Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: limit kredytowy karty kredytowej

Napisany przez NinjaGree
Cześć wszystkim,

Od około 10 lat (dokładnie nie pamiętam) mam kartę kredytową w banku Valovis, wcześniej KarstadtQuelle. Ponieważ karta nic nie kosztuje, traktuję ją jako drugą kartę kredytową na wypadek nagłych sytuacji. Kiedy mówię nagły przypadek, mam na myśli inne karty zgubione lub coś w tym rodzaju, nie sytuacje finansowe. Zawsze pozwalam, aby 100% zadłużonej kwoty była pobrana z konta rozliczeniowego, co do tej pory zawsze się udawało. Żadnych zwrotów płatności.

Tylko po to, aby karta przypadkiem nie wygasła, czasami coś nią płacę. Mój limit kredytowy od momentu złożenia wniosku zawsze wynosił 500 €.

W ciągu ostatniego roku zmieniałem adres rozliczeniowy karty trzy razy z powodów technicznych (długa historia), przechodząc przez różne kraje, nie tylko w Niemczech.

Wiem także, że >>próbowałem uzyskać informacje odnośnie Schufy na swój temat

Napisany przez 6Bankkaufmann
Myślę, że raczej zachowanie płatnicze z przeszłości skłoniło bank do podwyższenia limitu z 500 EUR na 2000 EUR. Przeprowadzki nie powinny mieć na to wpływu.

Napisany przez NinjaGree

...zachowanie płatnicze z przeszłości...

Powinienem był to wspomnieć: Co pół roku dokonywałem płatności w wysokości 50 €, na przykład przy tankowaniu. Nic w okolicach 500 €, i również nie regularnie. Po prostu sporadyczne użycie karty od czasu do czasu.

Cytat z Bankkaufmann

Przeprowadzki nie powinny mieć na to wpływu.

Jeśli już, traktowałbym je raczej negatywnie, zdecydowanie nie pozytywnie.

Dotąd dla mnie to pozostaje zagadką.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Możliwe także, że bank po prostu chce pobudzić działalność zwiększając limit wiosną :-)

Napisany przez 2Escorpio

Możliwe też, że bank po prostu chce pobudzić biznes poprzez zwiększenie limitu w okresie wiosennym :-)

Co zyskują, jeśli ostatecznie nie zapłacono za wyciąg z karty kredytowej?

Ja uważam zachowanie banku za zupełnie normalne.

Kwota 2.000 euro nie jest szczególnie wysokim limitem kredytowym dla karty kredytowej. Średnio wynosi on od 3.000 do 5.000 euro. (Przeciętny pracownik)

Ponadto, wiele przeprowadzek nie czyni historii kredytowej w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa) złą, a jedynie ewentualnie gorszą, co może się odzwierciedlać na przykład w oprocentowaniu i wysokości kredytu.

Poza tym, Schufa stanowi tylko małą część oceny zdolności kredytowej. Jeśli w biurze nie ma negatywnego wpisu, a produkt kredytowy trwa przez wiele lat, to zachowanie klienta w zakresie regulowania płatności jest o wiele ważniejsze.

Na przykład, przyznaję stałym klientom (z dobrą historią spłacania) i słabym wynikiem w Schufa, takie same limity debetowe lub kart kredytowych, jak osobom z dobrym wynikiem w Schufa. (Pod warunkiem podobnego dochodu i braku negatywnego wpisu w Schufa).

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata