Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Bitcoiny

Napisany przez Pueblo
Cześć,

czy ktoś może mi powiedzieć, jak działa Bitcoin?
Czy inwestowanie w Bitcoiny ma sens?

Napisany przez NinjaGree
Dotychczas najlepszym wyjaśnieniem dotyczącym Bitcoina dla mnie było >>to tutaj

Napisany przez Gabriel

Wada polega na tym, że jeśli popełnisz błąd administracyjny, to rzeczy te mogą zostać skradzione. Wtedy są one trwale utracone, i nikt nie zrekompensuje ci szkody.

Dokładnie to samo jest powodem, dlaczego boję się inwestować w Bitcoiny, może się po prostu bardzo szybko zdarzyć, że kod Bitcoina zostanie skradziony i już poniesiesz stratę.

Napisany przez franzi.behrens
Zainwestowałem w BC. Niestety korzystałem z robota BC do handlu, no cóż, możecie sobie wyobrazić...
Uważam, że BC wciąż ma ogromny potencjał. Słyszałem, że są komputery generujące BC, kosztujące około 12 000€+/-

Ponieważ są już nawet bankomaty, z których możesz wypłacić swoje BC gotówką, myślę, że to jeszcze bardzo interesujące

Napisany przez BinaryJan
Bitcoiny mają przynajmniej w porównaniu z nowymi cyfrowymi walutami ogromną zaletę, że były pierwsze i zyskały już dużo uwagi. Więc jeśli cyfrowe waluty się przyjmą, to bardzo prawdopodobne, że bitcoiny będą nie do zastąpienia. Z mojego punktu widzenia bitcoiny mają ogromny potencjał, pytanie tylko, w którym momencie zainwestować.

Napisany przez bitcoiners
Bitcoin bzw. Bitcoins są właściwie dość nieskomplikowane! Bitcoiny istnieją w internecie i nie mają postaci fizycznej (co oznacza, że można uzyskać do nich dostęp z dowolnego miejsca na świecie i nie trzeba nosić przy sobie fizycznych pieniędzy). Można je wysłać przez internet lub też za pomocą SMS-a. Dla mnie pomocnym źródłem był ten artykuł: coinwelt.de/2015/01/was-ist-Bitcoin/

Aby móc kupić Bitcoiny, potrzebujesz portfela (porównywalnego do portfela/konta), w którym przechowywane są twoje pieniądze. W zasadzie nie różni się to zbytnio od tradycyjnych pieniędzy, jedynie na początku wszystko może wydawać się dość skomplikowane.

Osobiście uważam, że Bitcoin świetnie nadaje się zarówno jako inwestycja, jak i waluta.

Napisany przez raion907
Nie, nie uważam, że tak jest, ponieważ:
Osoba chcąca dzisiaj kupić 100 Bitcoinów musi zainwestować aż 21 383€. Ponadto Bitcoin jest szeroko akceptowany publicznie, o czym donoszą wszystkie media.

Ci, którzy nie skorzystali z okazji w przypadku Bitcoina, mają teraz szansę z OneCoin!

Obecnie cena jednego OneCoin wynosi 1,05€. Pomyśl tylko, co by się stało, gdyby cena OneCoina wzrosła do 10€, a może nawet 100€ lub więcej... Wtedy każdy zażałowałby, że dzisiaj jeszcze nie zainwestował! Dlatego dołącz już dzisiaj i nie przegap wzrostu wartości!

Nie powinieneś przepuścić tej okazji i zarejestruj się jak najszybciej

www. onecoin.eu/signup/keven728

Następnie porozmawiaj ze mną o dalszych krokach, albo przejdź do panelu administracyjnego i kliknij „Upgrade”, aby wybrać odpowiedni pakiet.

Napisany przez Cici

W przypadku OneCoin obecnie płacisz 1,05€ za OneCoin. Pomyśl tylko, co by było, gdyby OneCoin wzrósł do tylko 10€, albo 100€.

... albo spadłby do 0,10€, lub 0,01€, albo stał się całkowicie bezwartościowy!

Obecnie istnieje już wystarczająco wiele cyfrowych walut. Jaki wartości dodanej przynosi ten OneCoin w porównaniu do Bitcoina lub innych walut?

Napisany przez raion907
Jeśli chcesz nabyć OneCoiny, najpierw potrzebujesz OneTokenów, które można później wymienić na OneCoiny. Ilość tokenów na OneCoin wzrasta wraz z czasem, ponieważ mining staje się coraz trudniejszy.

Te tokeny mają jednak również swoją własną wartość. Obecnie wartość jednego tokenu wynosi 0,14€. W przypadku pakietu o wartości 100€ otrzymuje się na przykład 1000 tokenów, co odpowiada wartości 140€. Co 40-60 dni przeprowadzany jest tzw. split, w którym wartość tokenów jest dzielona na pół, ale ilość podwajana (a w przypadku pakietu o wartości 5000€ nawet potrajaną, przy okazji).

To, co wyróżnia OneCoin, to akceptacja, ponieważ los kryptowaluty zależy od niej. Miejsca akceptujące OneCoin znajdują się wszędzie tam, gdzie honorowana jest MasterCard, obecnie na około 36 milionach miejsc na całym świecie. Od samego początku stworzono interfejs, który umożliwia członkom OneCoin dysponowanie swoimi saldami w Coinach za pomocą karty przedpłaconej MasterCard. Jak już wspomniano, OneCoin podąża inną ścieżką niż wszyscy inni dostawcy.

Moim zdaniem tutaj właściwie nie można przegrać, inwestując coś.

Napisany przez Cici
W celu lepszej organizacji, proponuję kontynuację dyskusji w wątku dotyczącym OneCoin. Zamieściłem tam moje pytania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata