Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Alternatywa inwestycyjna

Napisany przez MTN
O ile chodzi o LV, BS lub inne bzdury, moja rada to natychmiast zrezygnować i szukać nowych możliwości! konto oszczędnościowe to jedyna alternatywa, ponieważ środki są od razu dostępne (nie w weekendy).

Chętnie udzielę pomocy poprzez wiadomość prywatną.

Pozdrowienia

Napisany przez Ravemaster84
lokata terminowa nie jest inwestycją...

Napisany przez MTN
Dziękuję za wskazówkę

To że inwestorzy odkładają swoje pieniądze tam, gdzie inflacja jest o 1,2% wyższa, wykracza poza moją wiedzę. Najpóźniej gdy pan Schäuble zareaguje, każdemu stanie się jasne, dlaczego te formy pomnażania lub gromadzenia pieniędzy są grobem dla każdego inwestora/obywatela!

W tym sensie...

Pozdrowienia

Napisany przez soundjunk
Mam polisę na życie z 2003 roku. Czy powinnam ją wypowiedzieć i zaakceptować Twoją propozycję przez wiadomość prywatną?

Napisany przez FGMatze
Przy zwolnieniach powinno się zachować ostrożność. Jednakże, jeśli spojrzymy na to czysto matematycznie, to ubezpieczenia na życie i podobne już się nie opłacają i są raczej, jak już autor wspomniał, narzędziami do marnowania pieniędzy.

Minus odsetki, minus inflacja, minus podatek = Minus odsetki to czyste dewaluowanie pieniądza.

Proszę jeszcze raz przeczytać skrócone wydanie orzeczenia BGH w Internecie (Nie mogę podać linku, ponieważ nie napisałem jeszcze wystarczającej liczby postów)

Sprawdź wartość wykupu, a potem zadaj pytania/zareaguj!

W przeciwnym razie, kto potrafi zachować 60-80% wartości swoich pieniędzy, ten należy do dobrych! ;-)

Wtedy trzeba iść w inwestycje, które mogą być uważane za bardziej ryzykowne!

Pozdrowienia
Matze

Napisany przez f.siebert
Cześć,

jeśli chodzi o odsetki, inwestowanie pieniędzy nie sprawia żadnej przyjemności.
Moim zdaniem największy potencjał tkwi w nieruchomościach.

Na przykład w Kassel stopa zwrotu wynosiła prawie 8%. Żadne lokaty nie pozwalają tak pięknie rosnąć naszym pieniądzom

Napisany przez MTN
Cześć wszystkim,

muszę przyznać rację Matze z FG, że konieczne jest inwestowanie w kapitał obarczony ryzykiem. Trzy lata temu też myślałem, że programy typu PP są bardzo ryzykowne, ale okazało się, że tak myślałem tylko dlatego, że nie miałem pojęcia o tym temacie i że w tej branży działa wielu oszustów. Po długich poszukiwaniach trafiłem na dostawcę, który zgodził się przyjąć nawet mnie, małego inwestora, z kwotą 100 tysięcy i od tego czasu jestem w pełni zadowolony. Początkowo szalone zyski mnie przerażały, ale okazało się, że są one możliwe, a dzięki 100% zabezpieczeniu kapitału teraz spokojnie śpię i żyję. ;-)

Pozdrowienia

Napisany przez EuroPaule
Cześć!

Tutaj nie chodzi o lokatę terminową, a o bardzo rentowną i niesamowicie pewną formę inwestycji.

Kiedyś wyszukiwałem w Google Program PP i znalazłem to:
Program PP Sue - YouTube

Ryzyka wydają się naprawdę znośne?

Czy odważysz się również zdradzić tutaj, na forum, o co dokładnie chodzi? Czy to wszystko jest ściśle tajne?

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez MTN
Cześć EuroPaule,

czego chciałbyś się dowiedzieć albo czy chcesz tylko żartować na ten temat?

Pozdrowienia

Napisany przez EuroPaule
Cześć,

obecnie najwyżej drwię z oddechu tajemniczego, który otacza takie formy inwestycji, które są wyjaśniane tylko poprzez prywatne wiadomości.

Coś takiego zdarza się tutaj dość regularnie.

Chciałbym wiedzieć, o jakiego rodzaju inwestycję w ogóle chodzi.
Jakie są szanse na zysk.
Jakie ryzyko jest z nią związane.
Kto jest inicjatorem.
Jaka jest historia.

I oczywiście wszystko inne, co jeszcze jest na ten temat interesujące.

Pozdrowienia, Paweł

Napisany przez MTN
Wspaniały dzień dobry,

tajemnicze jest to, że nie każdy może wziąć udział w tych programach. Niestety, ta forma inwestycji kapitałowej od lat została spalona przez ciekawskich, pośredników i oszustów! Krótko na temat Państwa pytań.

1. Handel MTN (zobowiązania dłużne)
2. wysoki zysk, ale brak gwarancji
3. brak ryzyka, kapitał jest zabezpieczony umownie w 100%
4. Transakcje z czołowym bankiem z Top 50
5. Istnieje ponad 50-letnia historia

Chciałbym wyraźnie zaznaczyć, że na tym rynku jest wiele plew! Trzymajcie się z dala od rzekomych programów działających na forach, tutaj można się spodziewać 100% utraty kapitału! Nie ma wielu dobrych dostępów, które również działają uczciwie i czysto.
Niestety, inwestorzy często dają się oślepić bardzo wysokim zyskiem i w ten sposób biegną ku swojemu nieszczęściu.
Powinniście być bardzo sceptyczni, gdy pieniądze muszą być przenoszone na obce konta!

Powodzenia

Napisany przez EuroPaule

1. MTN (Obligacje)Handel

Hallo,

W celu lepszej zrozumiałości oto definicja:
Tak zwane MTN, noty średnioterminowe, to obligacje, które mogą być emisjonowane ciągle jako emisja trwała. Noty średnioterminowe są umieszczane przez banki towarzyszące u inwestorów instytucjonalnych. W Niemczech noty średnioterminowe mają minimalny okres zapadalności wynoszący dwa lata. Ze względu na ich elastyczność noty średnioterminowe są bardzo popularnym instrumentem refinansowania. W USA osiąga się nawet okresy zapadalności do 30 lat.
Źródło: Finanznachrichten und Kurse von der Börse | börsennews.de

Cytat od MTN

2. wysoki, ale brak gwarancji dla zwrotu
3. brak ryzyka, kapitał w 100% zabezpieczony umownie

Wysoka szansa na zysk bez ryzyka!
To dokładnie to, co po prostu nie działa. Ryzyko jest po prostu walutą, za którą płaci się za większe szanse na zysk.
To dotyczy tak samo zawsze i wszędzie, jak nikt na Ziemi nie może uniknąć grawitacji.
Przy takich obietnicach i zawsze wszystko tylko za pośrednictwem PN, mam wrażenie, że znowu starano się znaleźć jedynie niewyedukowanych inwestorów z zacięciem do chciwości, którzy dają się nabrać na takie obietnice.

Nigdy nie było formy inwestycji, która oferowała wysoką szansę na zysk bez ryzyka. Generalnie mogę tylko ostrzec przed takimi ofertami: Trzymajcie się z daleka!

Cytat od MTN

4. Transakcja z Top 50 Banką

Lehman również był Top 50 Bank, prawda?

Cytat od MTN

Trzymajcie się z daleka od rzekomych programów handlowych w forach, tutaj trzeba liczyć się z 100% utratą kapitału!

Czy być może chodzi Ci o Forex?

Cytat od MTN

Niestety, inwestorzy często dają się oślepić bardzo wysokim zyskiem i w ten sposób wpadają w kłopoty.

Moim zdaniem, raczej dają się oślepić obietnicą niskiego ryzyka.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez MTN
Cześć,

To, co jest złe i niebezpieczne, to półwiedza, przepraszam! Tutaj inwestuje się w firmy, które nie są warte ani centa, a już sam pierwszy wrażenie krzyczy o oszustwie.

Na stronie internetowej Commerzbank są bardzo interesujące opisy, po prostu zapytaj Googlea i trochę się zaznajom!

Napisany przez EuroPaule
Klasyczny wzorzec:

Najpierw prowokuj ciekawość poprzez jakieś aluzje i zachowuj się tajemniczo.
Następnie obiecuj wysoki zwrot z niskim ryzykiem, a na koniec wyzywaj tych, którzy zadają pytania.

Wszystko jasne. Teraz wszyscy to zrozumieli.

Dziękuję za rozmowę.

Napisany przez MTN
Kto wyzywał kogoś? Ciągle uderzasz maczugą, ale nigdy nie potrafisz niczego znieść, szkoda!

Jak już powiedziałem, polecam każdemu sprawdzić się na stronie Commerzbank, żeby się rozeznali.

Handel MTN to Ligi Mistrzów inwestycji i nie dla każdego!

Bądźcie ciekawi...

Napisany przez obelix
Z mojego punktu widzenia ten post może zostać zamknięty.

Napisany przez m1ch4el
Używam planu oszczędnościowego na fundusze ETF, który kupuje co miesiąc 4 fundusze w 3 różnych momentach w miesiącu. Dzięki temu ryzyko jest odpowiednio rozproszone, a korzysta się z efektu średniej ceny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata