Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Ile dostanę wynagrodzenia miesięcznie jako kasjer w Lidl, Rewe, Aldi i Penny?

Napisany przez ADMCI4
Ile wynosi miesięczne wynagrodzenie w euro dla kasjera w sklepach Lidl, Rewe, Aldi lub Penny Markt?

Ile godzin tygodniowo trzeba pracować?

Z góry dziękuję.

Nadja M.

Re: Ile dostanę wynagrodzenia miesięcznie jako kasjer w Lidl, Rewe, Aldi i Penny?

Napisany przez brainy
To może być bardzo zróżnicowane regionalnie i w zależności od pracodawcy.

Gdzie dokładnie?

Napisany przez Kattie
Czy masz ukończone wykształcenie?

Napisany przez Jetzaberr
Uważam, że ukończenie zawodowego szkolenia jest tu drugorzędne. Nawet akademicy zarabiają tyle samo, co pracownik, który ukończył szkolenie zawodowe, wykonywując tę samą pracę, trzeba zauważyć.

Od wprowadzenia płacy minimalnej 8,50 €, można jednak oczekiwać, że inne dodatki lub bonusy, takie jak darmowa kawa w pracy, zostaną zlikwidowane.

Napisany przez Hanni83
Tutaj w LIDL wynagradzają 11€/h. Jednakże wiem o tym tylko od kolegi, który tam pracuje na pół etatu obok studiów.

Napisany przez credere
Myślę, że około 2 lata temu w Badenii-Wirtembergii / okolicach Stuttgartu przeczytałem o kwocie około 18 euro w Aldi.

Nie dostaję też darmowej kawy @Jetzaberr

Napisany przez Hanni83
Mój kumpel właśnie powiedział, że skracają miesięczne godziny pracy do 20, nie podnosząc stawki godzinowej. Ale to przecież nonsens, prawda?

Napisany przez verschaukelt
Jakie jest wynagrodzenie w Lidlu?

Tam również znajdują się inne dyskonty.

Minimalna stawka godzinowa wynosi według danych 11 euro w Lidlu.

Jeśli tam skracają godziny, to prawdopodobnie zależy to od innych kryteriów.

Napisany przez Hanni83
@verschaukelt: Dziękuję za link, jest naprawdę bardzo pomocny. Ale problem rozwiązał się u mojego kumpla, można by powiedzieć, że źle zrozumiał sytuację.

Napisany przez StefanE
Przeczytałem ogłoszenie o pracę w ALDI, w którym napisano, że płacą 13€/godzinę brutto.

Napisany przez EngelMarco
Również niedawno widziałem ogłoszenie za 13€.

Napisany przez maestro
Lidl, o ile wiem, płaci 12 €. Przez pewien czas tam pracowałem.

Napisany przez omega87
Zależy także od tego, jak długo już tam pracujesz, w jakim regionie i jakie referencje możesz przedstawić. W każdym przypadku lepiej niż wielu myśli, gdy słyszą praca w dyskoncie. W przypadku Lidla tutaj wynagrodzenie wynosi 12 euro, na wschodzie kraju mogłoby być mniejsze...

Napisany przez ProfFF

Ile euro wynagrodzenia miesięcznego otrzymuję jako kasjer
w Lidlu, Rewe, Aldi czy Penny Markt?

Ile godzin tygodniowo trzeba pracować?

Z góry dziękuję.

Nadja M.

Gorąca wskazówka: Czy mieszkasz w pobliżu granicy ze Szwajcarią lub byłbyś gotów się tam przenieść? Przy granicznych sąsiadach Szwajcarskich pracuje obecnie niemal wyłącznie Niemców. Powód: zarabiają tam mniej więcej tyle, ile niektórzy kierownicy sklepów w Niemczech nie zarabiają w swoim kraju. A ponieważ nawet to często jest za mało dla szwajcarskich kasjerów, niemieckie kasjerki się cieszą

Napisany przez delta
Słyszałem, że w Lidlu (przynajmniej w HH) zarabia się najlepiej...

Napisany przez maestro
Kiedyś pracowałem w Lidlu i muszę powiedzieć, że zarabiałem nawet 450 €.

Napisany przez klnma
W Lidlu teraz otrzymujesz ponad 12 euro, a w Kaisers, Rewe, Edeka zazwyczaj minimalną płacę. W Lidlu musisz się jednak naprawdę wyrejestrować nawet, gdy idziesz do toalety!

Napisany przez ProfFF
Zależy od landu związkowego, ale generalnie gdzieś między 10 a 12 euro, o ile mi wiadomo. Oczywiście także istotne jest to, jak długo już tam pracujesz. W każdym razie nie jest to tak niskie, jak wielu myśli.

Napisany przez Kerstin
Też wiele razy słyszałem, że kasjerzy wcale nie zarabiają tak źle, zwłaszcza w Aldi i Lidlu, słyszy się same dobre rzeczy. Czy chcesz tam się ubiegać o pracę, dlaczego pytasz?

Napisany przez Narrator
Kiedyś pracowałem w niepełnym wymiarze godzin w Penny i nie płacili mi za godziny (nie musiałem rejestrować czasu pracy), tylko miałem stałą pensję i określony czas przerwy.

Napisany przez Projekt84
Jedna z moich przyjaciółek pracuje w Aldi i jest całkowicie zadowolona z swojej pensji. Nie pytałem dokładnie, ile to...

Napisany przez financebroke
W Lidlu na przykład wiem, że płaci się 13,xx€/godzinę. W Aldi jest mniej więcej taka sama stawka. Płace są naprawdę bardzo dobre.

Napisany przez ProfFF
To również może oznaczać, że masz szansę na awans, w takim przypadku może być jeszcze lepiej

Napisany przez ALDI1
Cześć, pracuję od 15 lat w firmie ALDI jako sprzedawca z wynagrodzeniem godzinowym wynoszącym 18,70 EUR wraz z premią, a dodatkowo otrzymuję 6,50 EUR za godzinę za zajmowanie stanowiska. Otrzymuję także dodatki urlopowe i świąteczne. W Lidl zarabia się 15,77 EUR z uwzględnionym dodatkiem dla kasjera oraz dodatkowo 2 EUR za godzinę za zajmowanie stanowiska. Otrzymuje się także dodatki urlopowe i świąteczne.

Napisany przez mangofliege

Usłyszałem, że w Lidlu (przynajmniej w HH) zarabia się najlepiej...

Tak też słyszałem, ponadto mówi się, że możliwości awansu w Lidlu nie są złe!

Napisany przez Wiggles

Witaj, pracuję jako sprzedawczyni w ALDI od 15 lat, zastępując koleżanki za godzinową stawkę wynoszącą łącznie 18,70 euro z premią oraz dodatkowo w godzinach zastępczych 6,50 euro + dodatek urlopowy i świąteczny. W Lidlu zarabia się 15,77 euro z uwzględnioną premią dla kasjera, a dodatkowo w godzinach zastępczych 2 euro za godzinę. Również wakacyjne i świąteczne dodatki są dostępne.

Dziękuję za przekazanie tej informacji, dobrze wiedzieć!

Napisany przez aldi069

Witam, pracuję jako sprzedawczyni zastępcza z dniówką od 15 lat w ALDI. Stawka godzinowa wynosi 18,70 EUR, wliczając premię, a w przypadku zastępstwa dodatkowo 6,50 EUR + dodatek urlopowy i świąteczny. W Lidl zarabia się 15,77 EUR z uwzględnionym dodatkiem kasjera, a w przypadku zastępstwa dodatkowo 2 euro za godzinę. Otrzymuje się także dodatki urlopowe i świąteczne.

Mam pytanie, jestem z Frankfurtu i chciałabym pracować w Aldi. Ukończyłam szkolenie na sprzedawcę i mam problemy ze stworzeniem dobrej aplikacji... Czy mógłbyś mi pomóc ??

I jeszcze jedno, ile zarabia się po ukończeniu szkolenia na sprzedawcę??

Pozdrawiam

Napisany przez Jonathan1983
Kiedyś dostałam 11,00€ za godzinę w REALu obok uczelni i to było super na dodatkową pracę!

Napisany przez jan820
Do tego są określone tabele wynagrodzeń. Można je łatwo znaleźć na stronie internetowej danej firmy. Na przykład ja kiedyś pracowałem w Lidlu przez 6 miesięcy, gdzie miałem stawkę godzinową 12€. Zawsze jednak różni się to w zależności od firmy... dodatkowo istnieje również płaca minimalna w wysokości 8,50€

Napisany przez knut
To chyba bardzo zróżnicowane. 13 euro za godzinę to prawie 2100 euro brutto, co nie jest tak mało. Niestety, bardzo wielu ludzi otrzymuje znacznie mniej. Jeśli dostaję tylko 10,80 euro za godzinę, to otrzymuję tylko 1700 euro brutto miesięcznie, co w przybliżeniu byłoby 1250 euro netto, oczywiście w zależności od klasy podatkowej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata