Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Rozwiązanie funduszu czy nie - ?

Napisany przez Thomas-Andreas
Cześć Wszystkim.
Od stycznia 1994 roku mam fundusz oszczędnościowy.
Potrzebuję teraz zgromadzonych środków na finansowanie samochodu.
Mam dwa ważne pytania dla wszystkich:
I) Kiedy należy sprzedać udziały z depozytu? Planuję zrobić to w czerwcu.
II) Czy opłaca się zachować depozyt, aby w późniejszym terminie znowu kupować udziały i oszczędzać?
Cieszę się na Wasze odpowiedzi.

Napisany przez Cici
Jeśli nie korzystasz z depozytu, ale nadal musisz rocznie płacić 25 euro, to zdecydowane nie. Czy jest jakiś powód, dla którego chcesz kontynuować korzystanie z depozytu?

Dziękuję Ci za odpowiedź. Mój zamiar jest taki, że w średnim okresie będę mógł ponownie zaoszczędzić pewną kwotę. Być może będzie to przydatne do oszczędzania na istniejące konto funduszowe...

Napisany przez Cici
Może źle zrozumiałem pytanie, myślałem, że chodzi tylko o prosty depozyt papierów wartościowych w twoim banku. Zalecałbym jego zamknięcie, dopóki nie dokonujesz żadnych wpłat lub nie trzymasz akcji itp., a następnie później otwarcie nowego.
Niestety nie znam się na aktywnych funduszach. Ale jeśli istnieje specjalne dodatkowe konto, podejrzewam, że później również można je otworzyć bez problemów.

Dziękuję Ci, Cici.
Może ktoś może nas poinformować o likwidacji funduszu akcyjnego

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata