Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: kredyt na zakup samochodu + spłata debetu

Napisany przez jever78
Cześć,

mój samochód wkrótce odmówi posłuszeństwa lub będę musiał coraz częściej dokonywać mniejszych napraw, co w końcu nie będzie się opłacać.

Jeśli teraz wezmę kredyt w banku na samochód i spłacę również moje przekroczone konto bieżące, czy to będzie możliwe?

Czy bank będzie chciał faktury, ile kosztował samochód?

Pozdrowienia,
Jever

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Ostatnio nie byłeś w stanie oszczędzać, raczej wydawali więcej niż rzeczywiście miałeś, i teraz uważasz, że od teraz będziesz w stanie obsłużyć miesięczną ratę kredytową?

Jak to ma działać?

Napisany przez jever78
Powiedzmy, że przez głupi przypadek straciłem pieniądze.

Teraz wracając do kontekstu.

Napisany przez 2Escorpio

Powiedzmy sobie szczerze, przez głupi przypadek straciłem pieniądze.

A teraz wracając do kontekstu, proszę.

Niestety, to też należy do kontekstu. Musisz się liczyć z tym, że bank zada Ci dokładnie takie pytanie. Powinieneś jednak przemyśleć lepszą odpowiedź niż ta tutaj na forum, bo w przeciwnym razie nic z kredytem nie wyjdzie.

To nas oczywiście nie dotyczy.

Ponadto, kredyt samochodowy zawsze wiąże się z samochodem. Oznacza to, że cena zakupu jest ustalona, a bank otrzymuje dowód rejestracyjny pojazdu. Oczywiście bank mógłby również wypłacić trochę więcej i w ten sposób uregulować debet, ale czy to zrobi, uważam w tej kombinacji za wątpliwe.

Alternatywą dla Ciebie byłoby wzięcie zwykłego kredytu (niezależnego od samochodu)... Za te pieniądze możesz zrobić, co zechcesz. Jedynym haczykiem jest to, że odsetki będą wyższe w porównaniu z czystym kredytem samochodowym.

Pozdrowienia, escorpio

Napisany przez jever78
Dziękuję za odpowiedzi!

W końcu zdecyduję się na zwykły kredyt.

Pozdrowienia,
Jever

Napisany przez Simon.Bormann
Możesz także wziąć prywatny kredyt samochodowy. Istnieją platformy, takie jak auxmoney, gdzie łatwo można wziąć kredyt samochodowy. Zazwyczaj jest to szybsze niż przez bank.

Napisany przez Katakuna
Mogę tylko zgodzić się z moimi poprzednikami, wzięcie kredytu odnawialnego byłoby sensowne tylko krótkoterminowo, a przez krótkoterminowo mam na myśli kilka dni. Zapytaj w swoim zaufanym banku lub, jak już sugerował mój poprzednik, zasięgnij informacji u prywatnych kredytodawców. Na rynku jest teraz wielu dobrych dostawców. Kilka dodatkowych informacji możesz znaleźć na tej stronie: pożyczka pieniędzy. Dodatkowo mogę podać Ci radę, że Twoje nowe auto nie powinno być zbyt drogie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata