniem przez przyjaciół.
Ale sprawdzam też ostatnią kolumnę, ponieważ tam dodatkowo wymienione są oferty, w których można otrzymać premię bezpośrednio od banku. Innymi słowy, wszystko to, co zostało zapisane pod 1. Premie za własne transakcje jest także wymienione dla danej firmy.

Dlatego zawsze warto sprawdzić, czy można dodatkowo skorzystać z akcji polecania przez przyjaciół. Więc nie patrz tylko na opcję 1, ale zawsze również sprawdź informacje dotyczące polecania przez przyjaciół

U góry po prawej stronie strony można zobaczyć w sekcji Usługi: Aktualności, jakie nowe promocje i oferty zostały dodane. A tuż pod tym, w sekcji Najlepsze oferty dla dorosłych , znajdziesz przegląd najlepszych stóp procentowych na produkty inwestycyjne, zazwyczaj lokaty terminowe.

Jak już wspomniałem, uważam tę stronę za naprawdę praktyczną, ponieważ zawiera wszystko, czego potrzebujesz, aby szybko i łatwo zdobyć premie i zarobić dodatkowy dochód.

Napisany przez RobertG

Jak już powiedziałem, uważam tę stronę za bardzo praktyczną, ponieważ można na jednej stronie znaleźć wszystko, czego potrzebujesz,

Tak, teraz zgadzam się z Tobą w pełni. Przyjrzałem się stronie jeszcze raz i poszedłem za Twoimi wskazówkami (naprawdę dobry przewodnik dla nowych użytkowników stron, może warto zaproponować to na samej stronie, możesz to zaproponować).

Mam jednak jeszcze jedno pytanie: Jeśli znalazłem dla siebie ofertę z możliwością skorzystania z bonusu startowego I z możliwością skorzystania z promocji poleceń (czyli prawie jackpot), to muszę jeszcze znaleźć zaufanego polecającego.

Jak Ty to robisz?

Napisany przez m.chrissi

Jednak mam jeszcze jedno pytanie: Jeśli znalazłem ofertę dla siebie z ewentualnymi bonusami początkowymi I możliwością łączenia z programem poleceń, to potrzebuję jeszcze godnego zaufania polecającego.

Jak to robisz?

oprócz obszarów 1. Nagrody za własne transakcje i 2. Nagrody za polecenia znajomych, gdzie można się zapoznać z nagrodami, istnieje również tabela z potencjalnymi rekomendującymi dla danej banku / firmy.

Aby to zrobić, kliknij w dolnej części niebieski przycisk Szukam polecającego, lub odwiedź bezpośrednio stronę:
praemien-programme.de/kontakt-mit-kunden/

Tabela działa podobnie do strony głównej. Klikając na odpowiednią kartę (Banki/Brokerzy, Banki PSD itp.), wybierz bank / firmę, dla którego szukasz polecającego, a następnie sprawdź kolumnę Klienci w poszukiwaniu adresu e-mail.
Aby roboty spamujące nie mogły odczytać e-maili, adresy są przedstawione jako obrazy, więc trzeba je przepisać ręcznie.

Jak już wspomniałem, zawsze wybieram mtw@screw... i ferris.b@w..., bo do tej pory miałem z nimi dobre doświadczenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata